Πρέπει να ξέρετε παρενέργειες goji μούρα

Γνωστός για τη νόστιμη γεύση τους και το πανέμορφο, λαμπερό πορτοκαλί και κόκκινο χρώμα τους, πρέπει να προσέξετε τις ανεπιθύμητες ενέργειες goji μούρα. Έχουν χρησιμοποιηθεί στην κινεζική ιατρική από την αρχαιότητα, για καλό λόγο. Τα μούρα Goji μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου, να ενισχύσουν τη μακροζωία, να φροντίσουν την καρδιά σας και επίσης να ενισχύσουν το ανοσοποιητικό σας σύστημα. Πράγματι, έχουν γίνει ένα από τα πιο περιζήτητα υγιεινά τρόφιμα στον κόσμο, με μερικούς διαιτολόγους να φτάνουν μέχρι και να τους αποκαλούν σούπερ φαγητό. Ωστόσο, πρέπει επίσης να ξέρετε για παρενέργειες των μούρων goji.

Λαμβάνοντας πάρα πολλά μούρα goji: συνιστάται

Τα μούρα Goji είναι πολύ ωφέλιμα για εμάς και παρέχουν πολλά οφέλη για την υγεία, καθώς και οφέλη ομορφιάς για εμάς, λόγω της παρουσίας αρκετών θρεπτικών συστατικών όπως βιταμίνες, ανόργανα άλατα, αντιοξειδωτικά, φυτοθρεπτικά συστατικά και πολυφαινόλες κ.λπ. Τι γίνεται με τις ανεπιθύμητες ενέργειες goji μούρα; Παρόλο που τα μούρα goji είναι καλό για εμάς και παρέχουν πολλά οφέλη, καλό είναι να είστε στην ασφαλή πλευρά και να καταναλώνετε goji μούρα με μέτρο. Λαμβάνοντας πάρα πολλά μούρα goji μπορεί να προκαλέσει απρόβλεπτες παρενέργειες.

Goji μούρα παρενέργειες και πώς να τις αποφύγετε

Γνωστή εδώ και αιώνες ως φυτικό συμπλήρωμα με πολλά οφέλη για την υγεία, το Goji Berry έχει συνταγογραφηθεί από τους ειδικευμένους ιατρικούς ιατρούς εναλλακτικής ιατρικής για τη θεραπεία διαταραχών που κυμαίνονται από υψηλή αρτηριακή πίεση έως γαστρεντερικά προβλήματα. Ωστόσο, οι ασθενείς που ενδιαφέρονται να λάβουν το συμπλήρωμα βοτάνων πρέπει επίσης να γνωρίζουν τις ακόλουθες ανεπιθύμητες ενέργειες που προκαλούνται από το Goji:

  • Αλληλεπιδράσεις με άλλα φάρμακα.

Όπως και με κάθε νέο φάρμακο ή φυτικό συμπλήρωμα, οι ασθενείς που ενδιαφέρονται να προσθέσουν goji στη διατροφή τους πρέπει να γνωρίζουν ότι πιθανές αλληλεπιδράσεις με το φάρμακο μπορεί να εμφανιστούν εάν οι ασθενείς αυτοί ήδη λαμβάνουν πρόσθετη φαρμακευτική αγωγή. Οι πιο ανεπιθύμητες αλληλεπιδράσεις φαρμάκων που παρατηρήθηκαν στους ασθενείς είναι εκείνα τα άτομα που αρχίζουν θεραπεία με μούρο goji που ήδη λαμβάνουν συνταγογραφούμενα φάρμακα για τη θεραπεία του διαβήτη. Αυτό οφείλεται κυρίως στις φυσικές ιδιότητες των βοτάνων που μπορούν να επηρεάσουν τη λειτουργία της ινσουλίνης και του παγκρέατος (δύο κύριοι παράγοντες που επηρεάζονται από τον διαβήτη). Συνιστούμε να ζητήσετε τη συμβουλή ιατρού πριν ξεκινήσετε την κατανάλωση goji berry ή συμπληρώστε τη χρήση.

