Ποια είναι η καλύτερη θεραπεία candida;

Οι λοιμώξεις από Candida μπορούν να επηρεάσουν πολλά μέρη του σώματος, προκαλώντας εντοπισμένες λοιμώξεις ή μεγαλύτερες ασθένειες. Λοιπόν, ας προσπαθήσουμε να καταλάβουμε την καλύτερη θεραπεία candida. Οι μανιτάροι Candida, ιδιαίτερα ο Candida albicans, είναι η κύρια αιτία των λοιμώξεων από candida. Αυτοί οι μύκητες βρίσκονται σχεδόν παντού στο περιβάλλον. Κάποιοι μπορεί να ζουν ακίνδυνα μαζί με τα άφθονα “φυσικά” είδη βακτηρίων που συνήθως αποικίζουν το στόμα, τον γαστρεντερικό σωλήνα και τον κόλπο. Οι λοιμώξεις από Candida μπορούν να προκαλέσουν περιστασιακά συμπτώματα σε υγιείς ανθρώπους. Εάν το ανοσοποιητικό σύστημα ενός ατόμου αποδυναμωθεί από την ασθένεια (ειδικά το AIDS ή τον διαβήτη), τον υποσιτισμό ή ορισμένα φάρμακα, οι μύκητες Candida μπορούν να προκαλέσουν πιο συχνά συμπτώματα.

Τύποι λοιμώξεων από candida

Πριν προχωρήσουμε περαιτέρω στη θεραπεία candida, είναι καλή ιδέα να αναγνωρίσουμε πρώτα τους γενικούς τύπους λοιμώξεων από candida. Εδώ είναι:

 • Τσίχλα.

Όταν η μαγιά candida απλώνεται στο στόμα και στο λαιμό, μπορεί να προκαλέσει μια λοίμωξη που ονομάζεται τσίχλα. Είναι πιο συνηθισμένο στα νεογνά, στους ηλικιωμένους και στα άτομα με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα. Επίσης, πιθανότερο είναι να είναι οι ενήλικες που υποβάλλονται σε θεραπεία για καρκίνο, λαμβάνοντας φάρμακα όπως κορτικοστεροειδή και αντιβιοτικά ευρέος φάσματος, που φορούν οδοντοστοιχίες, έχουν διαβήτη

 • λοίμωξη από ζυμομύκητες.

Τρεις στις τέσσερις ενήλικες γυναίκες θα έχουν τουλάχιστον μία μόλυνση ζύμης κατά τη διάρκεια της ζωής τους. Αυτό συμβαίνει όταν υπερβολική ζύμη μεγαλώνει στον κόλπο. Οι άνδρες μπορούν επίσης να πάρουν μια λοίμωξη από μαγιά των γεννητικών οργάνων, αλλά είναι πολύ λιγότερο συχνές. Μια μόλυνση ζύμης συμβαίνει συνήθως όταν αλλάζει η ισορροπία στον κόλπο. Αυτό μπορεί να οφείλεται στην εγκυμοσύνη, τον διαβήτη, τη χρήση ορισμένων φαρμάκων, λιπαντικών ή σπερματοκτόνων ή αποδυναμωμένου ανοσοποιητικού συστήματος.

 • Σύγκαμμα από πάνα.

Αν και οι εξανθήσεις της πάνας συνήθως προκαλούνται από την παραμονή μιας υγρής ή λερωμένης πάνας πάρα πολύ καιρό, όταν το δέρμα του μωρού σας είναι ερεθισμένο, η μόλυνση είναι πιο πιθανή. Αν το εξάνθημα της πάνας δεν πάει μακριά, ελέγξτε για να δείτε αν ο πυθμένας είναι κόκκινος και ευαίσθητος και αν υπάρχει κόκκινο περίγραμμα γύρω από τις πληγές. Εάν ναι, ο παιδίατρος πρέπει να ελέγξει για μόλυνση από candida.

 • Εισαγωγική καντιντίαση.

Εάν η ζύμη της Candida εισέρχεται στην κυκλοφορία του αίματος (συνήθως μέσω ιατρικού εξοπλισμού ή συσκευών), μπορεί να ταξιδέψει στην καρδιά, τον εγκέφαλο, το αίμα, τα μάτια και τα οστά. Αυτό μπορεί να προκαλέσει μια σοβαρή, απειλητική για τη ζωή λοίμωξη. Αυτό συμβαίνει συχνότερα σε άτομα που έχουν πρόσφατα γίνει δεκτά σε νοσοκομείο ή ζουν σε ιατρεία, όπως νοσηλευτικό ίδρυμα. Όπως και άλλοι τύποι λοιμώξεων ζύμης, εάν έχετε διαβήτη, αποδυναμωμένο ανοσοποιητικό σύστημα, νεφρική ανεπάρκεια ή έχετε αντιβιοτικά, οι πιθανότητές σας είναι μεγαλύτερες.

