Πρόληψη αιμορροΐδων: απλές συμβουλές

Οι αιμορροΐδες μπορεί να είναι επώδυνοι και φαγούρα και μπορεί να προκαλέσουν αιμορραγία. Αλλά υπάρχουν συμβουλές πρόληψης αιμορροΐδων που πρέπει να ακολουθήσετε, ώστε να αποφύγετε τα ερεθιστικά συμπτώματα. Οι αιμορροΐδες είναι κιρσώδεις φλέβες γύρω από το έξω μέρος του πρωκτού ή στο κάτω μέρος του ορθού. Ο καθένας έχει αιμορροϊδικό ιστό στην περιοχή που αποτελείται από αιμοφόρα αγγεία, συνδετικό ιστό και μερικούς μυς. Αυτός ο αιμορροϊδικός ιστός δεν γίνεται πάντα διευρυμένος, αλλά καθώς γερνάμε, αυτό το φαινόμενο γίνεται πιο συνηθισμένο – προκαλώντας αυτό που ονομάζουμε αιμορροΐδες, επίσης γνωστό ως σωρούς. Οι αιμορροΐδες μπορεί να είναι επώδυνες και ιδιαίτερα ενοχλητικές αν είναι επαναλαμβανόμενες. Αν έχετε αιμορροΐδες, έχετε στη διάθεσή σας πολλές επιλογές θεραπείας. Ωστόσο, η πρόληψη αιμορροΐδων είναι πολύ καλύτερη από οποιαδήποτε επιλογή θεραπείας. Η πρόληψη των αιμορροΐδων σάς βοηθά να αποφύγετε το πρόβλημα.

Οι αιτίες των αιμορροΐδων

Υπάρχουν διάφορες συνθήκες και συνήθειες που πιστεύεται ότι προκαλούν αιμορροΐδες, όπως:

 • Χρόνια δυσκοιλιότητα ή διάρροια.
 • Στρέβλωση πολύ σκληρά κατά τη διάρκεια των κινήσεων του εντέρου.
 • Καθίστε στην τουαλέτα για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Η πίεση, η δυσκοιλιότητα και η παρατεταμένη καθιστική θέση μπορούν να επηρεάσουν τη ροή του αίματος στην περιοχή, προκαλώντας συγκέντρωση αίματος μέσα στα αγγεία, οδηγώντας σε αιμορροΐδες. Παράγοντες που αυξάνουν τον κίνδυνο ανάπτυξης αιμορροΐδων περιλαμβάνουν:

 • Έλλειψη ινών στη διατροφή.
 • Παχυσαρκία: Το υπερβολικό βάρος μπορεί να ασκήσει πίεση στον αιμορροειδή ιστό.
 • Γήρανση: Καθώς μεγαλώνουμε, ο συνδετικός ιστός του ορθού και του πρωκτού γίνεται ασθενέστερος, με πιθανό αποτέλεσμα να διογκώνονται αιμορροΐδες.
 • Εγκυμοσύνη: Καθώς το έμβρυο αναπτύσσεται και ασκεί πίεση στην κοιλιακή χώρα, οι φλέβες στο ορθό και στον πρωκτό μπορεί να διευρυνθούν. Το πρόβλημα συνήθως απομακρύνεται μετά τη γέννηση.

Απλοί τρόποι πρόληψης αιμορροΐδων

Εδώ είναι μερικοί απλοί αλλά αποτελεσματικοί τρόποι πρόληψης αιμορροΐδων:

