Πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για το nopal και τη χοληστερόλη

Το Nopal και η χοληστερόλη έχουν μοναδική αλληλεπίδραση που ποτέ δεν μπορεί να φανταστεί κανείς. Πρέπει να ξέρετε ότι το nopal έχει ευεργετική επίδραση στα επίπεδα χοληστερόλης. Επίσης πηγαίνει από το όνομα φραγκόσυκο κάκτος, το nopal έχει συνδεθεί με τη μείωση των επιπέδων χοληστερόλης στο σώμα με την περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες και πηκτίνη. Σε μια μελέτη του 2007, γάλλοι ερευνητές εξέτασαν την επίδραση του αφυδατωμένου φύλλου κάκτων σε 68 ασθενείς που πάσχουν από μεταβολικό σύνδρομο. Μετά από τέσσερις εβδομάδες, η LDL ή η κακή χοληστερόλη και τα επίπεδα τριγλυκεριδίων μειώθηκαν, ενώ η HDL “καλή χοληστερόλη” αυξήθηκε. Το εργοστάσιο βρέθηκε επίσης ότι μειώνει τους κινδύνους που σχετίζονται με καρδιακά προβλήματα.

Μελέτη για το nopal και τη χοληστερόλη

Ενώ οι Μεξικανοί απολαμβάνουν τον κανάτο nopal εδώ και αιώνες, τα λαχανικά τείνουν ως σούπερ-τροφή στην κοινότητα φυσικών υγιεινών και ωμών τροφίμων στις Ηνωμένες Πολιτείες. Αυτό μπορεί να οφείλεται στην ιατρική έρευνα την περασμένη δεκαετία που επιβεβαίωσε ότι η Nopales έχει την ικανότητα να μειώνει τα επίπεδα της LDL χοληστερόλης. Μια ιατρική μελέτη του 2003 έδειξε ότι δέκα ασθενείς με υψηλά επίπεδα χοληστερόλης στο αίμα έλαβαν διαιτητικές συμβουλές για 6 εβδομάδες, στη συνέχεια ζήτησαν να φάνε φραγκόσυκο κάκτος για 6 εβδομάδες. Οι επιστήμονες διαπίστωσαν τη σχέση μεταξύ nopal και χοληστερόλης, καθώς τα συκώτια αυτών των ασθενών ήταν σε θέση να χειριστούν τη ρύθμιση της LDL χοληστερόλης σημαντικά καλύτερα με την κατανάλωση κάκτων φραγκοσυκιών.

Η αλληλεπίδραση του nopal και της χοληστερόλης

Η χοληστερόλη είναι μια ζωτικής σημασίας ουσία, αλλά τα υπερβολικά επίπεδα χοληστερόλης είναι επικίνδυνα. Το Nopal δεν ρυθμίζει μόνο το σάκχαρο στο αίμα, αλλά έχει και ευεργετική επίδραση στα επίπεδα χοληστερόλης. Η χοληστερόλη είναι σημαντική για το σώμα, είναι απαραίτητη για την κατασκευή κυτταρικών τοίχων και είναι επίσης ένα δομικό στοιχείο για ορισμένες ορμόνες. Η χοληστερόλη μπορεί να έχει βλαβερή επίδραση εκτός από τις χρήσιμες ιδιότητές της. Τα αυξημένα επίπεδα χοληστερόλης μπορούν να οδηγήσουν σε ασβεστοποίηση των αγγείων (αρτηριοσκλήρωση) και στη συνέχεια σε καρδιακές προσβολές ή εγκεφαλικά επεισόδια. Ωστόσο, η χοληστερόλη δεν είναι η ίδια με τη χοληστερόλη: Στην κοινή γλώσσα, η “καλή” HDL χοληστερόλη διακρίνεται από την “κακή” χοληστερόλη LDL. Μια ισορροπημένη διατροφή είναι σημαντική για τη φυσική μείωση των επιπέδων χοληστερόλης. Χάρη στα πολύτιμα ενεργά συστατικά του, το nopal είναι κατάλληλο για τη στήριξη μιας δίαιτας που συνειδητοποιεί τη χοληστερόλη:

  • Η υψηλή αναλογία πηκτίνης είναι ιδιαίτερα πολύτιμη για την καταπολέμηση της χοληστερόλης.
  • Τα αμινοξέα και οι ίνες του κάππου nopal εμποδίζουν τη μετατροπή της περίσσειας σακχάρου στο λίπος, γεγονός που έχει θετική επίδραση στα ολικά επίπεδα τριγλυκεριδίων και “κακών” LDL χοληστερόλης.

Φραγκόσυκο κάκτος για τη διαχείριση της χοληστερόλης

Ο κάκτος των φραγκοσυκιών είναι μοναδικός μεταξύ των άλλων φυτών και ακόμη και μεταξύ των άλλων κάκτων. Πολύ λίγα φυτά στο βοτανικό βασίλειο είναι ένα λαχανικό, φρούτα και λουλούδια όλα σε ένα. Η κινητήρια δύναμη πίσω από τη χρήση και τη δημοτικότητα του φραγκοσυκιού είναι η ικανότητά του να λειτουργεί τόσο ως τρόφιμο όσο και ως φάρμακο. Αυτός είναι ο τρόπος που σχετίζονται nopal και χοληστερόλη. Μια ημερήσια δόση από 5 έως 9 γραμμάρια πηκτίνης φρούτων φραγκοσυκιών ημερησίως μπορεί να είναι αποτελεσματική στην πρόληψη ή αναστροφή μιας υποχοληστερολαιμικής κατάστασης, αν και μερικές μελέτες έδειξαν ότι χαμηλότερες δόσεις των 2.50 γρ. Ανάλογα με την προτίμησή σας, μπορείτε να έχετε nopal σερβίρεται χύμα, σιρόπια, ζελέ, χυμό ή σάλτσα. Κάντε κλικ στο παρακάτω έμβλημα για να μάθετε περισσότερα σχετικά με το πώς σχετίζεται η διαχείριση nopal και χοληστερόλης.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>