Ποιος είναι ο καλύτερος έλεγχος της ουροδόχου κύστης για ενήλικες;

Τα όργανα ελέγχου της ουροδόχου κύστης μπορούν να σας βοηθήσουν να διαχειριστείτε την ακράτεια ούρων. Ωστόσο, υπάρχουν πολλά που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν επιλέγετε έλεγχο ουροδόχου κύστης για ενήλικες. Η ακράτεια ούρων αναφέρεται σε ανεξέλεγκτη διαρροή ούρων. Έως το ένα τρίτο των Αμερικανών δυσκολεύονται να ελέγξουν την επιθυμία για ούρηση, ειδικά καθώς μεγαλώνουν. Εάν αντιμετωπίζετε συμπτώματα ακράτειας ούρων, μπορείτε να μιλήσετε με το γιατρό σας. Μπορούν να σας βοηθήσουν να καταλάβετε τι προκαλεί την ακράτεια και να σας παρέχει τον καλύτερο έλεγχο της ουροδόχου κύστης για ενήλικες.

Τα συμπτώματα της ακράτειας ούρων

Τα συμπτώματα της ακράτειας ούρων εξαρτώνται από τον τύπο. Υπάρχουν διάφοροι τύποι ακράτειας ούρων:

 • Προτρέψτε την ακράτεια: Μη ελεγχόμενη διαρροή ούρων (μέτριας έως μεγάλης ποσότητας) που συμβαίνει αμέσως μετά από μια επείγουσα, αναπόφευκτη ανάγκη για ούρηση. Η συσσώρευση ούρησης κατά τη διάρκεια της νύχτας και η νυκτερινή ακράτεια είναι συχνές.
 • Ακράτεια ακράτειας: Διαρροή ούρων λόγω απότομων αυξήσεων της ενδοκοιλιακής πίεσης (για παράδειγμα, εκείνες που συμβαίνουν με βήχα, φτάρνισμα, γέλιο, κάμψη ή ανύψωση). Ο όγκος διαρροής είναι συνήθως χαμηλός έως μέτριος.
 • Ακράτεια υπερχείλισης: Διαρροή ούρων από υπερβολικά πλήρη κύστη. Ο όγκος είναι συνήθως μικρός, αλλά οι διαρροές μπορεί να είναι σταθερές, με αποτέλεσμα μεγάλες συνολικές απώλειες.
 • Λειτουργική ακράτεια: Απώλεια ούρων λόγω προβλήματος με σκέψη ή σωματική βλάβη που δεν σχετίζεται με τον έλεγχο της ούρησης. Για παράδειγμα, ένα άτομο με άνοια λόγω νόσου Αλτσχάιμερ μπορεί να μην αναγνωρίσει την ανάγκη να ουρήσει ή να μην γνωρίζει πού βρίσκεται η τουαλέτα. Οι άνθρωποι που είναι σε κρεβάτι μπορεί να μην μπορούν να περπατήσουν στην τουαλέτα ή να φτάσουν στο κρεβάτι.

Ο κατάλληλος έλεγχος της ουροδόχου κύστης για ενήλικες θα είναι σε θέση να διαχειριστεί τα συμπτώματα της ακράτειας ούρων, ανεξάρτητα από τον τύπο.

Οι αιτίες της ακράτειας ούρων

Η ακράτεια ούρων προκαλείται συνήθως από προβλήματα με τους μυς και τα νεύρα που βοηθούν την ουροδόχο κύστη να συγκρατεί ή να διέρχεται ούρα. Ορισμένα γεγονότα υγείας που είναι μοναδικά για τις γυναίκες, όπως η εγκυμοσύνη, ο τοκετός και η εμμηνόπαυση, μπορούν να προκαλέσουν προβλήματα με αυτούς τους μυς και τα νεύρα. Άλλες αιτίες της ακράτειας ούρων περιλαμβάνουν:

 • Υπερβολικό βάρος: Το υπερβολικό βάρος ασκεί πίεση στην κύστη, η οποία μπορεί να εξασθενήσει τους μυς με την πάροδο του χρόνου. Μια ασθενής ουροδόχος κύστη δεν μπορεί να κρατήσει τόσα ούρα.
 • Δυσκοιλιότητα: Η δυσκοιλιότητα μπορεί να προκαλέσει άγχος ή πίεση στους μύες της ουροδόχου κύστης και του πυελικού εδάφους. Αυτό εξασθενεί τους μυς και μπορεί να προκαλέσει ακράτεια ούρων ή διαρροή.
 • Νευρική βλάβη: Τα χαλασμένα νεύρα μπορεί να στέλνουν σήματα στην κύστη σε λάθος χρόνο ή καθόλου. Ο τοκετός και ο διαβήτης μπορούν να προκαλέσουν νευρική βλάβη στους μύες της ουροδόχου κύστης, της ουρήθρας ή του πυελικού εδάφους.
 • Χειρουργική: Οποιαδήποτε χειρουργική επέμβαση που περιλαμβάνει αναπαραγωγικά όργανα μπορεί να βλάψει τους υποστηρικτικούς μυς του πυελικού εδάφους. Εάν οι μύες του πυελικού εδάφους είναι κατεστραμμένοι, οι μύες της ουροδόχου κύστης ενός ατόμου μπορεί να μην λειτουργούν όπως πρέπει.

