Πρόληψη της Candida: 6 τρόποι για να αποφευχθεί η υπερανάπτυξη των Candida

Η πρόληψη της Candida και η διαχείρισή της εξαρτώνται από τον τρόπο ζωής σας. Εάν ζείτε ένας υγιεινός τρόπος ζωής, τότε δεν υπάρχει τίποτα που πρέπει να ανησυχήσετε. Με έναν υγιεινό τρόπο ζωής, τα επίπεδα candida στο σώμα σας θα είναι πάντοτε υπό έλεγχο. Ωστόσο, εάν αισθάνεστε ήδη άβολα συμπτώματα, επικοινωνήστε με το γιατρό σας ή τη νοσοκόμα για να κάνετε ανίχνευση. Η ανίχνευση πρέπει να γίνει όσο το δυνατόν νωρίτερα, έτσι ώστε να διαπιστωθεί εάν τα συμπτώματά σας προκαλούνται από υπερανάπτυξη ή όχι. Αν πρέπει να χρησιμοποιείτε αντιμυκητιασικά φάρμακα, βεβαιωθείτε ότι έχετε πάρει το κατάλληλο. Για παράδειγμα, η candica albicans είναι αρκετά ευαίσθητη στα φάρμακα αζολής, ενώ τα στελέχη μη-albicans όπως candida glabrata και candida krusei είναι ανθεκτικά σε αυτό το αντιμυκητιασικό.

Πώς παίρνετε υπερανάπτυξη candida;

Τα υγιή βακτήρια στο έντερο σας δουλεύουν για να διατηρήσουν την ισορροπία των επιπέδων candida σας. Ωστόσο, υπάρχουν παράγοντες που μπορούν να προκαλέσουν ανεξέλεγκτη ανάπτυξη candida. Εδώ είναι οι παράγοντες:

 • Τρώτε μια δίαιτα υψηλή σε εκλεκτικούς υδατάνθρακες και ζάχαρη.
 • Κατανάλωση πολλών αλκοολούχων ποτών.
 • Χρήση αντισυλληπτικών από του στόματος.
 • Τρώγοντας μια δίαιτα υψηλή σε ωφέλιμα ζυμωμένα τρόφιμα (όπως kombucha, λάχανο, και τουρσιά)
 • Διαβίωση ενός τρόπου ζωής υψηλής πίεσης.
 • Λαμβάνοντας ένα γύρο αντιβιοτικών που σκότωσε πάρα πολλά από αυτά τα υγιή και φιλικά βακτηρίδια.

Τα βήματα πρόληψης της καντιντία σας θα σχετίζονται με όλους αυτούς τους παράγοντες.

Κορυφαίες επιλογές τρόπου ζωής για την υποστήριξη της πρόληψης του candida

Η πρόληψη της Candida είναι απλώς ένας πιο υγιεινός τρόπος ζωής. Εάν ζείτε μια υγιή και θετική ζωή, όπως εξηγείται παρακάτω, δεν θα υποφέρετε από μόλυνση Candida ή άλλες ασθένειες.

 • Αποφύγετε τη μακροχρόνια έκθεση σε αντιβιοτικά.

Εάν πρέπει να πάρετε μια προκαθορισμένη σειρά αντιβιοτικών, ακολουθήστε την με τουλάχιστον τρεις έως έξι μήνες συμπληρώματος με το καλύτερο πρόβειο συμπλήρωμα που μπορείτε να αντέξετε οικονομικά.

 • Αποφύγετε τη μακροχρόνια χρήση του ελέγχου των γεννήσεων και των στεροειδών.

Τα στεροειδή, όπως η κορτιζόνη, ή οποιαδήποτε άλλα φάρμακα τύπου κορτιζόνης, καταστέλλουν την ικανότητα του ανοσοποιητικού συστήματος να καταπολεμήσει την υπερανάπτυξη των candida. Οι ανισορροπίες των ορμονών που προκαλούνται από τα αντισυλληπτικά χάπια ή τις συχνές εγκυμοσύνες ευνοούν επίσης την υπερανάπτυξη της Candida.

 • Τρώτε μια διατροφή πλούσια σε θρεπτικά συστατικά.

