Πρόληψη και θεραπεία της κυτταρίτιδας

Ένας υγιεινός τρόπος ζωής είναι ο καλύτερος τρόπος πρόληψης της κυτταρίτιδας. Το να τρώτε υγιεινά, μαζί με την τακτική άσκηση, εγγυάται πάντα ότι θα σας φανεί καλό. Η κυτταρίτιδα είναι μια κατάσταση που χαρακτηρίζεται από την εμφάνιση του δέρματος από το δέρμα. Η κυτταρίτιδα συνήθως επηρεάζει τους γλουτούς και τους μηρούς αλλά μπορεί επίσης να εμφανιστεί σε άλλες περιοχές. Μεταξύ 80 και 90% των γυναικών πιθανότατα θα υποβληθούν σε κυτταρίτιδα. Μια διατροφή με χαμηλά λιπαρά, διακοπή του καπνίσματος και ενεργό τρόπο ζωής μπορεί να είναι οι καλύτεροι τρόποι πρόληψης της κυτταρίτιδας.

Τι προκαλεί την κυτταρίτιδα;

Η κυτταρίτιδα προκαλείται από τη συσσώρευση λίπους κάτω από το δέρμα. Ορισμένες γυναίκες είναι πιο προδιάθεση σε αυτό από άλλες. Το ποσό της κυτταρίτιδας που έχετε και πόσο αξιοσημείωτο είναι αυτό μπορεί να βασίζεται στα γονίδια σας, το σωματικό ποσοστό λίπους και την ηλικία. Το πάχος του δέρματός σας επηρεάζει επίσης την εμφάνιση της κυτταρίτιδας. Οι άνθρωποι όλων των τύπων σώματος και τα βάρη μπορούν να πάρουν την κυτταρίτιδα. Η κατανομή του λίπους στις γυναίκες είναι πιο ορατή από ό, τι στους άνδρες. Οι ίνες κολλαγόνου μεταξύ του δέρματος και των μυών διαχωρίζουν το υποκείμενο λίπος σε πολλαπλούς θύλακες. Η κυτταρίτιδα μπορεί να γίνει πιο ορατή καθώς μεγαλώνετε και το δέρμα σας γίνεται λεπτότερο και χάνει ελαστικότητα. Αυτό εκθέτει τους κυματισμένους συνδετικούς ιστούς από κάτω. Η κυτταρίτιδα μπορεί να προκληθεί από:

 • Ορμόνες.
 • Κακή διατροφή.
 • Ένας ανθυγιεινός τρόπος ζωής.
 • Συσσωρευμένες τοξίνες.
 • Γενετική.
 • Αύξηση βάρους.
 • Αδράνεια.
 • Εγκυμοσύνη.

Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε για την πρόληψη της κυτταρίτιδας.

Πρόληψη της κυτταρίτιδας: οι καλύτεροι τρόποι για την πρόληψη της κυτταρίτιδας

Υπάρχουν πράγματα που μπορείτε να κάνετε στο σπίτι για να αποτρέψετε την κυτταρίτιδα:

 • Άσκηση.

Η καρδιο και η προπόνηση δύναμης θα συρρικνώσουν τα κύτταρα του λίπους και θα τονώσουν τις μυϊκές ίνες, με αποτέλεσμα την ελαχιστοποίηση της κυτταρίτιδας.

 • Υγιεινή διατροφή.

Η πρόληψη της κυτταρίτιδας είναι μόνο ένα από τα οφέλη της υγιεινής διατροφής. Φαγητό υγιεινό είναι εγγυημένο για να σας κάνει πάντα να φαίνονται και να αισθάνονται καλύτερα. Η κυτταρίτιδα δεν έρχεται είναι μόνο μια ευτυχισμένη παρενέργεια. Ακολουθήστε μια δίαιτα γεμάτη με λαχανικά και φυλλώδη χόρτα και περιορίστε ή αποφύγετε την κατανάλωση επεξεργασμένων τροφίμων, αλκοόλ και ζάχαρης.

 • Πινω πολυ νερο.

Το νερό είναι απαραίτητο για την πρόληψη της κυτταρίτιδας καθώς λειτουργεί ως φυσικό καθαριστικό και βοηθά στην εξάλειψη των τοξινών από το σώμα. Εκτός από αυτό, το ενυδατωμένο δέρμα είναι φυσικά πιο σφριγηλό και πιο παχουλό. το αφυδατωμένο δέρμα μοιάζει με αφυδατωμένο φρούτο. στεγνό και συρρικνωμένο! Η κατανάλωση πολλών υδάτων είναι ένας τόσο εύκολος και φθηνός τρόπος για να διασφαλιστεί η πρόληψη της κυτταρίτιδας, καθώς και να επωφεληθείτε σχεδόν από κάθε άλλο μέρος του σώματός σας, έτσι θα ήταν ανόητο να μην το κάνετε.

 • Λεμφικό μασάζ.

Το κανονικό λεμφικό μασάζ μπορεί να ξεπλύνει και να εμποδίσει την περαιτέρω συσσώρευση αποθηκευμένων λιπών και αποβλήτων. Έχοντας έναν επαγγελματία εκτελεί ένα μασάζ λεμφικού αποστράγγισης από καιρό σε καιρό θα κάνει θαύματα όχι μόνο για το δέρμα σας, αλλά και για τη γενική υγεία σας επίσης. Μπορείτε να κάνετε το δικό σας λεμφικό μασάζ στο σπίτι. Εστιάζοντας αποκλειστικά στις προβληματικές περιοχές σας, γύρω από τους μηρούς και τα άκρα και χρησιμοποιώντας μια κρέμα κατά της κυτταρίτιδας με οποιοδήποτε από τα συστατικά της αλόης, καφέ, κανέλα και άλλα αποτελεσματικά συστατικά κατά της κυτταρίτιδας, μασάζ σε κυκλικές κινήσεις με ήπια πίεση. Μασάζ για 15 λεπτά, τουλάχιστον 4 φορές την εβδομάδα.

Θεραπεία κυτταρίτιδας

Αν η κυτταρίτιδα έχει ήδη συμβεί, τι πρέπει να κάνετε; Λοιπόν, οι τρόποι για την πρόληψη της κυτταρίτιδας στην πραγματικότητα μπορεί επίσης να είναι οι αποτελεσματικοί τρόποι για τη θεραπεία της κυτταρίτιδας. Δεν υπάρχει σημαντική διαφορά. Η θεραπεία της κυτταρίτιδας περιλαμβάνει επίσης τακτική άσκηση, υγιεινή διατροφή, πόση πολύ νερό και μασάζ. Ιδιαίτερα για το μασάζ, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε υψηλής ποιότητας κρέμα όπως το Dermology Cellulite Cream. Η Dermology Cellulite Cream περιείχε διάφορα φυσικά συστατικά κατά της κυτταρίτιδας όπως καφεΐνη, πιπερόριζα, ρίζα γλυκόριζας, αλόη βέρα και κανέλα. Κάντε κλικ στο παρακάτω πλαίσιο για πιο λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με το Dermology Cellulite Cream.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>