Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα στο έκζεμα και την ψωρίαση;

Το έκζεμα και η ψωρίαση είναι δύο δερματικές παθήσεις που μοιράζονται ομοιότητες. Εδώ θα μάθετε πώς να γνωρίζετε τη διαφορά ανάμεσα στο έκζεμα και την ψωρίαση. Τόσο το έκζεμα όσο και η ψωρίαση είναι χρόνιες παθήσεις του δέρματος που προκαλούν ερυθρά, ξηρά, ασταθή δερματικά εξανθήματα. Αν και μοιράζονται παρόμοια συμπτώματα, οι υποκείμενες αιτίες τους είναι διαφορετικές. Επειδή το έκζεμα και η ψωρίαση είναι παρόμοιες στην εμφάνισή τους, μπορεί να είναι εύκολο να γίνει λάθος για το άλλο. Ευτυχώς, υπάρχουν τρόποι να πούμε τη διαφορά ανάμεσα στο έκζεμα και την ψωρίαση.

Η βασική διαφορά ανάμεσα στο έκζεμα και την ψωρίαση

Η παρακάτω είναι η πιο βασική διαφορά ανάμεσα στο έκζεμα και την ψωρίαση.

  • Έκζεμα.

Το έκζεμα είναι μια φλεγμονή του δέρματος που μπορεί να έχει πολλές ασκήσεις. Η ατοπική δερματίτιδα είναι ο πιο συνηθισμένος τύπος έκζεμα. Συνήθως εμφανίζεται σε άτομα με προσωπικό ή οικογενειακό ιστορικό άσθματος, αλλεργίας ή άλλων αλλεργιών και συχνά παρατηρείται στα παιδιά. Κάνει το δέρμα πιο ευαίσθητο και πιο επιρρεπές σε λοίμωξη. Σε οποιαδήποτε στιγμή της ζωής σας, μπορείτε να αναπτύξετε έκζεμα από ξηρό δέρμα ή χημικά που έρχονται σε επαφή με το δέρμα και προκαλούν ερεθισμό ή αλλεργικές αντιδράσεις. Ούτε η ψωρίαση ούτε το έκζεμα είναι μεταδοτικές. Αλλά ενώ δεν μπορείτε να τα περάσετε από άτομο σε άτομο, μπορούν να τρέξουν σε οικογένειες.

  • Ψωρίαση.

Η ψωρίαση είναι μια χρόνια ασθένεια που προκαλείται από τον ανοσοποιητικό παράγοντα. Αυτό σημαίνει ότι το ανοσοποιητικό σας σύστημα καθίσταται δυσλειτουργικό και ενεργοποιείται χρόνια, με αποτέλεσμα αλλαγές στο δέρμα. Προκαλεί αυξημένα, κόκκινα, κηλιδωτά μπαλώματα στο δέρμα ή στο τριχωτό της κεφαλής. Υπάρχουν πολλοί υποτύποι ψωρίασης. Η ψωρίαση της πλάκας είναι η συνηθέστερη και αντιπροσωπεύει σχεδόν το 80-90% των περιπτώσεων ψωρίασης. Τα άτομα με ψωρίαση πλάκας έχουν συνήθως οριοθετημένες, ανυψωμένες, φαγούρες, οδυνηρές κόκκινες πλάκες που καλύπτονται με ασημένιες κλίμακες. Οι πλάκες εντοπίζονται συχνότερα στους αγκώνες και τα γόνατα, αλλά μπορούν να εμφανιστούν οπουδήποτε.

Συμπτώματα εκζέματος και ψωρίασης

Η προσοχή στα συμπτώματα είναι ο ευκολότερος τρόπος να γνωρίζετε τη διαφορά ανάμεσα στο έκζεμα και την ψωρίαση.

  • Τοποθεσία.

Το έκζεμα μπορεί να εμφανιστεί σε αδέξια σημεία, συμπεριλαμβανομένων των αγκώνων. Το έκζεμα τείνει να εμφανίζεται στις “κάμψεις” του δέρματος, όπως οι απατεώνες των αγκώνων και των πλάτη του γόνατος. Η ψωρίαση μπορεί επίσης να εμφανιστεί στους αγκώνες και τα γόνατα. Ωστόσο, και οι δύο μπορεί επίσης να εμφανιστούν στο πρόσωπο, στους γλουτούς ή στο τριχωτό της κεφαλής, συνήθως στα παιδιά.

