Ποιες είναι οι αιτίες της υπογονιμότητας στις γυναίκες;

Μια από τις κύριες αιτίες της στειρότητας στις γυναίκες είναι τα προβλήματα με την ωορρηξία. Χωρίς ωορρηξία, δεν υπάρχουν ωάρια για γονιμοποίηση. Κάποιες ενδείξεις ότι μια γυναίκα δεν έχει ωορρηξία κανονικά περιλαμβάνουν ακανόνιστες ή απούσες εμμηνορροϊκές περιόδους. Τα προβλήματα ωορρηξίας προκαλούνται συχνά από σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών. Το σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών είναι ένα πρόβλημα ανισορροπίας ορμονών που μπορεί να επηρεάσει την κανονική ωορρηξία. Το σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών είναι η συνηθέστερη αιτία υπογονιμότητας στις γυναίκες. Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε άλλες αιτίες υπογονιμότητας στις γυναίκες και πώς να τις αποφύγετε.

Τα κοινά αίτια της στειρότητας στις γυναίκες

Οι άλλες κοινές αιτίες της στειρότητας στις γυναίκες περιλαμβάνουν βλάβες στους σάλπιγγες, ενδομητρίωση, ανθυγιεινό σωματικό βάρος, ανώμαλη βλέννα του τραχήλου της μήτρας και πρωτογενή ωοθηκική ανεπάρκεια.

  • Βλάβη στους σάλπιγγους.

Οι κατεστραμμένοι ή αποκλεισμένοι σαλπίγγοι κρατούν το σπέρμα να φτάσει στο αυγό ή να εμποδίσει τη διέλευση του γονιμοποιημένου αυγού στη μήτρα. Αιτίες της βλάβης ή της απόφραξης της σάλπιγγας μπορεί να περιλαμβάνουν πυελική φλεγμονώδη νόσο, προηγούμενη χειρουργική επέμβαση στην κοιλία ή τη λεκάνη και πυελική φυματίωση.

  • Ενδομητρίωση.

Η ενδομητρίωση εμφανίζεται όταν ιστός που αναπτύσσεται κανονικά στα εμφυτεύματα της μήτρας και αναπτύσσεται σε άλλες θέσεις. Αυτή η επιπλέον ανάπτυξη ιστού – και η χειρουργική απομάκρυνσή της – μπορεί να προκαλέσει ουλές, γεγονός που μπορεί να εμποδίσει τις σάλπιγγες και να κρατήσει ένα ωάριο και σπέρμα από την ένωση. Η ενδομητρίωση μπορεί επίσης να επηρεάσει την επένδυση της μήτρας, διακόπτοντας την εμφύτευση του γονιμοποιημένου ωαρίου. Η κατάσταση φαίνεται επίσης να επηρεάζει τη γονιμότητα με λιγότερο άμεσους τρόπους, όπως η βλάβη στο σπέρμα ή το ωάριο.

  • Ανθυγιεινό σωματικό βάρος.

Όντας υπέρβαροι ή παχύσαρκοι, μπορεί να έχετε μεγαλύτερο κίνδυνο να μην είστε σε θέση να συλλάβετε και να διακινδυνεύσετε να πάρετε αποβολές. Η υπερβολική ή υποβαθμισμένη δύναμη μπορεί να επηρεάσει την υπόφυση, προκαλώντας δυσλειτουργία και προκαλώντας προβλήματα ωοθυλακιορρηξίας.

  • Μη φυσιολογική βλέννα του τραχήλου της μήτρας.

Η ανώμαλη βλέννα του τραχήλου της μήτρας μπορεί επίσης να προκαλέσει στειρότητα. Η μη φυσιολογική βλέννα του τραχήλου μπορεί να εμποδίσει το σπέρμα να φτάσει στο αυγό ή να δυσκολέψει το σπερματοζωάριο να διεισδύσει στο ωάριο.

  • Πρωτοπαθής ανεπάρκεια ωοθηκών.

Η πρωτογενής ωοθηκική ανεπάρκεια εμφανίζεται όταν οι ωοθήκες μιας γυναίκας σταματούν να λειτουργούν κανονικά προτού είναι 40. Αυτό δεν είναι το ίδιο με την πρώιμη εμμηνόπαυση. Η πρωτογενής ωοθηκική ανεπάρκεια είναι λιγότερο συχνή από το σύνδρομο των πολυκυστικών ωοθηκών, επηρεάζοντας 1 στις 100 γυναίκες ηλικίας κάτω των 40 ετών και μπορεί επίσης να προκληθεί από γενετική ή αυτοάνοσο παράγοντα.

