Ποια είναι η σημασία του forskolin

Η σημασία του forskolin αναφέρεται σε ένα συμπλήρωμα που προέρχεται από ένα φυτό που ονομάζεται coleus forskohlii. Προέρχεται από τη ρίζα ενός μέλους της οικογένειας δυόσμου που είναι γνωστή ως ινδική κολοσσός που αναπτύσσεται στην Ταϊλάνδη, το Νεπάλ και σε μέρη της Ινδίας. Ενώ το forskolin έχει μεγάλο νόημα και έχει χρησιμοποιηθεί για πολλά χρόνια στη λαϊκή ιατρική για θεραπεία άσθματος και διάφορες άλλες ασθένειες, κυκλοφορεί σήμερα ως συμπλήρωμα απώλειας βάρους.

Το φυτό Coleus

Το εργοστάσιο τροπικών κολοειδών έχει χρησιμοποιηθεί από καιρό στην ιατρική της Αγιουρβέδα, υποτύπου φαρμάκου με προέλευση την ινδική υποήπειρο και μακρά ενσωματωμένη στις δυτικές πρακτικές ευεξίας. Παραδοσιακά, το forskolin και το φυτό coleus χρησιμοποιήθηκαν για την προώθηση της γενικής υγείας και ευεξίας. Το Forskolin χρησιμοποιήθηκε επίσης για άσθμα και αναπνευστικές διαταραχές. Στο φυσικό τους περιβάλλον, οι ντόπιοι βράζουν τη ρίζα του κολοσσού για να κάνουν το τσάι να πίνει και να προωθήσει την ευεξία. Σήμερα, όταν μιλάμε για το νόημα forskolin, οι περισσότεροι άνθρωποι θα το ορίσουν ως ένα αποτελεσματικό συμπλήρωμα απώλειας βάρους.

Forskolin έννοια και οφέλη στην καθημερινή ζωή

Η επιστήμη πίσω από τη χημική δραστηριότητα της forskolin, κυρίως ως ετικέτα diterpene, είναι πραγματικά αρκετά καλή. Μεταβάλλει το μεταβολισμό των ανθρώπων με θετικό τρόπο, πράγμα που θα το έκανε να φαίνεται πολλά υποσχόμενο για την απώλεια βάρους: κάτι που τελικά ο μεταβολισμός ελέγχει. Οι μελέτες υπάρχουν και για να το αποδείξουν. Ωστόσο πέρα ​​από το να είναι απλώς ένα συμπλήρωμα απώλειας βάρους, οι μελέτες της forskolin δείχνουν ότι προσφέρει ακόμη περισσότερα οφέλη που το κάνουν ελκυστικό. Γενικά οφέλη για την υγεία μπορούν να αποκτηθούν από τη λήψη αυτού του φυσικού συμπληρώματος. Τα αποτελέσματα και τα οφέλη της forskolin:

  • Καλύτερη κυκλοφορία. Μια μελέτη εξετάζει μερικούς τομείς που η forskolin συμβάλλει στη βελτίωση της κυκλοφορίας. Επιπλέον, το συμπλήρωμα μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της αρτηριακής πίεσης.
  • Ανακουφίζει από μυϊκούς σπασμούς και δυσκαμψία. Το Forskolin είναι χαλαρωτικό λείο μυ. Για το λόγο αυτό, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία των εντερικών ενοχλήσεων, των πεπτικών διαταραχών, των κραμπών της εμμηνόρροιας και άλλων καταστάσεων.
  • Βοηθά στην ανακούφιση των συμπτωμάτων άσθματος όταν εισπνέεται. Το Forskolin έχει αποδειχθεί ότι βοηθά στη διεύρυνση των αεραγωγών στους πνεύμονες, γεγονός που μπορεί να ανακουφίσει το άσθμα. Στην πραγματικότητα, μία μελέτη έδειξε ότι η ανακούφιση και οι μειωμένες επιθέσεις άσθματος υπήρχαν σε άτομα με άσθμα που έλαβαν την φορσκολίνη σε κάψουλες παρά την εισπνοή της.

Στην ίδια μελέτη, τα αποτελέσματα από τη χρήση forskolin ήταν σημαντικά καλύτερα από τη χρήση μιας πιο παραδοσιακής θεραπείας άσθματος, χρωμογλυκικού νατρίου.

