Παράγοντες κινδύνου εγκυμοσύνης που πρέπει να γνωρίζετε

Υπάρχουν μερικοί συνήθεις παράγοντες κινδύνου εγκυμοσύνης που πρέπει να γνωρίζετε. Πάρτε προφυλάξεις κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης σας για να εξασφαλίσετε την ασφαλή γέννηση του μωρού σας. Κάθε εγκυμοσύνη φέρει πραγματικά τους κινδύνους. Παράγοντες όπως η ηλικία και η γενική κατάσταση υγείας μπορούν να αυξήσουν τις πιθανότητές σας να αντιμετωπίσετε επιπλοκές κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Ευτυχώς, καλή προγεννητική φροντίδα και υποστήριξη μπορεί να σας βοηθήσει να ελαχιστοποιήσετε τους παράγοντες κινδύνου εγκυμοσύνης.

Οι συνήθεις παράγοντες κινδύνου εγκυμοσύνης

Οι ακόλουθοι παράγοντες κινδύνου εγκυμοσύνης θα πρέπει να συζητούνται με το γιατρό σας. Θυμηθείτε ότι πάνω από το 97 τοις εκατό των κυήσεων οδηγεί στην ασφαλή παράδοση ενός υγιούς μωρού. Εάν παρακολουθήσετε τις πρώτες ραντεβού προγεννητικής φροντίδας, η ομάδα υγειονομικής περίθαλψης μπορεί να εντοπίσει και να αντιμετωπίσει τυχόν παράγοντες κινδύνου εγκυμοσύνης, όπως:

 • Προχωρημένη μητρική ηλικία. Οι κίνδυνοι εγκυμοσύνης είναι υψηλότεροι για τις μητέρες ηλικίας άνω των 35 ετών.
 • Εφηβική εγκυμοσύνη. Οι γυναίκες κάτω από την ηλικία των 18 ετών έχουν σημαντικά υψηλότερο κίνδυνο σοβαρών ιατρικών επιπλοκών που σχετίζονται με την εγκυμοσύνη σε σχέση με τους άνω των 18 ετών.
 • Επιλογές τρόπου ζωής. Το κάπνισμα τσιγάρων, η κατανάλωση αλκοόλ και η χρήση παράνομων ναρκωτικών μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την εγκυμοσύνη.
 • Ιατρικό ιστορικό. Ένα ιστορικό χρόνιας υπέρτασης, διαβήτη, καρδιακές διαταραχές, προβλήματα αναπνοής όπως άσχημα ελεγχόμενο άσθμα, λοιμώξεις και διαταραχές της πήξης του αίματος, όπως η βαθιά θρόμβωση των φλεβών, μπορεί να αυξήσουν τους κινδύνους εγκυμοσύνης.
 • Χειρουργικό ιστορικό. Ένα ιστορικό χειρουργικής επέμβασης στη μήτρα σας, συμπεριλαμβανομένων πολλαπλών κοιλιακών χειρουργικών επεμβάσεων ή χειρουργικής επέμβασης για όγκους της μήτρας (ινομυώματα), μπορεί να αυξήσει τους κινδύνους εγκυμοσύνης.
 • Επιπλοκές της εγκυμοσύνης. Διάφορες επιπλοκές που αναπτύσσονται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης μπορούν να προκαλέσουν κινδύνους. Παραδείγματα περιλαμβάνουν μη φυσιολογική θέση πλακούντα και περιορισμό ανάπτυξης εμβρύου.
 • Πολλαπλή εγκυμοσύνη. Οι κίνδυνοι εγκυμοσύνης είναι υψηλότεροι για τις γυναίκες που φέρουν δίδυμα ή πολλαπλάσια υψηλότερης τάξης.

