Ποια είναι τα συμπτώματα της κύστης των ωοθηκών;

Όταν εμφανιστούν συμπτώματα κύστης των ωοθηκών, μπορεί να περιλαμβάνουν πόνο ή πίεση στην κατώτερη κοιλιά σας στο πλάι της κύστης. Αυτός ο πόνος μπορεί να έρχεται και να πάει. Μια κύστη ωοθηκών είναι ένας γεμάτος με υγρό σάκος που αναπτύσσεται σε ωοθήκη μιας γυναίκας. Είναι πολύ συχνές και δεν προκαλούν πάντα συμπτώματα. Οι περισσότερες κύστεις των ωοθηκών εμφανίζονται ως μέρος της κανονικής λειτουργίας των ωοθηκών. Αυτές οι κύστες είναι γενικά αβλαβείς και εξαφανίζονται χωρίς θεραπεία σε λίγους μήνες. Ωστόσο, μια κύστη ωοθηκών θα προκαλέσει συμπτώματα αν χωρίσει (ρήξεις), είναι πολύ μεγάλη, ή μπλοκάρει την παροχή αίματος στις ωοθήκες.

Η αιτία της κύστης των ωοθηκών

Διαφορετικοί τύποι κύστεων των ωοθηκών έχουν διαφορετικές αιτίες. Ο πιο συνηθισμένος τύπος κύστης των ωοθηκών είναι γνωστός ως λειτουργική κύστη. Οι λειτουργικές κύστεις ωοθηκών συμβαίνουν μόνο σε γυναίκες που έχουν αρχίσει τους κύκλους της εμμήνου ρύσεως τους, αλλά δεν έχουν περάσει από την εμμηνόπαυση. Υπάρχουν δύο τύποι λειτουργικών κύστεων:

 • Κύτταρα των ωοθυλακίων: Περίπου στο μέσο του εμμηνορροϊκού σας κύκλου, ένα ωάριο ξεσπάει από το θυλάκιο του και ταξιδεύει κάτω από το σάλπιγγα. Μια θυλακοειδής κύστη αρχίζει όταν το θυλάκιο δεν σπάσει ή απελευθερώσει το ωάριο του, αλλά συνεχίζει να αναπτύσσεται.
 • Κυστοκυττάρωση Corpus luteum: Όταν ένα ωοθυλάκιο απελευθερώνει το ωάριο του, αρχίζει να παράγει οιστρογόνα και προγεστερόνη για σύλληψη. Μερικές φορές, υγρό συσσωρεύεται στο εσωτερικό του ωοθυλακίου, προκαλώντας το ωχρό σώμα να αναπτυχθεί σε κύστη.

Άλλοι τύποι και αιτίες των κύστεων περιλαμβάνουν:

 • Ενδομητρίωμα: Αυτά αναπτύσσονται ως αποτέλεσμα μιας κατάστασης στην οποία τα ενδομήτρια κύτταρα της μήτρας αναπτύσσονται έξω από τη μήτρα (ενδομητρίωση). Μερικοί από τους ιστούς μπορούν να προσκολληθούν στις ωοθήκες σας και να σχηματίσουν μια ανάπτυξη.
 • Δερμοειδή: Επίσης ονομάζονται τερατώματα, αυτά μπορεί να περιέχουν ιστούς, όπως μαλλιά, δέρμα ή δόντια, επειδή σχηματίζονται από εμβρυϊκά κύτταρα. Είναι σπάνια καρκινικές.

Οι κύστες μπορούν επίσης να προκληθούν από:

 • Σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών, μια κατάσταση που προκαλεί πολλαπλές κύστεις στις ωοθήκες.
 • Εγκυμοσύνη.
 • Σοβαρή λοίμωξη της πυέλου. Αυτός ο τύπος κύστης μπορεί να ονομαστεί απόστημα.
 • Μη καρκινικές αυξήσεις.