 • Προσπαθήστε να διατηρήσετε το σκαμπό σας μαλακό και κανονικό: Βεβαιωθείτε ότι έχετε πάρει αρκετές ίνες στη διατροφή σας, περίπου 30 γραμμάρια την ημέρα, τρώγοντας φρούτα, λαχανικά και δημητριακά ολικής αλέσεως. Ένα συμπλήρωμα ινών μπορεί να σας βοηθήσει να φτάσετε στον στόχο σας με ίνες.
 • Πίνετε αρκετό νερό: Αυτή η στρατηγική πρόληψης των αιμορροΐδων είναι απλή και φθηνή, όμως πολύ λίγοι από εμάς το κάνουμε. Μαζί με την κατανάλωση μιας υγιεινής διατροφής γεμάτης από φυτικές ίνες, η επαρκής ενυδάτωση από το νερό είναι το κλειδί για να έχετε υγιείς κινήσεις του εντέρου.
 • Να ασκείστε τακτικά για να αποτρέψετε τη δυσκοιλιότητα: Η άσκηση βοηθάει να διατηρείται πιο κανονικό το κόλον. Η παραμονή ενεργή μειώνει το χρόνο που κάνατε καθισμένος και πιέζοντας τις φλέβες στο κάτω μέρος του ορθού σας. Η γιόγκα, το κολύμπι και το περπάτημα είναι παραδείγματα καλής άσκησης για την πρόληψη αιμορροΐδων.
 • Διατηρήστε τις καλές συνήθειες τουαλέτας: Μην τεντώνετε ή καθίστε πολύ στην τουαλέτα. Όσο περισσότερο χρόνο ξοδεύετε στην τουαλέτα, τόσο πιο πιθανό είναι να στραγγίσετε για κινήσεις του εντέρου. Επίσης, η καθισμένη θέση δίνει επιπλέον άγχος στα πρωκτικά αιμοφόρα αγγεία σας. Και οι δύο αυτοί παράγοντες ενισχύουν τον κίνδυνο αιμορροΐδων.
 • Μην καθυστερείτε τις κινήσεις του εντέρου. Πηγαίνετε στην τουαλέτα όταν αισθάνεστε την επιθυμία. Αν καθυστερήσετε τη χρήση της τουαλέτας, το σκαμνί σας μπορεί να γίνει σκληρό και ξηρό στο έντερο σας, γεγονός που καθιστά πιο δύσκολο να περάσει. Αν στέλεχος για να περάσει κόπρανα, ο κίνδυνος σας για την ανάπτυξη αιμορροΐδες αυξάνεται.

Τι γίνεται αν έχετε ήδη υποφέρει από αιμορροΐδες;

Η πρόληψη αιμορροΐδων είναι χρήσιμη για να σας βοηθήσει να αποφύγετε τις αιμορροΐδες και τα συμπτώματά τους. Αλλά αν έχετε ήδη υποφέρει από αιμορροΐδες, τότε αυτό που χρειάζεστε είναι η θεραπεία. Και η καλύτερη θεραπεία για αιμορροΐδες που ξέρουμε είναι η Venapro. Το Venapro έρχεται ως κρέμα που είναι η πραγματική θεραπεία με αιμορροΐδες. Η θεραπεία με το Venapro είναι πολύ απλή. Απλά χρησιμοποιήστε την κρέμα όταν και όπως απαιτείται για να θεραπεύσετε τη μεγεθυσμένη αιμορροΐδη. Ανάλογα με τη σοβαρότητα της κατάστασης, οι περισσότεροι πάσχοντες από αιμορροΐδες μπορούν να αναμένουν βελτιώσεις σε μόλις 7 ημέρες. Πολλοί άνθρωποι αντιμετωπίζουν ακόμη και ανακούφιση σε 24 ώρες ή λιγότερο. Το Venapro είναι μια εξαιρετική επιλογή γιατί δεν είναι μόνο αποτελεσματική, αλλά και φυσική και ασφαλής. Το Venapro θα θεραπεύσει τις ήπιες έως μέτριες (και μερικές φορές ακόμη και τις σοβαρές) αιμορροΐδες γρήγορα και κοστίζει πολύ λιγότερο από τα φάρμακα που χορηγούνται με ιατρική συνταγή. Για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Venapro, συμπεριλαμβανομένου του τρόπου χρήσης αυτής της κρέμας, απλά πηγαίνετε στον επίσημο ιστότοπο.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>