Ποια είναι τα σημάδια του υγιούς σπέρματος;

Μπορείτε να πείτε εάν το σπέρμα σας είναι υγιές εξετάζοντας το εκσπερμάτιό σας. Μάθετε τα σημάδια του υγιούς σπέρματος. Μια μελέτη διαπίστωσε ότι ο μέσος όρος των σπερματοζωαρίων έχει μειωθεί τα τελευταία χρόνια, γεγονός που συμβάλλει στο πρόβλημα. Ωστόσο, οι περισσότεροι άνθρωποι δεν σκέφτονται για την υγεία του σπέρματος τους μέχρι να αρχίσουν πραγματικά να προσπαθούν για ένα μωρό. Ωστόσο, υπάρχουν μερικά σημάδια υγιούς σπέρματος. Και αν αγωνίζεστε να συλλάβετε, υπάρχουν ορισμένες αλλαγές στη διατροφή και τον τρόπο ζωής που μπορείτε να κάνετε για να βελτιώσετε την υγεία του σπέρματος σας.

Η σημασία του υγιούς σπέρματος

Η υπογονιμότητα δεν είναι μόνο πρόβλημα γυναίκας: Το ένα τρίτο του χρόνου, ένας αρσενικός παράγοντας αναγνωρίζεται ως η αιτία της στειρότητας. Σαφώς, η ύπαρξη υγιούς σπέρματος είναι σημαντική. Αλλά η υγεία του σπέρματος ξεπερνά μόνο τη σύλληψη. Η ποιότητα του σπέρματος παίζει επίσης ρόλο στην υγεία της συνολικής εγκυμοσύνης και ενδεχομένως του μωρού. Το άγχος και η παχυσαρκία στους άνδρες τροποποιούν τα γονίδια που μεταφέρονται στο σπέρμα τους. Μπορεί να κάνει τα μωρά τους να είναι πιο υπέρβαρα και να τονίζουν.

4 σημάδια υγιούς σπέρματος

Τόσο η ποιότητα όσο και η ποσότητα του σπέρματος, που καθορίζει την υγεία των σπερματοζωαρίων, μπορεί να έχει τεράστιο αντίκτυπο στο πόσο χρόνο θα πάρει για εσάς και το σύζυγό σας να ξεκινήσετε μια οικογένεια. Εδώ είναι τα σημάδια του υγιούς σπέρματος:

  • Οι άνθρωποι τρώνε ψάρια.

Ξεχάστε το μεταποιημένο κρέας – οι άνδρες που τρώνε ψάρια τείνουν να έχουν πιο υγιές σπέρμα. Η κατανάλωση περισσότερων ψαριών φαίνεται να έχει προστατευτική επίδραση. Οι άνδρες που τρώνε ψάρια όπως ιππόγλωσσα, πέστροφα, σολομός ή τόνος είχαν 65% μεγαλύτερη συγκέντρωση σπέρματος από τους άνδρες που σπάνια έτρωγαν ψάρια. Χάρη στη συγκέντρωση λιπαρών οξέων ωμέγα-3 των ψαριών, αυτά τα λιπαρά οξέα μακράς αλυσίδας παίζουν ρόλο στην παραγωγή σπέρματος και στη συνολική ποιότητα του σπέρματος.

  • Άνδρες που ασκούν τακτικά.

Οι άνδρες που κράτησαν το σώμα τους κινούνται και το αίμα που αντλούσε μέτρια έως έντονη άσκηση 15 ωρών ή περισσότερο την εβδομάδα είχε συγκέντρωση σπέρματος 73% υψηλότερη από τους άνδρες που δεν δούλευαν σε αυτή την ένταση. Η άσκηση βοηθάει στην διατήρηση του βάρους ενός ανθρώπου υπό έλεγχο που μπορεί να επηρεάσει την αναπαραγωγική υγεία αλλά επίσης ενισχύει την έκφραση αντιοξειδωτικών σε όλο το σώμα. Οι ερευνητές πιστεύουν επίσης ότι η τακτική άσκηση στο γυμναστήριο μπορεί να αποτρέψει τις ελεύθερες ρίζες από τα βλαπτικά κύτταρα του σπέρματος.

  • Άνδρες που δεν καπνίζουν ή χρησιμοποιούν παράνομα ναρκωτικά.

Το να τραβάτε ένα τσιγάρο μπορεί να προκαλέσει χαμηλό αριθμό σπερματοζωαρίων και αργά μετακομιδόμενο σπέρμα. Το ίδιο ισχύει και για τους άντρες που χρησιμοποιούν μαριχουάνα ή άλλα παράνομα ναρκωτικά. Το σπέρμα μπορεί να υποστεί βλάβη από αυτά τα φάρμακα και οι γυναίκες είναι πιο πιθανό να αποτύχουν εάν ο σύντροφός τους χρησιμοποιεί ένα ψυχαγωγικό φάρμακο όπως η κοκαΐνη, η μαριχουάνα ή οποιοσδήποτε τύπος άλλων τυπικών αμφεταμινών. Μελέτες έχουν διαπιστώσει ότι τοξικά χημικά από αυτά τα φάρμακα βλάπτουν το σπέρμα το οποίο στη συνέχεια περνά μεταβαλλόμενα γονίδια στο αναπτυσσόμενο μωρό. Η καλύτερη συμβουλή είναι οι άνδρες να μην μας πάρουν ποτέ τη συνήθεια να καπνίζουν ή να χρησιμοποιούν παράνομα ναρκωτικά ή να ζητούν βοήθεια για να σταματήσουν τη χρήση τους ταυτόχρονα.

  • Άνδρες που μένουν μακριά από τις τοξίνες.

Οι άνδρες που εργάζονται γύρω από πολλές χημικές ουσίες και τοξίνες πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, καθώς μπορούν να αυξήσουν το ποσοστό των κατεστραμμένων σπερματοζωαρίων. Τοξικά χημικά προϊόντα όπως τα βαρέα μέταλλα, ο μόλυβδος και οι χημικοί διαλύτες είναι παραδείγματα τοξινών που μπορούν να προκαλέσουν βλάβη στο σπέρμα ενός ανθρώπου. Εάν η δουλειά ενός ανθρώπου συνεπάγεται ότι είναι γύρω από τέτοια χημικά, μπορεί να περιορίσει την επαφή του φορώντας μάσκα προσώπου και προστατευτικό ρουχισμό και χρησιμοποιώντας πάντα τον κατάλληλο εξαερισμό.

συμπέρασμα

Δεν υπάρχει εύκολος τρόπος να μετρήσετε την ποιότητα του σπέρματός σας απλά κοιτάζοντας το, επομένως θα χρειαστεί να προγραμματίσετε ένα ραντεβού με το doc σας για να το μάθετε σίγουρα. Αλλά ενώ περιμένετε, μπορείτε να μάθετε τα σημάδια υγιούς σπέρματος παραπάνω για να μάθετε ότι έχετε ισχυρό σπέρμα ή όχι. Εάν ασκείστε, τρώτε ψάρια και συσκευάζετε κατάλληλα τα απομεινάρια σας, το σπέρμα σας είναι ήδη σε καλή κατάσταση. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τους τρόπους βελτίωσης της ποιότητας του σπέρματος, μπορείτε να κάνετε κλικ στο παρακάτω πλαίσιο.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>