Τα κοινά συμπτώματα κύστης των ωοθηκών

Οι περισσότερες κύστεις είναι χωρίς συμπτώματα. Εάν υπάρχουν συμπτώματα κύστης των ωοθηκών, μπορεί να περιλαμβάνουν τα ακόλουθα:

 • Ακανόνιστη και πιθανώς επώδυνη εμμηνόρροια: Μπορεί να είναι βαρύτερη ή ελαφρύτερη από πριν.
 • Πόνος στη λεκάνη: Αυτός μπορεί να είναι ένας επίμονος πόνος ή ένας διαλείμματος βαρετός πόνος που εξαπλώνεται στην κάτω πλάτη και τους μηρούς. Μπορεί να εμφανιστεί λίγο πριν αρχίσει ή τελειώνει η εμμηνόπαυση.
 • Δυσπαρεονία: Πρόκειται για πυελικό πόνο που εμφανίζεται κατά τη σεξουαλική επαφή. Μερικές γυναίκες μπορεί να αισθανθούν πόνο και δυσφορία στην κοιλιακή χώρα μετά το σεξ.
 • Θέματα του εντέρου: Αυτά περιλαμβάνουν πόνο όταν περνάει ένα σκαμνί, πίεση στα έντερα ή συχνή ανάγκη να περάσει ένα σκαμνί.
 • Κοιλιακά προβλήματα: Μπορεί να εμφανιστεί φούσκωμα, οίδημα ή βαρύτητα στην κοιλιακή χώρα.
 • Ουρολογικά προβλήματα: Η γυναίκα μπορεί να έχει προβλήματα με το άδειασμα της ουροδόχου κύστης πλήρως ή μπορεί να αισθάνεται συχνά την ανάγκη ούρησης.
 • Ορμονικές ανωμαλίες: Σπάνια, το σώμα παράγει μη φυσιολογικές ποσότητες ορμονών, με αποτέλεσμα να αλλάζουν οι τρόποι ανάπτυξης του στήθους και των τριχών του σώματος.

Ορισμένα συμπτώματα κύστης των ωοθηκών μπορεί να μοιάζουν με αυτά της εγκυμοσύνης, για παράδειγμα, τρυφερότητα του μαστού και ναυτία.

Πώς να διαχειριστείτε τα συμπτώματα της κύστης των ωοθηκών

Αν είστε περίεργοι για τη θεραπεία των κύστεών σας, σας συνιστούμε να διαβάσετε το Ovarian Cyst Miracle από τον Carol Foster – πιστοποιημένο διατροφολόγο και σύμβουλο υγείας. Το Ovarian Cyst Miracle είναι ένας από τους πολύ εμπεριστατωμένους, πλήρεις και ακριβείς οδηγούς για την ελευθερία κύστης των ωοθηκών που θα διαβάσετε ποτέ. Ένας μεγάλος αριθμός κοριτσιών κάθε ηλικίας έχουν θεραπεύσει εξ ολοκλήρου την κατάσταση των ωοθηκικών κύστεών τους και έχουν αναπτύξει πλήρη ανεξαρτησία από τα συμπτώματα της κύστης των ωοθηκών, φυσικά, χωρίς ναρκωτικές ουσίες ή λειτουργίες υψηλού κινδύνου, χρησιμοποιώντας την κλινικά αποδεδειγμένη επιστημονικά ακριβή λεπτομερή προσέγγιση που ανακαλύφθηκε μέσα σε αυτή τις εκπληκτικές κύστεις των ωοθηκών οδηγός ελευθερίας.

 • Το Ovarian Cyst Miracle προσφέρει μια προσέγγιση 3 σταδίων για τη φυσική θεραπεία, ώστε να μειωθεί η ταλαιπωρία και ο πόνος που συνοδεύει την κύστη των ωοθηκών.
 • Το βιβλίο καλύπτει πολλά διαφορετικά θέματα. Θα μάθετε όλα σχετικά με τον διαφορετικό τύπο κύστεων και τι τους προκαλεί. Ένα από τα θέματα που περιλαμβάνονται είναι οι μέθοδοι αποτοξίνωσης για να απαλλαγείτε από το σώμα σας από απόβλητα και τοξίνες που βοηθάει στην πλήρη εξάλειψη της κύστης των ωοθηκών και την παρεμποδίζουν από την επανάληψη.

Το σύστημα Ovarian Cyst Miracle είναι 100% εγγυημένο για να απαλλαγούμε από όλους τους τύπους ωοθηκικών κύστεων. Το σύστημα υπόσχεται να εξαλείψει τα συμπτώματα της κύστης των ωοθηκών μέσα σε 12 ώρες και να βοηθήσει να απαλλαγούμε από αυτές τις διαταραχές και τις καταστάσεις εντελώς μέσα σε μόλις 2 μήνες. Επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα για να μάθετε περισσότερα για το Ovarian Cyst Miracle.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>