Ποιο είναι το καλύτερο γυναικείο τεστ στειρότητας;

Δεν υπάρχει κανένας καλύτερος θηλυκός έλεγχος στειρότητας. Οι γιατροί χρησιμοποιούν ποικίλους τρόπους για να εντοπίσουν τυχόν προβλήματα που μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα γονιμότητας. Εάν προσπαθείτε να έχετε ένα μωρό αλλά δεν το έχετε καταφέρει, μπορεί να αρχίσετε να αναρωτιέσθε αν θα πρέπει να λάβετε τεστ γυναικείας υπογονιμότητας. Οι ειδικοί λένε ότι ήρθε η ώρα να συμβουλευτείτε έναν γιατρό αν είχατε κανονικό σεξ χωρίς τον έλεγχο των γεννήσεων για 12 μήνες εάν είστε κάτω από την ηλικία των 35 ετών και για 6 μήνες εάν είστε άνω των 35 ετών. Όταν βλέπετε το γιατρό σας, πιθανότατα θα ξεκινήσει θέτοντας ερωτήσεις σχετικά με την υγεία και τον τρόπο ζωής σας. Θα θέλει επίσης να μάθει για τη σεξουαλική σας ζωή. Ο γιατρός σας θα έχει επίσης ερωτήσεις σχετικά με πράγματα που σχετίζονται με τις περιόδους σας.

Η διαδικασία της γυναικείας δοκιμασίας στειρότητας

Το πρώτο βήμα της δοκιμασίας γυναικείας στειρότητας είναι ένα πλήρες ραντεβού με τον γιατρό σας γονιμότητας. Κατά τη διάρκεια αυτού του ραντεβού, το ιατρικό ιστορικό και ο τρόπος ζωής σας θα συζητηθούν εκτενώς. Θα συζητηθούν θέματα όπως η χρήση ελέγχου των γεννήσεων, η ιστορία της εμμηνόρροιας και της εγκυμοσύνης, οι τρέχουσες και παρελθούσες σεξουαλικές πρακτικές, τα φάρμακα που χρησιμοποιούνται, το χειρουργικό ιστορικό, άλλα θέματα υγείας και ο τρόπος ζωής σας καθώς και το περιβάλλον εργασίας / διαβίωσης. Μια διεξοδική φυσική εξέταση θα γίνει επίσης. Περιοχές όπως ο θυρεοειδής, ο μαστός και η ανάπτυξη των τριχών θα εξεταστούν. Μια πυελική εξέταση είναι επίσης ένα σημαντικό μέρος της αξιολόγησης της γονιμότητας, μαζί με ένα τεστ παπανικολάου. Μετά από αυτό το πρώτο ραντεβού, ο γιατρός σας μπορεί να θέλει να προχωρήσει σε κάποιες αρχικές εξετάσεις. Αυτός ο αρχικός έλεγχος θα αξιολογήσει πράγματα όπως:

  • Εάν εμφανιστεί ωορρηξία.
  • Όταν πρέπει να συμβεί.
  • Η λειτουργία των ωοθηκών και η λειτουργία της μήτρας κατά τη διάρκεια της διαδικασίας ωορρηξίας.

Στην ιδανική περίπτωση, θα έχετε ήδη αρχίσει να παρακολουθείτε την ωορρηξία σας μέσω της συνειδητοποίησης της γονιμότητας ή της παρακολούθησης γονιμότητας. Αυτό θα παρέχει στους αναπαραγωγικούς σας ειδικούς πολύτιμες πληροφορίες σχετικά με την ωορρηξία σας. Συνήθως ένα από τα πρώτα ερωτήματα σχετικά με τη γυναικεία γονιμότητα είναι αν έχετε ωορρηξία ή όχι.

Η πρόσθετη δοκιμή γυναικείας υπογονιμότητας

Εάν ο έλεγχος της ωορρηξίας παρέχει κανονικά αποτελέσματα, υπάρχει επιπλέον πρόσθετη δοκιμή γυναικείας στειρότητας που μπορεί να συστήσει ο γιατρός σας.

  • Υστεροσαλπιγγογραφία.

Αυτή είναι μια διαδικασία ακτίνων Χ για να δείτε αν οι σάλπιγγες είναι ανοικτές και αν το σχήμα της κοιλότητας της μήτρας είναι φυσιολογικό. Ένας καθετήρας εισάγεται στο άνοιγμα του τραχήλου μέσω του κόλπου. Ένα υγρό που περιέχει ιώδιο (αντίθεση) εγχέεται μέσω του καθετήρα. Η αντίθεση γεμίζει τη μήτρα και εισέρχεται στους σωλήνες, περιγράφοντας το μήκος των σωλήνων και διαχέει τα άκρα τους εάν είναι ανοιχτά.

