Πότε πρέπει να αναζητήσετε ιατρική περίθαλψη για ροχαλητό

Μπορεί να θεωρείτε ιατρική θεραπεία για ροχαλητό όταν εσείς ή κάποιος κοντά σας δεν κοιμάται καλά λόγω ροχαλητό ή άπνοια ύπνου. Η επίσκεψη σε γιατρό πρέπει να πραγματοποιείται με ραντεβού, επειδή το ροχαλητό δεν είναι υπόθεση έκτακτης ανάγκης και μερικές φορές έχει προγραμματιστεί επιπλέον χρόνος για την αξιολόγηση. Μια ιατρική θεραπεία για ροχαλητό μπορεί να είναι ιδιαίτερα σημαντική εάν παρουσιάζετε οποιοδήποτε από τα παρακάτω:

  • Κοιμάται κατά τη διάρκεια της κανονικής ωρίμανσης.
  • Να είσαι ευερέθιστος.
  • Χάνοντας τη συγκέντρωση.
  • Να είσαι καταθλιπτικός.

Πώς διαγιγνώσκεται ο ροχαλητό;

Πριν προτείνει ιατρική θεραπεία για ροχαλητό, ένας γιατρός θα εκτελέσει πρώτα τη διάγνωση. Οι εμπειρίες του συντρόφου ή των μελών του σκύλου του σκύλου μπορούν να επιβεβαιώσουν ότι συμβαίνει το ροχαλητό και συχνά θα είναι ο λόγος για τον οποίο επιδιώκεται η θεραπεία. Εάν το ροχαλητό είναι προβληματικό, η συμβουλή ενός γιατρού είναι απαραίτητη. Μια παραπομπή σε ειδικό για τον αυτί, τη μύτη και το λαιμό μπορεί να συνιστάται για εξετάσεις και θεραπεία. Ο ειδικός θα πάρει ένα πλήρες ιατρικό ιστορικό και θα εξετάσει τα ρινικά περάσματα, το στόμα και το λαιμό για να δει αν μπορεί να αναγνωριστεί η αιτία για το ροχαλητό. Οι δοκιμές μπορεί να περιλαμβάνουν:

  • Nasendoscopy – όπου ένα μικρό τηλεσκόπιο εισάγεται στις ρινικές διόδους επιτρέποντάς τους να προβληθούν σε μια τηλεοπτική οθόνη. Αυτό μπορεί να γίνει στο γραφείο του ειδικού.
  • Μελέτες ύπνου – μια αξιολόγηση μίας ημέρας σε ένα ειδικό εργαστήριο ύπνου, όπου το άτομο παρακολουθείται με ακρίβεια για να εκτιμήσει την έκταση του ροχαλητού και τον τρόπο με τον οποίο επηρεάζει τον ύπνο του.

Ποια είναι η ιατρική θεραπεία για ροχαλητό;

Υπάρχουν πολλές διαφορετικές επιλογές ιατρικής θεραπείας για ροχαλητό που χρησιμοποιούνται για τη μείωση ή την εξάλειψη του ροχαλητού:

  • Συσκευές στόματος.

Οι συσκευές στόματος είναι οδοντικά στόμια που προσαρμόζουν τη θέση της γνάθου, της γλώσσας και της μαλακής υπερώας για να διατηρήσουν τη δίοδο του αέρα ανοιχτή. Η υπερβολική σιαλγία, η ξηροστομία, ο πόνος των γνάθων και η δυσφορία του προσώπου είναι πιθανές παρενέργειες από τη χρήση αυτών των συσκευών.

  • Συνεχής θετική πίεση αεραγωγού.

