Παίρνει συμπλήρωμα για τη θεραπεία φαλάκρα πραγματικά λειτουργεί;

Λήψη συμπληρώματος για θεραπεία φαλάκρας: αξίζει να το δοκιμάσετε; Λοιπόν, αυτό πιθανώς λειτουργεί, θα ξέρετε ακριβώς αν το δοκιμάσετε. Μια αξέχαστη προσπάθεια – ανεξάρτητα από το τι ανησυχείτε όταν κοιτάτε στον καθρέφτη – είναι να βεβαιωθείτε ότι η διατροφή σας δεν στερείται βασικών θρεπτικών ουσιών. Όταν πρόκειται για την πρόληψη της φαλάκρας, αυτό σημαίνει να σιγουρευτείτε ότι τρώτε αρκετές πρωτεΐνες, σίδηρο, ωμέγα-3 λιπαρά οξέα και βιταμίνη Β. Εάν δεν είστε γενικά ένας καλά στρογγυλεμένος, υγιής τρώγων, μπορείτε να πάρετε συμπλήρωμα για την περιποίηση φαλάκρας για να βεβαιωθείτε ότι, τουλάχιστον, δεν κάνετε τα πράγματα χειρότερα.

Η αιτία της φαλάκρας

Η φαλάκρα των αρσενικών μοτίβων μπορεί να πάρει διάφορες μορφές, από μια παρατεταμένη γραμμή των μαλλιών έως τη διάχυση της αραίωσης στο στέμμα ή ολόκληρο το τριχωτό της κεφαλής. Οι αιτίες μπορεί να κυμαίνονται από την ασθένεια, τη φαρμακευτική αγωγή, την κακή διατροφή, τις ορμόνες και το υπερβολικό στυλ. Οποιαδήποτε από αυτές τις αιτίες μπορεί να επηρεάσει τον κύκλο ανάπτυξης τρίχας και μπορεί να εμποδίσει τα τριχοθυλάκια να αναπτύσσουν νέα μαλλιά. Χάνουμε κατά μέσο όρο 100-150 τρίχες την ημέρα και τα μαλλιά μεγαλώνουν κατά μέσο όρο ½ ίντσας το μήνα. Αλλά όταν παρατηρήσετε πιο ακραία απόρριψη μαλλιών ή επιβραδύνεται η ανάπτυξη των τριχών από αυτό, θα μπορούσε να είναι ένα σύμπτωμα τριχόπτωσης. Για τους άνδρες, μπορεί να βρείτε ένα αυξανόμενο φαλακρό σημείο πάνω από το κεφάλι σας. Περίπου το 50% των ανθρώπων έχουν κάποιο είδος τριχόπτωσης μέχρι την ηλικία των 50 ετών. Για τα συμπτώματα τριχόπτωσης λόγω γήρανσης ή ορμονών, η απώλεια ανδρών είναι πιο συχνά μόνιμη. Αλλά ποτέ δεν φοβούνται, αν οι άνδρες αναλάβουν δράση νωρίς και λαμβάνουν συμπληρώματα για τη θεραπεία της φαλάκρας, μπορούν να θρέψουν τα μαλλιά που έχουν αραιωθεί για να αποτρέψουν περαιτέρω συμπτώματα τριχόπτωσης. Τα συμπτώματα τριχόπτωσης μπορεί να προκαλέσουν ψυχολογικό στρες. Πολλοί άνδρες που έχουν τριχόπτωση αναφέρουν συναισθήματα κατάθλιψης, αυτοσυνείδησης και χαμηλής αυτοεκτίμησης.

Τι υπάρχει στο συμπλήρωμα για τη θεραπεία της φαλάκρας;

Συμπληρώματα θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για τη θεραπεία ορισμένων σημείων απώλειας τρίχας, συμπεριλαμβανομένης της αραίωση μαλλιών και balding. Η προσθήκη του κατάλληλου συμπληρώματος στη διατροφή σας κάθε μέρα θα μπορούσε να μειώσει τον κίνδυνο φαλάκρας. Εδώ είναι αυτό που συνήθως συναντάμε στα συμπληρώματα για θεραπεία φαλάκρας.

  • Βιοτίνη.

Η βιοτίνη είναι μια βιταμίνη συμπλέγματος Β (γνωστή και ως βιταμίνη Η) που ενισχύει την πρωτεϊνική υποδομή στα μαλλιά, το δέρμα και τα νύχια.

  • Βιταμίνες Α και Γ.