  • Προστασία από αλλεργίες. Οι ιδιότητες του Forskolin που δουλεύουν για να ανοίξουν τους αεραγωγούς, η ανακούφιση του άσθματος βελτιώνει επίσης την πνευμονική λειτουργία που μπορεί να επηρεαστεί από τις αλλεργίες. Επιπλέον, υπάρχουν μελέτες που δείχνουν ότι η φορσκολίνη μπορεί να αυξήσει τα επίπεδα κυκλικής μονοφωσφορικής αδενοσίνης.

Τα υψηλότερα επίπεδα μονοφωσφορικής αδενοσίνης συνδέονται με λιγότερα συμπτώματα αλλεργίας και πολλά φάρμακα που λαμβάνονται για την καταπολέμηση των αλλεργιών λειτουργούν για να αυξήσουν τα επίπεδα μονοφωσφορικής κυκλικής αδενοσίνης στο σώμα.

  • Φροντίδα του δέρματος. Ορισμένες καταστάσεις όπως το έκζεμα και η ψωρίαση έχουν συνδεθεί με χαμηλά επίπεδα κυκλικής μονοφωσφορικής αδενοσίνης. Ακριβώς όπως το forskolin βοηθά στη μείωση των συμπτωμάτων αλλεργίας, έχει το ίδιο αποτέλεσμα σε αυτές τις δερματικές παθήσεις.
  • Μειώνει την κατάθλιψη. Μια άλλη κατάσταση που σχετίζεται με επίπεδα χαμηλής κυκλικής μονοφωσφορικής αδενοσίνης, υπάρχει η πιθανότητα η φορσκολίνη να μειώσει την κατάθλιψη.

Η κυκλική μονοφωσφορική αδενοσίνη είναι ένας τύπος δευτερεύοντος αγγελιαφόρου που βοηθά τα κύτταρα να επεξεργάζονται μηνύματα από πρωτογενείς αγγελιοφόρους. Μεταξύ των πρωτογενών αγγελιοφόρων είναι ορμόνες όπως η σεροτονίνη. Όπως μπορείτε να δείτε τα κυκλικά επίπεδα μονοφωσφορικής αδενοσίνης έχουν μεγάλη επίδραση σε πολλές περιοχές του σώματος, συμπεριλαμβανομένης της κατάθλιψης.

  • Βοηθάει στον υποθυρεοειδισμό. Το Forskolin δρα για να τονώσει την απελευθέρωση της θυρεοειδούς ορμόνης. Επειδή ο υποθυρεοειδισμός συνδέεται με την αύξηση βάρους, η βελτίωση της απόδοσης του θυρεοειδούς σας θα μπορούσε επίσης να σας βοηθήσει να χάσετε βάρος.

Αν πιστεύετε ότι έχετε αυτήν την κατάσταση, μπορείτε να απολαύσετε διπλά οφέλη από αυτό το φυσικό συμπλήρωμα στο ταξίδι σας στην απώλεια βάρους.

  • Μειώστε τον κίνδυνο για οστεοπόρωση. Η ίδια αξιοσημείωτη μελέτη που δείχνει αποτελέσματα απώλειας βάρους στους άνδρες έδειξε επίσης αύξηση της οστικής μάζας στην ομάδα των ατόμων που λαμβάνουν forskolin.
  • Βελτιώνει τη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος. Η απόκριση του ανοσοποιητικού συστήματος εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τα μακροφάγα, η ανάπτυξη των οποίων μπορεί να προκληθεί με forskolin.

Η έννοια της Forskolin είναι πολύ μεγάλη για την καθημερινή ζωή. Αν δεν συμπεριλάβετε forskolin στη διατροφή σας, θα είναι ένα μειονέκτημα.

Τελικές σκέψεις για το forskolin

Τα οφέλη της forskolin είναι άφθονα και κυμαίνονται από τη ρύθμιση του αίματος έως μια πιθανή θεραπεία για το Alzheimer’s. Στον κόσμο της υγείας, το forskolin έχει σημαντικό νόημα. Μπορείτε να το αγοράσετε σε μορφή συμπλήρωσης, αλλά να είστε προσεκτικοί από τον κατασκευαστή και τον μεταπωλητή, καθώς πολλά από τα αποκαλούμενα συμπληρώματα “pure forskolin” είναι επικίνδυνα και περιέχουν άνομα συστατικά. Κάντε κλικ στο παρακάτω έμβλημα για να μάθετε περισσότερα για τη σημασία του forskolin.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>