Αυτή η προσέγγιση περιλαμβάνει τη χρήση μασκών πάνω από τη μύτη ή το στόμα σας ενώ κοιμάστε. Η μάσκα κατευθύνει τον πεπιεσμένο αέρα από μια μικρή αντλία κλίνης στον αεραγωγό σας για να τον κρατήσει ανοιχτό κατά τη διάρκεια του ύπνου. Η συνεχής θετική πίεση των αεραγωγών εξαλείφει το ροχαλητό και χρησιμοποιείται συχνότερα για τη θεραπεία ροχαλητό όταν συνδυάζεται με άπνοια ύπνου – μια κατάσταση που σας αναγκάζει να ξεκινήσετε και να σταματήσετε να αναπνέετε επανειλημμένα κατά τη διάρκεια του ύπνου. Παρόλο που η συνεχής θετική πίεση των αεραγωγών είναι η πιο αξιόπιστη και αποτελεσματική μέθοδος αντιμετώπισης της άπνοιας κατά τον ύπνο, κάποιοι άνθρωποι το βρίσκουν ανήσυχο ή έχουν πρόβλημα να προσαρμοστούν στο θόρυβο του μηχανήματος.

  • Θεραπεία ανώτερων αεραγωγών.

Υπάρχει μια σειρά διαδικασιών που επιδιώκουν να ανοίξουν τον άνω αεραγωγό και να αποτρέψουν σημαντική στένωση κατά τη διάρκεια του ύπνου μέσω μιας ποικιλίας τεχνικών. Ένα παράδειγμα είναι μια διαδικασία που ονομάζεται uvulopalatopharyngoplasty. Πρόκειται για χειρουργική επέμβαση που πραγματοποιείται με τοπική αναισθησία, η οποία περιλαμβάνει την αφαίρεση ορισμένων μαλακών ιστών στην πλάτη και στην κορυφή του λαιμού. Αυτό περιλαμβάνει το uvula, το οποίο κρέμεται στο άνοιγμα του λαιμού, καθώς και μερικά από τα τοιχώματα του λαιμού και τον ουρανίσκο. Αυτό διευκολύνει την αναπνοή κρατώντας τον αεραγωγό πιο ανοιχτό. Ενώ είναι σπάνιο, αυτή η χειρουργική επέμβαση μπορεί να προκαλέσει μακροχρόνιες παρενέργειες όπως προβλήματα κατάποσης, αλλαγές φωνής ή μόνιμη αίσθηση κάτι στο λαιμό σας.

Ιατρική περίθαλψη για ροχαλητό: υπάρχει εναλλακτική λύση;

Η ιατρική θεραπεία για ροχαλητό έχει υψηλή αποτελεσματικότητα, αλλά συχνά έρχεται με τη δυνατότητα παρενεργειών. Χρειαζόμαστε λοιπόν μια ασφαλέστερη εναλλακτική λύση. Το Air Snore από την Bauer Nutrition είναι μια από τις πιο συνιστώμενες εναλλακτικές λύσεις για τη θεραπεία του ροχαλητού. Το Air Snore είναι βασικά μια συσκευή στόματος, αλλά μπορείτε να το αγοράσετε χωρίς ιατρική συνταγή και να το χρησιμοποιήσετε μόνοι σας στο σπίτι. Είναι μια πραγματική εναλλακτική λύση για την ιατρική θεραπεία για ροχαλητό. Δεν χρειάζεται καν βοήθεια από γιατρό για να το χρησιμοποιήσετε. Το Air Snore θα είναι έτοιμο για χρήση σε λίγα μόνο λεπτά. Το Air Snore βοηθά τους αναπνευστήρες να αναπνέουν εύκολα και δεν χρειάζονται ειδικό εξάρτημα. Αυτή η αποτελεσματική αλλά φθηνή λύση είναι μια συσκευή που καλούπι στο στόμα. Παρόλο που η χρήση του Air Snore δεν απαιτεί την έγκριση ενός γιατρού, είναι πάντα καλό να συμβουλευτείτε πρώτα το γιατρό σας πριν χρησιμοποιήσετε αυτή τη συσκευή προστασίας από ροχαλητό. Οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν πράγματι αποδείξει ότι το Air Snore είναι ασφαλές και αποτελεσματικό. Έτσι δεν υπάρχει τίποτα που πρέπει να ανησυχείτε. Κάντε κλικ στο παρακάτω πανό για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα πλεονεκτήματα του Air Snore.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>