Τα κοινά συμπτώματα των λοιμώξεων από candida

 • Αδυναμία εστίασης, κακή μνήμη, ομίχλη στον εγκέφαλο, ευερεθιστότητα, θυμός, ζάλη, κατάθλιψη, ξόρκια, κρίσεις πανικού, χαμηλή λίμπιντο, επίμονη ακραία κόπωση.
 • Υπερκινητικότητα, πόθος για γλυκά και αλκοόλ, αϋπνία, κακός συντονισμός.
 • Οξύ αναρροή, φούσκωμα, μετεωρισμός, ναυτία, διάρροια, δυσκοιλιότητα, κνησμός πρωκτό.
 • Ακμή, κύστεις, έκζεμα, δερματίτιδα, μυκητιασικές λοιμώξεις των νυχιών και του δέρματος, πόδι του αθλητή, οσμή σώματος.
 • Λευκή επίστρωση στη γλώσσα, πρησμένο κάτω χείλος, halitosis, μεταλλική γεύση στο στόμα, κακή αναπνοή, ραγισμένη γλώσσα, επίμονος βήχας.
 • Πονοκέφαλοι, καρδιακές παλμούς, χρόνιο πόνο στο σώμα, πόνοι στις αρθρώσεις, μυϊκούς πόνους και δυσκαμψία.

Η καλύτερη θεραπεία για candida

Πολλοί επαγγελματίες πιστεύουν ότι η καλύτερη θεραπεία για candida γίνεται μέσω διαιτητικών αλλαγών. Η βελτίωση της διατροφής σας υποστηρίζει τη γαστρεντερική ισορροπία και την ανοσολογική λειτουργία, αφαιρώντας τις τοξίνες, παρέχοντας τα κατάλληλα θρεπτικά συστατικά και βελτιώνοντας την αποκατάσταση.

 • Διάφορα τρόφιμα και διατροφικές συνήθειες σημειώνονται για την ικανότητά τους να ανακουφίζουν την κάντιδα. Καταναλώντας μια μεγάλη ποσότητα λαχανικών και φυτικών ινών, το μαγείρεμα με βότανα όπως το σκόρδο και την ρίγανη, το πόσιμο άφθονο νερό και η ενσωμάτωση του ελαίου καρύδας στα γεύματα μπορεί να βελτιώσει σημαντικά την αυτοανοσία και την ισορροπία του γαστρεντερικού σωλήνα.
 • Επιπλέον, ο περιορισμός ή η εξάλειψη του αλκοόλ, της καφεΐνης, της ζάχαρης, των εξευγενισμένων υδατανθράκων, των σπόρων γλουτένης, των ζυμών, των γαλακτοκομικών προϊόντων και των προϊόντων με βάση το ξύδι μπορεί επίσης να βελτιώσει την υγεία των εντέρων και να βοηθήσει στην επίλυση της υπερανάπτυξης της ζύμης.

Τέλος, η υποστήριξη ενός υψηλής ποιότητας αντιμυκητιακού συμπληρώματος πρέπει να εμπλέκεται στη θεραπεία του Candida σας. Ως εκ τούτου, συστήνουμε ιδιαίτερα το CandidaSupport για όσους ασχολούνται με λοιμώξεις από candida ή υπερανάπτυξη candida. Το CandidaSupport έχει σχεδιαστεί για να παρέχει ισορροπία στα επίπεδα Candida albicans στο εσωτερικό του σώματος. Αυτό το προϊόν περιέχει μια σειρά από φυτικά στοιχεία γνωστά για τις αντιμυκητιακές, βακτηριακές και ιογενείς ιδιότητές τους. Το CandidaSupport είναι σε θέση να καθαρίσει την περίσσεια ζύμης, μυκήτων και “κακών” βακτηρίων για να προωθήσει την υγιή εντερική χλωρίδα. Το CandidaSupport είναι φτιαγμένο από φυτικά συστατικά όπως το pau d’arco, το μαύρο καρύδι, το σκόρδο και άλλα, τα οποία βοηθούν τους χρήστες να καταπολεμήσουν την υπερβολική κάντιδα. Αυτό το προϊόν μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για την πρόληψη λοιμώξεων από ζυμομύκητες, να βελτιώσει τα προβλήματα στο στομάχι και να αυξήσει τη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος. Επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα για να εξετάσετε προσεκτικά το CandidaSupport.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>