  • Πεπτικό σύστημα.

Μια κοινή ανεπιθύμητη ενέργεια που παρατηρείται στα περισσότερα φάρμακα ή συμπληρώματα που εισήχθησαν πρόσφατα στο σώμα είναι ο ερεθισμός του πεπτικού συστήματος. Οι χρήστες μούρων Goji έχουν αναφέρει δευτερεύοντα πεπτικά προβλήματα που προέκυψαν από την έναρξη θεραπείας που σχετίζεται με τα συμπληρώματα goji berry. Αυτές οι μικρές διαταραχές περιλαμβάνουν διάρροια, δυσπεψία, ναυτία και έμετο (σε ακραίες περιπτώσεις). Αλλεργικές αντιδράσεις στο βότανο μπορεί επίσης να προκαλέσουν δυσφορία στο πεπτικό σύστημα, ειδικά μετά από παρατεταμένη χρήση του συμπληρώματος. Ως αποτέλεσμα, goji μούρο ως συμπλήρωμα είναι καλύτερα να ληφθούν με τα τρόφιμα ή με πλήρη στομάχι για να περιορίσουν την πιθανότητα αναστάτωσης στομάχου.

  • Αυξημένη αιμορραγία.

Αν και είναι σπάνιο, μια άλλη παρενέργεια που συμπληρώνουν οι χρήστες πρέπει να γνωρίζουν πριν καταναλώσουν goji είναι οι φυσικές ιδιότητες του βοτάνου που μπορεί να επηρεάσουν την πήξη του αίματος. Υπήρξε μια περίπτωση όπου μια γυναίκα γνώρισε αυξημένη αιμορραγία κατά τη διάρκεια της εμμήνου ρύσεως μετά την έναρξη ενός προγράμματος συμπληρώματος που βασίζεται σε goji που συμπεριέλαβε την κατανάλωση τριών έως τεσσάρων ποτηριών χυμού goji μούρων την ημέρα. Παρόλο που δεν έχουν αναφερθεί επισήμως ανεπιθύμητες παρενέργειες που σχετίζονται με την αυξημένη αιμορραγία, οι χρήστες θα πρέπει ακόμα να ελέγξουν με το γιατρό τους εάν έχουν ιστορικό διαταραχών που σχετίζονται με θρόμβο αίματος.

Απολαμβάνοντας τα μούρα goji

Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε πάρα πολύ για τις ανεπιθύμητες ενέργειες goji μούρα, απλά πρέπει να είστε προσεκτικοί. Απολαύστε τη νοστιμιά του φρούτου και όλα τα οφέλη του χωρίς κανένα φόβο. Ωστόσο, φροντίστε να συμβουλευτείτε τον παροχέα υγειονομικής περίθαλψης προτού προσθέσετε αυτά τα γεμάτα μούρα στη διατροφή σας, ειδικά σε μορφή συμπλήρωσης. Όπως έχουμε πει πριν, τα μούρα goji μπορούν να αλληλεπιδράσουν με τα φάρμακα που λαμβάνονται για τον διαβήτη και την αρτηριακή πίεση. Μην καταναλώνετε μούρα goji εάν παίρνετε ένα αραιωτικό του αίματος, όπως η βαρφαρίνη. Εάν αγοράζετε αποξηραμένα μούρα goji, είτε προέρχονται από το φυσικό κατάστημα τροφίμων σας είτε online, φροντίστε να τα δοκιμάσετε με δημητριακά, γιαούρτι, σπιτικά μίγματα, σαλάτες, ζεστό τσάι ή μόνο από μόνα τους. Ανακατασκευασμένα μούρα goji τείνουν να είναι πιο γλυκά από ό, τι αποξηραμένα. Το τσάι Goji είναι ένα παραδεισένιο ζεστό σκεύασμα ενώ ο χυμός είναι ένας γλυκός τρόπος να νιώσετε αναζωογονημένοι! Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τους τρόπους απόλαυσης των πλεονεκτημάτων των μούρων goji και να αποφύγετε τις παρενέργειες τους, απλά κάντε κλικ στο παρακάτω πανό.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>