  • Κνησμός.

Η φαγούρα μπορεί να είναι μία από τις σημαντικές διαφορές μεταξύ του έκζεμα και της ψωρίασης. Η ψωρίαση τείνει να προκαλέσει ήπια φαγούρα ενώ το έκζεμα προκαλεί έντονη φαγούρα. Αν κάποιος κάνει γρατσουνιές στο δέρμα, τα αποτελέσματα μπορεί να είναι πρησμένα, ευαίσθητα και ακόμη και ακατέργαστα. Το έκζεμα είναι συνήθως χειρότερο τη νύχτα.

  • Ηλικία εμφάνισης.

Τα παιδιά τείνουν να παρουσιάζουν έκζεμα σε υψηλότερα ποσοστά από τους ενήλικες. Το έκζεμα τείνει να υποχωρεί σε ηλικία περίπου 5 ή 6. Ωστόσο, ορισμένοι νέοι άνθρωποι μπορεί να εμφανίζουν έξαρση κατά την εφηβεία. Η ψωρίαση συνήθως αναπτύσσεται μεταξύ των ηλικιών 15 και 35 ετών. Τα μωρά σπάνια έχουν ψωρίαση. Εκτιμάται ότι το 1% των παιδιών έχει ψωρίαση, ενώ το 10% των παιδιών θα έχει έκζεμα.

  • Πρόσθετα συμπτώματα.

Η ψωρίαση μπορεί μερικές φορές να προκαλέσει αρθρική ακαμψία καθώς και οίδημα. Επιπλέον, η ψωρίαση μπορεί επίσης να επηρεάσει τα νύχια. Το έκζεμα δεν περιλαμβάνει τυπικά αυτές τις περιοχές, ιδιαίτερα όσον αφορά το πρήξιμο των αρθρώσεων.

Θεραπείες για έκζεμα και ψωρίαση

Υπάρχει διαφορά μεταξύ του έκζεμα και της ψωρίασης, αλλά αντιμετωπίζονται παρομοίως. Δεν μπορείτε πάντα να τα θεραπεύσετε, αλλά μπορείτε να ελέγξετε και να διαχειριστείτε τις ασθένειες. Η θεραπεία πρώτης γραμμής για ήπιες έως μέτριες περιπτώσεις τόσο εκζέματος όσο και ψωρίασης είναι τοπική θεραπεία, συνήθως μια κρέμα. Και για τις πληροφορίες σας, το Revitol έχει τα καλύτερα προϊόντα για τη θεραπεία δερματικών παθήσεων. Ιδρύθηκε το 2002, το Revitol έχει γίνει γρήγορα ένα αξιόπιστο όνομα στη φυσική φροντίδα του δέρματος, την υγεία και την ομορφιά. Το Revitol είναι μια αξιόπιστη εταιρεία που χρησιμοποιεί βότανα ή όλα τα φυσικά συστατικά στις γραμμές προϊόντων φροντίδας του δέρματος. Έχουν δημιουργήσει τη φήμη τους ως αξιόπιστων και αξιόπιστων προμηθευτών ασφαλών και αποτελεσματικών προϊόντων που βελτιώνουν τον τρόπο ζωής των ανθρώπων. Για τη θεραπεία του έκζεμα, υπάρχει το Revitol Eczema Cream. Εν τω μεταξύ, το Revitol Dermasis Psoriasis Cream έχει σχεδιαστεί ειδικά για τη θεραπεία της ψωρίασης. Το Revitol Eczema Cream και το Revitol Dermasis Psoriasis Cream μπορούν ακόμη και να λειτουργούν τέλεια για ήπιες, μέτριες και σοβαρές περιπτώσεις. Πηγαίνετε στην επίσημη ιστοσελίδα του Revitol για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα φυσικά προϊόντα περιποίησης του δέρματος.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>