Ο πιο αγαπημένος φυσικός αποκλειστής καρβιδίου

Το φυσικό συμπλήρωμα αποκλεισμού καρβιδίου είναι ένα από τα προϊόντα απώλειας βάρους που έχουν δει μια αύξηση της δημοτικότητάς τους, αφού οι δίαιτες χαμηλής περιεκτικότητας σε υδατάνθρακες έγιναν ευρέως διαδεδομένες. Τα χάπια αποκλεισμού καρβιδίου δρουν για να εμποδίσουν το σώμα να αφομοιώσει τα άμυλα και τους υδατάνθρακες. Η αποτελεσματικότητα των αποκλειστών καρβιδίου είναι ισχυρή και υποστηρίζεται από αποδεικτικά στοιχεία.

Τρόφιμα που λειτουργούν ως φυσικοί αποκλειστές καρβιδίου

Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να γνωρίσετε τα πιθανά οφέλη του αποκλεισμού καρβιδίων είναι μέσω ενός συμπληρώματος διατροφής. Ωστόσο, υπάρχουν επίσης πολλά τρόφιμα που περιέχουν ενώσεις δέσμευσης υδατανθράκων. Εδώ είναι μερικά από τα αγαπημένα μας:

  • Τα λευκά φασόλια είναι ίσως τα πιο δημοφιλή carb που εμποδίζουν τα τρόφιμα και είναι συχνά τα τρόφιμα που προέρχονται από το να δημιουργήσουν φυσικά συμπληρώματα αποκλεισμού καρβιδίων. Αρκετές μελέτες δείχνουν ότι οι ενώσεις σε λευκούς κόκκους των νεφρών μπορούν να αλλάξουν τον τρόπο με τον οποίο τα ένζυμα λειτουργούν για να διασπάσουν τους υδατάνθρακες.
  • Τα πράσινα λαχανικά, όπως το μπρόκολο και τα πράσινα φασόλια, είναι επίσης καλές πηγές ισχύος αποκλεισμού των υδατανθράκων, που οφείλονται σε μεγάλο βαθμό στην ποσότητα χρωμίου που περιέχουν.

Αυτό το απαραίτητο ιχνοστοιχείο απαιτείται από το ανθρώπινο σώμα σε μικρές ποσότητες και μελέτες έχουν δείξει ότι μπορεί να βοηθήσει με τη διαχείριση του βάρους, τις αθλητικές επιδόσεις και άλλες ιατρικές καταστάσεις.

  • Τα τρόφιμα με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, όπως γκρέιπφρουτ, ξηροί καρποί και φακές, μπορούν επίσης να λειτουργήσουν ως φυσικοί παρεμποδιστές υδατανθράκων σε μικρή κλίμακα. Τα τρόφιμα με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη μπορεί να μην εμποδίζουν άμεσα την απορρόφηση των υδατανθράκων, αλλά βοηθούν στη μείωση των επιπτώσεων των υδατανθράκων, όπως το συσσωματωμένο σάκχαρο του αίματος και τα αυξημένα συναισθήματα πείνας.

Πώς λειτουργεί ένας φυσικός παρεμποδιστής καρβιδίου

Οι πεπτικοί υδατάνθρακες μπορούν να χωριστούν σε δύο κύριες ομάδες: απλοί και πολύπλοκοι υδατάνθρακες. Οι απλοί υδατάνθρακες βρίσκονται φυσικά σε τρόφιμα όπως τα φρούτα και τα γαλακτοκομικά προϊόντα. Βρίσκονται επίσης σε επεξεργασμένα τρόφιμα όπως σάντουιτς, επιδόρπια και ακόμη και αρωματισμένα γιαούρτια. Οι σύνθετοι υδατάνθρακες, από την άλλη πλευρά, βρίσκονται σε τρόφιμα όπως ζυμαρικά, ψωμί, ρύζι και αμυλούχα λαχανικά όπως οι πατάτες. Οι σύνθετοι υδατάνθρακες αποτελούνται από πολλούς απλούς υδατάνθρακες που συνδέονται μεταξύ τους για να σχηματίσουν αλυσίδες, οι οποίες πρέπει να διασπαστούν από ένζυμα πριν να απορροφηθούν. Ο φυσικός αποκλειστής καρβιδίου περιέχει ουσίες που αναστέλλουν μερικά από τα ένζυμα που διασπούν αυτούς τους πολύπλοκους υδατάνθρακες. Ως αποτέλεσμα, αυτοί οι υδατάνθρακες περνούν έπειτα στο παχύ έντερο χωρίς να διασπαστούν ή να απορροφηθούν. Δεν συμβάλλουν σε θερμίδες ούτε αυξάνουν το σάκχαρο του αίματος.

Ποιος πρέπει να χρησιμοποιήσει αποκλειστές καρβιδίου

Οι αναστολείς καρβιδίου είναι πιο αποτελεσματικοί για όσους είναι νέοι στην άσκηση και τη διατροφή, βοηθώντας στον μετριασμό της πρόσληψης θερμίδων. Ωστόσο, οι αναστολείς των υδατανθράκων μπορεί να μην είναι τόσο αποτελεσματικοί για όσους ήδη περιορίζουν τους υδατάνθρακες και ασκούν τακτικά. Κάποιος που τρώει μόλις 150 γραμμάρια υδατανθράκων την ημέρα και κάνει καρδιο ή ανυψώνει βάρος τέσσερις φορές την ημέρα χρησιμοποιεί ήδη όλες τις θερμίδες από τους υδατάνθρακες στη διατροφή τους (και περισσότερο). Υπάρχει ένα μεσαίο έδαφος μεταξύ των δύο. Όσοι εργάζονται τακτικά και τρώνε μέτρια ποσότητα υδατανθράκων (έως και 300 γραμμάρια την ημέρα) αλλά θέλουν να γίνουν πιο ευέλικτα χωρίς να θυσιάζουν εντελώς τη λήψη υδατανθράκων, σίγουρα μπορούν να επωφεληθούν από τη λήψη ενός φυσικού αποκλεισμού καρβιδίου. Κάντε κλικ στο banner παρακάτω για να μάθετε περισσότερα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>