Πρόληψη του έκζεμα: οι καλύτερες συμβουλές

Ορισμένες θεραπείες μπορεί να παρέχουν πραγματική ανακούφιση σε όσους ζουν με έκζεμα. Αλλά η πρόληψη του έκζεμα είναι καλύτερη επειδή αποφεύγει τα προβλήματα στην πρώτη θέση. Για πρώτη φορά εδώ και δεκαετίες, είναι διαθέσιμα νέα φάρμακα και θεραπείες που μπορεί να παρέχουν πραγματική ανακούφιση σε όσους ζουν με έκζεμα. Για πολλούς, αυτή είναι μια εποχή πρωτοφανής ελπίδας. Αλλά τι εάν υπήρχε ένας τρόπος για να αποφευχθεί η πρώτη εκδήλωση, για να σταματήσει το έκζεμα από την έναρξη; Η πρόληψη του εκζέματος είναι αυτό που θα μάθετε σε αυτό το άρθρο.

Εκζεμα

Το έκζεμα είναι μια κατάσταση που προκαλεί φλεγμονή, ερεθισμό του δέρματος και συνήθως φαγούρα. Εμφανίζεται ως εξάνθημα. Μπορεί να εκδηλωθεί σε πολλά σημεία στο σώμα σας, κυρίως στα χέρια, στα πόδια ή στο πρόσωπο. Αν και οι ακριβείς αιτίες είναι άγνωστες, μερικοί ερευνητές πιστεύουν ότι μπορεί να είναι κληρονομικό, μπορεί να προέρχεται από αλλεργίες και ακόμη και από ουσίες στο περιβάλλον σας που μπορεί να εισχωρήσουν στο δέρμα σας προκαλώντας έκζεμα για να ξεφλουδίσει το επώδυνο πρόσωπο. Το έκζεμα δεν μπορεί να περάσει από άτομο σε άτομο, οπότε αν το έχετε ή γνωρίζετε κάποιον που κάνει δεν υπάρχει λόγος να ανησυχείτε για την εξάπλωσή του σε κάποιον άλλο. Υπάρχουν διάφορες διαθέσιμες θεραπείες για το έκζεμα. Αλλά σήμερα θα σας πούμε για την πρόληψη του έκζεμα.

Πρόληψη του έκζεμα: τα βήματα που πρέπει να ληφθούν

Εδώ είναι μερικά βήματα που πρέπει να λάβετε για να βοηθήσετε στην πρόληψη του έκζεμα:

 • Καθιέρωση ρουτίνας φροντίδας του δέρματος και ακολουθήστε τις οδηγίες του γιατρού σας για να διατηρήσετε το δέρμα σας υγιές.
 • Φορέστε γάντια για εργασίες στις οποίες πρέπει να βάλετε τα χέρια σας στο νερό. Φορέστε βαμβακερά γάντια κάτω από πλαστικά γάντια για να απορροφήσετε τον ιδρώτα και να φοράτε εξωτερικά γάντια, ειδικά κατά τους χειμερινούς μήνες.
 • Χρησιμοποιήστε ήπιο σαπούνι για το λουτρό ή το ντους σας, και αφήστε το δέρμα σας να στεγνώσει αντί να τρίβετε. Εφαρμόστε μια ενυδατική κρέμα ή αλοιφή αμέσως μετά την ξήρανση του δέρματός σας για να βοηθήσετε να σφραγιστεί η υγρασία. Επαναλάβετε την κρέμα ή την αλοιφή δύο έως τρεις φορές την ημέρα.
 • Πάρτε λουτρά ή ντους με χλιαρό (χλιαρό) και όχι ζεστό νερό.
 • Πίνετε τουλάχιστον οκτώ ποτήρια νερό καθημερινά. Το νερό βοηθά να κρατήσει το δέρμα σας υγρό.
 • Προσπαθήστε να αποφύγετε να πάρετε πολύ ζεστό και ιδρωμένο.
 • Φορέστε χαλαρά ρούχα από βαμβάκι και άλλα φυσικά υλικά. Πλύνετε τα νέα ρούχα πριν φορτώσετε. Αποφύγετε το μαλλί.
 • Αποφύγετε ξαφνικές αλλαγές θερμοκρασίας και υγρασίας.
 • Μάθετε να αναγνωρίζετε το άγχος στη ζωή σας και πώς να το διαχειριστείτε. Η τακτική αερόβια άσκηση, τα χόμπι και οι τεχνικές διαχείρισης άγχους, όπως ο διαλογισμός ή η γιόγκα, μπορεί να σας βοηθήσουν.
 • Περιορίστε την έκθεση σε γνωστά ερεθιστικά και αλλεργιογόνα.
 • Αποφύγετε το ξύσιμο ή το τρίψιμο του φαγούρα του δέρματος.

Θεραπεία του εκζέματος

Η πρόληψη του εκζέματος είναι κάτι καλύτερο από οποιαδήποτε θεραπεία. Ωστόσο, εάν πάσχετε ήδη από έκζεμα, μην αισθάνεστε ένοχοι. Χρειάζεται μόνο να πάρετε τη σωστή θεραπεία. Μερικοί γιατροί λένε ότι δεν υπάρχει θεραπεία για το έκζεμα, αλλά υπάρχουν πραγματικά πράγματα που μπορούν να σας βοηθήσουν να πάρετε rif έκζεμα. Εδώ προτείνουμε.

 • Τα λουτρά βοηθούν: Οι γιατροί συνηθίζουν να λένε στους ασθενείς με έκζεμα ότι δεν κάνουν μπάνιο συχνά. Αλλά τώρα πολλοί πιστεύουν ότι ένα ή δύο λουτρά ή ντους την ημέρα μπορεί να είναι πολύ χρήσιμη.
 • Χαμηλώστε τη θερμοκρασία: Βγάλτε το με χλιαρό νερό. είναι λιγότερο ξηρό από το ζεστό νερό.
 • Πάρτε 10: Είναι σημαντικό να παραμείνετε στο νερό για τουλάχιστον 10 έως 20 λεπτά, αρκετό για να απορροφήσει το δέρμα το νερό. Θα γνωρίζετε ότι έχετε παραμείνει για αρκετό καιρό όταν το δέρμα σας αρχίζει να τσαλακώνει και να τσαλακώνει. Τα κύτταρα του δέρματός σας απορροφούν το νερό μέσω των μεμβρανών τους και γίνονται ενυδατωμένα.
 • Θεραπεία με Revitol Eczema Cream: Εάν το δέρμα σας είναι πραγματικά φλεγμονώδες και φαγούρα, το Revitol Eczema Cream με τα φυσικά συστατικά του μπορεί να βοηθήσει στην απαλότητα της φαγούρας. Μπορεί επίσης να μειώσει την ερυθρότητα. Το Revitol Eczema Cream αποτρέπει ακόμη και τον ερεθισμό του δέρματος, ώστε να μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτό το προϊόν όχι μόνο ως θεραπεία, αλλά και ως πρόληψη του εκζέματος.

Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα σχετικά με την πρόληψη του εκζέματος, κάντε κλικ στο παρακάτω πανό.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>