Όλα τα κύτταρα χρειάζονται βιταμίνη Α για ανάπτυξη. Αυτό περιλαμβάνει τα μαλλιά, τον ταχύτερα αναπτυσσόμενο ιστό στο ανθρώπινο σώμα. Η βιταμίνη Α βοηθά επίσης τους αδένες του δέρματος να δημιουργήσουν μια ελαιώδη ουσία που ονομάζεται σμήγμα. Το σμήγμα ενυδατώνει το τριχωτό της κεφαλής και βοηθάει να διατηρούνται τα μαλλιά υγιή. Η βιταμίνη C είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που βοηθά στην προστασία από το οξειδωτικό στρες που προκαλείται από τις ελεύθερες ρίζες. Η βλάβη από τις ελεύθερες ρίζες μπορεί να εμποδίσει την ανάπτυξη και να προκαλέσει την ηλικία των τριχών Επιπλέον, το σώμα σας χρειάζεται βιταμίνη C για να δημιουργήσει μια πρωτεΐνη γνωστή ως κολλαγόνο – ένα σημαντικό μέρος της δομής των μαλλιών. Η βιταμίνη C βοηθά επίσης το σώμα σας να απορροφήσει σίδηρο, ένα ορυκτό απαραίτητο για την ανάπτυξη των τριχών.

  • Ψευδάργυρος και σελήνιο.

Ο ψευδάργυρος είναι απαραίτητος για το ανοσοποιητικό σας σύστημα και έχει επίσης αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Επιπλέον, ενισχύει τα θυλάκια των τριχών σας και μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη ορισμένων τύπων τριχόπτωσης. Το σελήνιο λειτουργεί ως αντιοξειδωτικό και βοηθά στην απομάκρυνση του σώματός σας από τις επιβλαβείς επιδράσεις που προκαλούνται από την έκθεση στον ήλιο και το περιβάλλον. Ενισχύει επίσης το ανοσοποιητικό σας σύστημα, υποστηρίζοντας την ικανότητα του οργανισμού σας να διατηρεί τις κατάλληλες λειτουργίες του, όπως η ανάπτυξη των μαλλιών.

  • Φολικό οξύ.

Το φολικό οξύ διαδραματίζει ζωτικό ρόλο στην ανάπτυξη κυττάρων και ιστών όλων των τύπων. Όχι μόνο τα κύτταρα τρίχας, αλλά και τα κύτταρα μέσα στα νύχια, το δέρμα και τα εσωτερικά όργανα. Το φυλλικό οξύ απαιτείται για τη διαίρεση και αναγέννηση των κυττάρων που είναι υπεύθυνα για την ανάπτυξη των τριχών.

Λαμβάνοντας υπόψη το Propecia

Λαμβάνοντας το σωστό συμπλήρωμα ανάπτυξης μαλλιών μπορεί να είναι μια αποτελεσματική θεραπεία για φαλάκρα. Εντούτοις, μπορεί να χρειαστούν περισσότεροι από 6 μήνες για να δείτε τα σημαντικά αποτελέσματα. Αν δεν μπορείτε να περιμένετε πάρα πολύ, τότε εξετάστε το Propecia. Το Propecia (φάρμακο συνταγογράφησης) είναι φάρμακο που χορηγείται με ιατρική συνταγή και εγκρίθηκε από την Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) αρχικά ως φάρμακο συρρίκνωσης του προστάτη, ωστόσο το 1998 εγκρίθηκε σε χαμηλότερη δοσολογία ως θεραπεία κατά της φαλάκρας. Πωλείται ως φάρμακο για την πρόληψη του προστάτη σε μορφή δισκίου των 5 χιλιοστογράμμων με την επωνυμία Proscar. Για τη θεραπεία της απώλειας μαλλιών πωλείται σε δισκία των 1 χιλιοστογράμματος με το εμπορικό σήμα Propecia. Τα οφέλη του Propecia για τα μαλλιά:

  • Το Propecia σταματά την τριχόπτωση.
  • Το Propecia μπορεί να βοηθήσει στην ανανέωση των χαμένων μαλλιών.
  • Το Propecia εγκρίνεται ως ασφαλές και αποτελεσματικό φάρμακο.

Με το Propecia, θα δείτε σημαντικά θετικά αποτελέσματα λιγότερο από 6 μήνες. Το Propecia μπορεί ακόμη και να συνδυαστεί με ένα συμπλήρωμα ανάπτυξης μαλλιών για ταχύτερα και καλύτερα αποτελέσματα. Ωστόσο, μην ξεχάσετε πρώτα να συμβουλευτείτε το γιατρό σας. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για το Propecia, μπορείτε να επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>