Ενισχύστε το ανοσοποιητικό σας σύστημα τρώγοντας μια ισορροπημένη διατροφή πλούσια σε βιταμίνες, μέταλλα και απαραίτητα λιπαρά οξέα. Τρώτε πολλά φρούτα και λαχανικά, τα οποία σας τροφοδοτούν μαζί με τα καλά βακτήρια. Η Candida μειώνει την απορρόφηση ορισμένων θρεπτικών συστατικών όπως η βιταμίνη D, η Β12 και ο ψευδάργυρος.

 • Χαμηλώστε τα διαιτητικά σάκχαρα.

Η Candida τροφοδοτεί τη ζάχαρη. Η εξάλειψη των απλών σακχάρων, των εξαιρετικά επεξεργασμένων αμύλων και των κόκκων, ανακουφίζει από τη φλεγμονή και αποβάλλει την Candida. Προσπαθήστε να καταναλώνετε τακτικά το πλούσιο σε προβιοτικά κεφίρ, είναι πολύ καλό για την πρόληψη της κάντιδας.

 • Τρώτε πολλά τρόφιμα που ζυμώθηκαν με τη φυσική γαλακτοπαραγωγή.

Η προσθήκη των φιλικών βακτηρίων Lactobacillus Acidophilus είναι ένας μούστος. Χρειάζεται μια σταθερή εισροή των φιλικών βακτηρίων για να διατηρήσετε τα επιβλαβή βακτήρια και ζύμη υπό έλεγχο, να θεραπεύσετε την επένδυση του εντέρου και να σας βοηθήσουν να απορροφήσετε τα θρεπτικά συστατικά. Μελέτες υποδεικνύουν ότι η διατήρηση ενός λόγου 85 τοις εκατό καλό προς τα κακά βακτηρίδια θα αποτρέψει την εμφάνιση της Candidiasis.

 • Μειώστε το άγχος.

Η χρόνια καταπόνηση συμβάλλει στην καταστολή του ανοσοποιητικού συστήματος. Ένα αποδυναμωμένο ανοσοποιητικό σύστημα δεν μπορεί να χειριστεί τη δουλειά του και ξεπερνά πολύ γρήγορα τα παθογόνα. Αυτό αυξάνει τη συνολική φλεγμονή του εντέρου που οδηγεί σε αυξημένη διαπερατότητα της εντερικής επένδυσης η οποία μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα διαρροή εντέρου και Candidiasis. Πρέπει να ξέρετε ότι τα απλά παραπάνω βήματα δεν θα είναι μόνο χρήσιμα για την πρόληψη της Candida, αλλά αποτελούν το θεμέλιο υγιεινών συνηθειών που μπορούν να βελτιώσουν όλους τους τομείς της ζωής σας.

Συμβουλές πρόληψης και διαχείρισης Candida

Δεδομένων των πολυάριθμων πιθανών παραγόντων που συμβάλλουν στην καντιντίαση, υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε τώρα για να ελαχιστοποιήσετε τον κίνδυνο υπερανάπτυξης ζύμης. Για παράδειγμα, εάν επιλέξετε να συνεχίσετε να τρώτε κρέας και άλλα ζωικά προϊόντα, φροντίστε να γνωρίζετε την προέλευση των ζώων και να αποφύγετε το κρέας από ζώα που έχουν εκτραφεί χρησιμοποιώντας αντιβιοτικά ή ορμόνες. Αν είστε μολυνθεί από μια μόλυνση ζύμης στο δέρμα σας, ρίξτε μια ματιά στο πού συμβαίνει αυτό. Οι πιθανότητες είναι ότι η καντιντίαση είναι χειρότερη στις πτυχές του δέρματος. Η υπέρβασή σας ή η παχυσαρκία καθιστά επίσης πιο δύσκολο για το σώμα σας να ρυθμίζει τη γλυκόζη του αίματος και η κακή διαχείριση του σακχάρου στο αίμα βοηθάει στην τροφοδοσία της ανάπτυξης candida. Πράγματι, αν συνεχίσετε να λαμβάνετε μόλυνση ζύμης (υποτροπιάζουσα καντιντίαση), ο γιατρός σας μπορεί να προτείνει μια εξέταση για τον εντοπισμό του διαβήτη, του prediabetes ή του διαβήτη κύησης. Για περισσότερες συμβουλές σχετικά με την πρόληψη και τη διαχείριση της καντίδας, κάντε κλικ στο παρακάτω πλαίσιο.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>