Πώς να αποφύγετε τα αίτια της στειρότητας στις γυναίκες

Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορούν να κάνουν οι γυναίκες για να αποτρέψουν ή να μειώσουν τις αιτίες της στειρότητας στις γυναίκες.

  • Διατηρήστε υγιές βάρος και δίαιτα: Μελέτες έχουν δείξει ότι η παχυσαρκία αντιπροσωπεύει το 6% της γυναικείας στειρότητας και, από την άλλη πλευρά, το χαμηλό σωματικό βάρος αντιπροσωπεύει άλλο έξι τοις εκατό. Έτσι, αξιολογήστε το σωματικό βάρος σας, και αυτό του συνεργάτη σας. Μια ισορροπημένη διατροφή και η άσκηση μπορούν να σας βοηθήσουν να μείνετε έγκυος.
  • Διακοπή καπνίσματος: Σταματήστε το κάπνισμα. Τώρα. Σχεδόν όλες οι μελέτες σχετικά με το κάπνισμα και τη γονιμότητα δείχνουν σοβαρό αντίκτυπο, συμπεριλαμβανομένου του παθητικού καπνού.
  • Αποφύγετε περιβαλλοντικές τοξίνες: Είναι σημαντικό να αποφύγετε περιβαλλοντικές τοξίνες όταν προσπαθείτε να συλλάβετε. Αυτές οι τοξίνες μπορούν να επηρεάσουν αρνητικά την ικανότητά σας να συλλάβετε: φθαλτόνη (που βρίσκεται στα πλαστικά προϊόντα), υδράργυρο (που βρίσκεται στα ψάρια), δισφαινόλη Α (που βρίσκεται σε κουτιά τροφίμων) και βενζόλιο (που βρίσκεται στο απορρυπαντικό).
  • Μειώστε την καφεΐνη και το αλκοόλ: Η απλή μείωση ή αποχή από την καφεΐνη και το αλκοόλ μπορεί να έχει ευεργετική επίδραση στην ικανότητα του ζευγαριού να μείνει έγκυος.
  • Μειώστε το άγχος: Μελέτες έχουν δείξει ότι τα ζευγάρια που βιώνουν ψυχολογικό στρες έχουν φτωχότερα αποτελέσματα με τη θεραπεία υπογονιμότητας. Εάν μπορείτε, βρείτε έναν τρόπο να μειώσετε το άγχος στη ζωή σας πριν προσπαθήσετε να μείνετε έγκυος.

Πώς να θεραπεύσει τη στειρότητα στις γυναίκες

Εάν προσπαθείτε να μείνετε έγκυος αλλά δεν έχετε επιτύχει την εγκυμοσύνη, ζητήστε βοήθεια από την Pregnancy Miracle. Το Pregnancy Miracle είναι ένα βιβλίο που γράφτηκε από τη Λίζα Όλσον, πηγαίνει σε μια μεγάλη επιστήμη και βιολογία για να μείνει έγκυος, με πληροφορίες για την ανατομία των ανδρών και των γυναικών και γιατί τα ζευγάρια αδυνατούν να συλλάβουν πολύ χρόνο. Προσφέρει επίσης τις μεθόδους και τις τεχνικές που μπορούν να σας βοηθήσουν να αυξήσετε τις πιθανότητές σας να μείνετε έγκυος. Εξηγεί τι είναι η στειρότητα και πώς προκαλείται, προσφέροντάς σας χρήσιμες πληροφορίες για τη σύλληψη. Η Pregnancy Miracle Μοιράζεται επίσης πολύ σοφία που προέρχεται από τον αρχαίο ανατολικό κόσμο, καθώς και προόδους στη δυτική ιατρική. Θα εξηγήσει πώς ο καθαρισμός της ενέργειας του σώματος με τεχνικές όπως ο βελονισμός και η ακουστική πίεση και τα κινέζικα βότανα μπορούν να σας βοηθήσουν να συλλάβετε. Θα μάθετε επίσης για τη βελτίωση της διατροφής σας, τη λήψη των σωστών βιταμινών, τη βελτιστοποίηση του ύπνου σας, τη σωστή άσκηση (και το σωστό είδος άσκησης) και πώς να μαθαίνετε το σώμα σας από επιβλαβείς τοξίνες. Κάντε κλικ στο παρακάτω πλαίσιο για να μάθετε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Pregnancy Miracle.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>