  • Έλεγχος αποθεμάτων ωοθηκών.

Όταν προσπαθεί να δοκιμάσει το αποθεματικό ωοθηκών μιας γυναίκας, ο κλινικός ιατρός προσπαθεί να προβλέψει αν μπορεί να παράγει ένα ωάριο ή αυγά καλής ποιότητας και πόσο καλά οι ωοθήκες ανταποκρίνονται στα ορμονικά σήματα από τον εγκέφαλό της. Η πιο συνηθισμένη δοκιμασία για την αξιολόγηση του αποθεματικού των ωοθηκών είναι η εξέταση αίματος για την ωορρηξία των ωοθυλακίων που λαμβάνεται την τρίτη ημέρα του κύκλου. Εκτός από το επίπεδο ωορρηξίας των ωοθυλακίων, ο γιατρός σας μπορεί να συστήσει άλλες εξετάσεις αίματος, όπως οιστραδιόλη, αντιαλλεργική ορμόνη και / , καθώς και ένα υπερφυσικό υπερηχογράφημα για να κάνει έναν αριθμό των ανθρακικών θυλακίων.

  • Υπερηχογραφία και sonohysterography.

Η υπερηχογραφία είναι μια τεχνική απεικόνισης που χρησιμοποιείται από υπερήχους για να βοηθήσει τους γιατρούς να δουν την κατάσταση και τη δομή των οργάνων. Βοηθά στην ανίχνευση οποιωνδήποτε ανωμαλιών στην περιοχή της πυέλου που είναι γνωστό ότι σχετίζονται με τη στειρότητα. Μια sonohysterography είναι μια παρόμοια τεχνική, χρησιμοποιώντας υπερηχογράφημα για να ελέγξετε το εσωτερικό της μήτρας για ανωμαλίες όπως ουλώδη ιστό, ινομυώματα ή πολύποδες.

  • Υστεροσκόπηση.

Μια διαδικασία κατά την οποία ένα μικρό τηλεσκόπιο περνά μέσα από τον κόλπο και μέσα στη μήτρα για να ελέγξει αν υπάρχουν ανωμαλίες. Μπορεί να ανιχνεύσει την ύπαρξη πολυπόδων, ινομυωμάτων, ουλώδους ιστού και άλλων ανωμαλιών εντός της μήτρας.

  • Απεικόνιση μαγνητικού συντονισμού.

Αυτή η τεχνική απεικόνισης χρησιμοποιεί μαγνητικό πεδίο και ραδιοκύματα για να φωτογραφίζει τα όργανα μέσα στο σώμα. Η απεικόνιση με μαγνητικό συντονισμό μπορεί να βοηθήσει στην ανακάλυψη βλαβών ή άλλων προβλημάτων στο εσωτερικό της λεκάνης και της μήτρας.

  • Λαπαροσκόπηση.

Μια λαπαροσκόπηση είναι μια χειρουργική διαδικασία που χρησιμοποιεί ένα λεπτό φωτισμένο σωλήνα για να ελέγξει αν υπάρχουν ανωμαλίες στο εσωτερικό της λεκάνης.

Θεραπευτική αγωγή

Εάν δεν μπορείτε να μείνετε έγκυος για οποιοδήποτε λόγο, είτε προβλήματα στειρότητας, είτε κάποια προβλήματα στην ωοθήκη σας ή στη μήτρα, το PregnancyMiracle είναι ένα ηλεκτρονικό βιβλίο που θα φέρει τη χαρά και την ελπίδα στη ζωή σας. Το PregnancyMiracle είναι για όλες τις γυναίκες, ειδικά για τα άτομα με προβλήματα στειρότητας. Πρόκειται για μια 100% φυσική μέθοδο. Περισσότερες από 150.000 γυναίκες έχουν επωφεληθεί από το βιβλίο. Εάν αντιμετωπίζετε προβλήματα στειρότητας ή απλά θέλετε να αυξήσετε τις πιθανότητές σας να μείνετε έγκυος γρήγορα, το PregnancyMiracle είναι κατάλληλο για σας. Οι εξηγήσεις που αναπτύχθηκαν στο PregnancyMiracle πηγαίνουν στον βασικό πυρήνα του προβλήματός μας. Και οι λύσεις σε αυτό το βιβλίο είναι πολύ απλές να εφαρμοστούν στην πράξη. Μπορείτε να δείτε περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα του PregnancyMiracle.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>