Ποια είναι τα οφέλη για τον καθαρισμό του κόλου

Πραγματικά πρέπει να ξέρετε για τα οφέλη καθαρισμού του παχέος εντέρου. Ο καθαρισμός του παχέος εντέρου έχει χρησιμοποιηθεί για αιώνες, υπάρχουν ενδείξεις ότι προωθεί την καλύτερη υγεία. Εάν τα προβλήματα υγείας του πεπτικού συστήματος, όπως η δυσκοιλιότητα, η διάρροια, το αέριο ή η καούρα, βάζουν ένα αποσβεστήρα στην καθημερινότητά σας, μπορεί να έχετε θεωρήσει ότι προσπαθείτε να καθαρίσετε το παχύ έντερο. Αλλά πριν να εγγραφείτε για ένα, ρίξτε μια ματιά σε αυτά τα γεγονότα για να δείτε αν τα κόπρανα καθαρίζουν τα οφέλη πραγματικά υπερτερούν των κινδύνων.

Κατανόηση των πλεονεκτημάτων του καθαρισμού του κόλο

Οι ασκούμενοι λένε ότι μπορείτε να αποκομίζετε πολλά οφέλη από τον καθαρισμό του παχέος εντέρου απομακρύνοντας τις τοξίνες από το πεπτικό σας σύστημα. Λένε ότι μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια βάρους, καλύτερη πέψη, αυξημένη ενέργεια και σαφέστερη σκέψη. Οι περισσότεροι από αυτούς τους ισχυρισμούς αποδεικνύονται και υποστηρίζονται από επιστημονικές μελέτες. Ωστόσο, παρά τα αποτελέσματα των μελετών, η κάθαρση του παχέος εντέρου πρέπει να προσεγγίζεται με προσοχή, καθώς μπορεί επίσης να οδηγήσει σε αρκετές παρενέργειες. Ωστόσο, η χρήση φυσικών συστατικών για την κάθαρση του παχέος εντέρου θα είναι σε θέση να ελαχιστοποιήσει ή ακόμα και να αποφύγει τους κινδύνους.

5 κόλον καθαρίσει τα οφέλη

  • Βελτιώνει την πέψη και αποτρέπει την περιστασιακή δυσκοιλιότητα.

Περιστασιακή δυσκοιλιότητα μπορεί να προκαλέσει κακή πέψη και αντίστροφα. Όταν η πέψη υποβαθμίζεται και προκαλείται δυσκοιλιότητα, τα απόβλητα μπορούν να παραμείνουν στο σώμα σας. Αυτή η όλη διαδικασία μπορεί να οδηγήσει στην αδυναμία απορρόφησης πολλών από τα θρεπτικά συστατικά που παίρνετε, οδηγώντας σε έλλειψη ενέργειας και παρεμποδισμένη ανοσολογική λειτουργία. Η αποτοξίνωση του παχέος εντέρου σας επιτρέπει να προωθούνται αυτά τα άχρηστα προϊόντα αποβλήτων μέσω του συστήματός σας και επίσης να έχετε κάποια ευκολία στην κανονικότητα του εντέρου σας. Δεδομένου ότι τα παρατεταμένα απόβλητα μπορούν να εκτρέψουν βακτήρια, αυτό το καθαρισμό καθαρίζει το δρόμο για καλή απορρόφηση θρεπτικών ουσιών, υποστηρίζοντας έτσι την καλή υγεία.

  • Αυξάνει την ενέργεια και τη συγκέντρωση.

Η απόρριψη του παχέος εντέρου σας από τοξίνες επιτρέπει στην ενέργεια από τα έντερα να εστιάσει αλλού, πράγμα που σημαίνει ότι τα επίπεδα της ενέργειας σας θα μπορούσαν να βελτιωθούν. Η διατροφή είναι ζωτικής σημασίας για την ψυχική υγεία και η ασθενής απορρόφηση των θρεπτικών ουσιών μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια συγκέντρωσης. Εκτός από την αύξηση της κατανάλωσης ενέργειας, βελτιώνεται η απορρόφηση κρίσιμων βιταμινών που είναι υπεύθυνες για τη διανοητική διαύγεια – δηλαδή υποστηρίζεται η συγκέντρωση.

  • Jumpstarts απώλεια βάρους.

Τα τρόφιμα χαμηλής περιεκτικότητας σε φυτικές ίνες αποτελούν συχνά μέρος μιας ανθυγιεινής διατροφής. Χωρίς επαρκείς ίνες επηρεάζεται η πέψη και η ικανότητα του σώματος να αισθάνεται “πλήρης”. Τα τρόφιμα με χαμηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες επίσης παραμένουν πολύ μακρύτερα στο έντερο. Όταν καθαρίζετε το παχύ έντερο, το θέμα αυτό ξεπλένεται από το σύστημα και, σε μερικούς, μπορεί να οδηγήσει σε σημαντική απώλεια βάρους. Αλλά αν κοιτάτε να χάσετε βάρος, μια μελέτη δείχνει ότι η αύξηση της πρόσληψης ινών μπορεί να σας βοηθήσει να ρίξετε ανεπιθύμητες λίβρες.

  • Υποστηρίζει τη συνολική υγεία του παχέος εντέρου.

Όλες οι τοξίνες που παίρνετε στο σώμα σας τελικά θα φτάσουν στο παχύ έντερο. Μην καθαρίζετε το παχύ έντερο (και το συκώτι σας), οι τοξίνες μπορούν να παραμείνουν στο σώμα και να προκαλέσουν ανεπανόρθωτες βλάβες. Το αφαίρεση του σώματος των αποβλήτων υποστηρίζει τις πολλές λειτουργίες του παχέος εντέρου, συμπεριλαμβανομένης της πέψης και της πολλαπλασιασμό της ευεργετικής χλωρίδας του εντέρου.

  • Ενθαρρύνει την αποτοξίνωση ολόκληρου του σώματος.

Το σώμα είναι έμπειρο στην καθημερινή αποτοξίνωση. Αλλά μερικές φορές ο συνδυασμός των περιβαλλοντικών παραγόντων και των κακών συνηθειών στον τρόπο ζωής καθιστά δύσκολο να προφθάσει και το σώμα σας μπορεί να παρουσιάσει σημάδια τοξικής υπερβολικής φόρτισης του κόλου.

Προφυλάξεις πριν από την προσπάθεια καθαρισμού του παχέος εντέρου

  • Ελέγξτε πρώτα με τον συμβατικό ιατρό σας, ειδικά αν παίρνετε φάρμακα ή έχετε προβλήματα υγείας, όπως νεφροπάθειες ή καρδιακές παθήσεις.
  • Βεβαιωθείτε ότι ο ασκούμενος για τον καθαρισμό του παχέος εντέρου είναι αξιόπιστος και χρησιμοποιεί εξοπλισμό μίας χρήσης που δεν έχει χρησιμοποιηθεί προηγουμένως.
  • Λάβετε μια λίστα με συγκεκριμένα φυτικά συστατικά και ποσότητες σε όλα τα προϊόντα καθαρισμού του παχέος εντέρου που χρησιμοποιείτε – ορισμένα συστατικά μπορούν να προκαλέσουν προβλήματα υγείας.

Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα οφέλη για τον καθαρισμό του παχέος εντέρου, μπορείτε να κάνετε κλικ στο παρακάτω πλαίσιο.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>