Μερικές φορές η ακράτεια ούρων διαρκεί μόνο για μικρό χρονικό διάστημα και συμβαίνει λόγω άλλων λόγων, όπως:

 • Ορισμένα φάρμακα.
 • Καφεΐνη.
 • Λοίμωξη.

Επιλογή του σωστού ελέγχου ουροδόχου κύστης για ενήλικες

Η αντιμετώπιση της ακράτειας ούρων αφορά στην εφαρμογή του σωστού ελέγχου ουροδόχου κύστης. Και ο καλύτερος έλεγχος της ουροδόχου κύστης για ενήλικες δεν είναι πάνες για ενήλικες. Οι πάνες ενηλίκων μπορούν να σας βοηθήσουν, αλλά μόνο προσωρινά. Εάν θέλετε μια μακροπρόθεσμη λύση που θα βελτιώσει επίσης την ποιότητα ζωής σας, τότε το μόνο που χρειάζεστε είναι οι αλλαγές στον τρόπο ζωής. Εδώ είναι τι πρέπει να κάνετε:

 • Τρώτε περισσότερες ίνες: Η δυσκοιλιότητα μπορεί να συμβάλει στην ακράτεια. Η κατανάλωση περισσότερων φρέσκων φρούτων, λαχανικών και δημητριακών μπορεί να αποτρέψει τη δυσκοιλιότητα.
 • Διατηρήστε ένα υγιές βάρος: Το υπερβολικό βάρος μπορεί να ασκήσει επιπλέον πίεση στην ουροδόχο κύστη σας, καθιστώντας σας να ουρείτε περισσότερο.
 • Περιορίστε τα υγρά: Αποφύγετε να πίνετε ταυτόχρονα μεγάλες ποσότητες νερού, χυμών φρούτων και άλλων υγρών. Αντ ‘αυτού, πίνετε μικρά ποσά σε τακτά χρονικά διαστήματα κατά τη διάρκεια της ημέρας. Μην πιείτε υγρά λίγο πριν το κρεβάτι. Θα πρέπει επίσης να αποφύγετε τα διουρητικά όπως η καφεΐνη σόδα, το οινόπνευμα και ο καφές.
 • Εκτελέστε ασκήσεις του πυελικού εδάφους: Οι ασκήσεις των πυελικών μυών είναι συχνά αποτελεσματικές για την ακράτεια ούρων. Οι άνθρωποι πρέπει να ασκούν τους μύες γύρω από την ουρήθρα και το ορθό που σταματούν τη ροή των ούρων. Οι μύες σφίγγονται σφιχτά για 1 έως 2 δευτερόλεπτα και στη συνέχεια χαλαρώνουν για περίπου 10 δευτερόλεπτα. Οι ασκήσεις επαναλαμβάνονται περίπου 10 φορές τρεις φορές την ημέρα.

Ένα άλλο σημαντικό πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να πάρετε ένα συμπλήρωμα ελέγχου ουροδόχου κύστης. Και ένα από τα καλύτερα συμπληρώματα στην αγορά είναι το Flotrol. Το Flotrol είναι ένα συμπλήρωμα διατροφής που λειτουργεί ως φυσική υποστήριξη ουροδόχου κύστης μέσω των οργανικών συστατικών του και της πατενταρισμένης φόρμουλας. Το Flotrol απευθύνεται σε ώριμους ενήλικες που αντιμετωπίζουν προβλήματα με τον έλεγχο της ουροδόχου κύστης – όπως διαρροή και ακράτεια, για παράδειγμα – λόγω διαφόρων προβλημάτων υγείας. Ο τύπος για το Flotrol βασίζεται σε μια σειρά συστατικών τα οποία έχουν αποδειχθεί ασφαλή και αποτελεσματικά στην αναζήτηση μιας λύσης σχετικά με τον βελτιωμένο έλεγχο της ουροδόχου κύστης. Αν θέλετε να μάθετε τα φυσικά συστατικά του Flotrol, μπορείτε να επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>