Διαχείριση των παραγόντων κινδύνου εγκυμοσύνης

Ακόμα κι αν δεν έχετε ένα υπάρχον πρόβλημα υγείας, πολλοί γιατροί συστήνουν μια συνάντηση προετοιμασίας με τον παροχέα υπηρεσιών υγείας σας για να βεβαιωθείτε ότι είστε τόσο υγιείς όσο μπορείτε να είστε προτού μείνετε έγκυος. Σε αυτό το ραντεβού ο γιατρός σας μπορεί να συστήσει τα βήματα που μπορείτε να κάνετε για να μειώσετε τους παράγοντες κινδύνου εγκυμοσύνης. Αυτά περιλαμβάνουν:

 • Να λαμβάνετε ημερησίως τουλάχιστον 400 μικρογραμμάρια φολικού οξέος πριν και συνεχίζοντας την εγκυμοσύνη.
 • Να κάνετε σωστές ανοσοποιήσεις.
 • Τρώτε μια υγιεινή διατροφή και διατηρήστε το σωστό βάρος.
 • Να λαμβάνετε τακτική σωματική άσκηση, εκτός εάν σας το συμβουλεύσει διαφορετικά.
 • Αποφυγή τσιγάρων, οινοπνεύματος και ναρκωτικών (εκτός από τα φάρμακα που εγκρίθηκαν από το γιατρό σας).
 • Συμβουλευτείτε το γιατρό σας τακτικά.

Αρχαίο κινεζικό σύστημα για την αντιμετώπιση επιπλοκών εγκυμοσύνης

Η παραδοσιακή κινεζική ιατρική έχει επιβεβαιωθεί επιστημονικά ότι παρέχει μια σειρά από οφέλη για την υγεία, συμπεριλαμβανομένης της πρόληψης και θεραπείας των επιπλοκών της εγκυμοσύνης. Μια μελέτη αναφέρει τα ευρήματα ότι η παραδοσιακή κινεζική ιατρική μπορεί να βοηθήσει τους ασθενείς που αγωνίζονται με προβλήματα εγκυμοσύνης που προκαλούνται από σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών, άγχος, άγχος και διαταραχές του ανοσοποιητικού συστήματος. Η ίδια μελέτη κατέληξε στο συμπέρασμα ότι όταν συνδυάζεται με τις δυτικές προσεγγίσεις της εγκυμοσύνης, η κινεζική ιατρική μπορεί να αποτελέσει πολύτιμο εργαλείο για τη διαχείριση των παραγόντων κινδύνου εγκυμοσύνης Το PregnancyMiracle είναι ένα καταπληκτικό ηλεκτρονικό βιβλίο που μπορείτε να φτάσετε στον επίσημο δικτυακό τόπο του προϊόντος. Το βιβλίο υιοθετεί μια ολιστική προσέγγιση για τους παράγοντες κινδύνου εγκυμοσύνης που βασίζονται κυρίως στην παραδοσιακή κινεζική και στην εναλλακτική ιατρική. Οι πληροφορίες που παρέχονται στο βιβλίο συμβάλλουν στη μείωση των παραγόντων κινδύνου εγκυμοσύνης και στην αύξηση της γονιμότητας ακόμα και αν είστε στα τέλη της δεκαετίας του ’30 ή του ’40, εάν έχετε σωληναριακή απόφραξη, σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών ή ενδομητρίωση, ινομυώματα της μήτρας, κύστεις ωοθηκών ή εάν ο άντρας σας έχει χαμηλό αριθμό σπερματοζωαρίων. Η PregnancyMiracle γράφτηκε από τη Lisa Olson. Η Λίζα είναι ειδικός διατροφής, σύμβουλος υγείας και ερευνητής της κινεζικής ιατρικής. Εάν θέλετε να μάθετε την έμπνευση πίσω από αυτό το βιβλίο, σας προτείνουμε να επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα του PregnancyMiracle όπου ο συγγραφέας εξηγεί τους αγώνες της και πώς χτύπησε τις πιθανότητες να μην συλλάβει ποτέ με τη βοήθεια της κινεζικής ιατρικής.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>