Ο ορισμός της ψωρίασης σύμφωνα με τους δερματολόγους

Εάν θέλετε να μάθετε τον ορισμό της ψωρίασης και τα πάντα σχετικά με αυτή την κατάσταση του δέρματος, τότε θα πρέπει να διαβάσετε αυτό το άρθρο. Σύμφωνα με μελέτες, περίπου 7,5 εκατομμύρια Αμερικανοί έχουν ψωρίαση. Συνήθως συνδέεται με αρκετές άλλες συνθήκες, όπως:

 • Διαβήτης τύπου 2.
 • φλεγμονώδης νόσος του εντέρου.
 • καρδιακή ασθένεια.
 • ψωριατικη ΑΡΘΡΙΤΙΔΑ.

Διαβάστε παρακάτω για να γνωρίζετε τον ορισμό της ψωρίασης.

Τι είναι ο ορισμός της ψωρίασης;

Σύμφωνα με τους δερματολόγους, η ψωρίαση είναι μια ασυνήθιστη, χρόνια δερματική ασθένεια που παράγει πλάκες παχιασμένου, λείου δέρματος. Οι ξηρές νιφάδες ασημί-λευκών δερματικών ζυγών προκύπτουν από τον υπερβολικά γρήγορο πολλαπλασιασμό των κυττάρων του δέρματος. Η ψωρίαση είναι βασικά μια ελαττωματική φλεγμονώδης αντίδραση. Ο πολλαπλασιασμός των κυττάρων του δέρματος ενεργοποιείται από φλεγμονώδη χημικά που παράγονται από εξειδικευμένα λευκά αιμοσφαίρια. Η ψωρίαση επηρεάζει συνήθως το δέρμα των αγκώνων, των γόνατων και του τριχωτού της κεφαλής. Το φάσμα αυτής της νόσου κυμαίνεται από ήπια με περιορισμένη συμμετοχή μικρών περιοχών του δέρματος σε σοβαρή ψωρίαση με μεγάλες, παχιές πλάκες σε κόκκινο φλεγμονώδες δέρμα που επηρεάζει ολόκληρη την επιφάνεια του σώματος. Η ψωρίαση θεωρείται μια μακροχρόνια (χρόνια) φλεγμονώδης κατάσταση του δέρματος. Έχει μια μεταβλητή πορεία, βελτιώνοντας και επιδεινώνοντας περιοδικά. Δεν είναι ασυνήθιστο η ψωρίαση να χαλαρώνει αυθόρμητα για χρόνια και να παραμένει σε ύφεση. Πολλοί άνθρωποι σημειώνουν την επιδείνωση των συμπτωμάτων τους στους ψυχρότερους χειμερινούς μήνες.

Τα συμπτώματα της ψωρίασης

Ο ορισμός της ψωρίασης μπορεί να μην είναι κάτι που μπορεί εύκολα να κατανοηθεί από τους περισσότερους ανθρώπους. Προκειμένου να εξηγηθεί η ψωρίαση στους ανθρώπους, θα είναι ευκολότερο απλά να αναφερθούν τα σημάδια και τα συμπτώματά της. Τα κοινά σημεία και συμπτώματα της ψωρίασης περιλαμβάνουν:

 • Κόκκινα κομμάτια δέρματος που καλύπτονται με πυκνά, ασημένια ζυγαριά.
 • Μικρά κηλιδωτά σημεία (συνήθως εμφανίζονται σε παιδιά).
 • Ξηρό, ραγισμένο δέρμα που μπορεί να αιμορραγεί.
 • Κνησμός, κάψιμο ή πόνο.
 • Καρφιτσαρισμένα, καρφωμένα ή καρφωμένα.
 • Πρησμένοι και δύσκαμπτοι αρθρώσεις.

Τα μπαλώματα της ψωρίασης μπορεί να κυμαίνονται από μερικά σημεία που μοιάζουν με πιτυρίδα σε μεγάλες εκρήξεις που καλύπτουν μεγάλες περιοχές. Οι περισσότεροι τύποι ψωρίασης περνούν από κύκλους, καίγονται για λίγες εβδομάδες ή μήνες, στη συνέχεια επιπλέουν για κάποιο χρονικό διάστημα ή ακόμα και πηγαίνουν σε πλήρη ύφεση.

Τύποι ψωρίασης

Υπάρχουν διάφοροι τύποι ψωρίασης. Αυτά περιλαμβάνουν:

 • Ψωρίαση πλάκας.

Περίπου το 80 έως 90 τοις εκατό των ανθρώπων με ψωρίαση έχουν ψωρίαση πλάκας. Εμφανίζεται ως ανυψωμένα, ερεθισμένα, κόκκινα τραύματα, καλυμμένα με ασημένιες, λευκές κλίμακες, συνήθως στους αγκώνες, τα γόνατα, το τριχωτό της κεφαλής και το κάτω μέρος της πλάτης.

 • Αντίστροφη ψωρίαση.

Η αντίστροφη ψωρίαση εμφανίζεται στις μασχάλες, στη βουβωνική χώρα, κάτω από τα στήθη και σε άλλες πτυχές του δέρματος, όπως γύρω από τα γεννητικά όργανα και τους γλουτούς. Εμφανίζεται αρχικά ως κόκκινα τραύματα, συνήθως χωρίς την κλίμακα που σχετίζεται με την ψωρίαση της πλάκας. Μπορεί να φαίνεται λεία και λαμπερή.

 • Ερυθροδερμική ψωρίαση.

Ο λιγότερο συνηθισμένος τύπος ψωρίασης, η ερυθροδερμική ψωρίαση μπορεί να καλύψει ολόκληρο το σώμα σας με ένα κόκκινο, ξεφλούδιστο εξάνθημα που μπορεί να φαγίσει ή να καίει έντονα.

 • Ψωρίαση με γλουτένη.

Η ψωρίαση του γλουτένη αρχίζει συχνά στην παιδική ηλικία ή στην νεαρή ηλικία. Εμφανίζεται ως μικρά, κόκκινα, μεμονωμένα σημεία στο δέρμα που δεν είναι συνήθως τόσο παχιά ή φλοιώδη όσο οι αλλοιώσεις στην ψωρίαση πλάκας.

 • Πλυσταλλική ψωρίαση.

Η φλυκταινώδης ψωρίαση επηρεάζει τους ενήλικες περισσότερο από τα παιδιά και αντιπροσωπεύει λιγότερο από το 5% των περιπτώσεων ψωρίασης. Εμφανίζεται ως λευκά φλύκταινα ή φυσαλίδες μη μολυσματικού πύου, που περιβάλλεται από κόκκινο δέρμα. Μπορεί να επηρεάσει ορισμένες περιοχές του σώματος, για παράδειγμα, τα χέρια και τα πόδια ή το μεγαλύτερο μέρος του σώματος. Δεν είναι λοίμωξη και δεν είναι μεταδοτική.

 • Ψωριατικη ΑΡΘΡΙΤΙΔΑ.

Μέχρι το 40% των ανθρώπων με ψωρίαση έχουν κοινή φλεγμονή με συμπτώματα αρθρίτιδας, γνωστή ως ψωριασική αρθρίτιδα. Αυτό προκαλεί φλεγμονή και προοδευτική βλάβη στις αρθρώσεις. Είναι συνηθέστερη μεταξύ των ηλικιών 30 έως 50 ετών.

Η αιτία της ψωρίασης

Αφού συζητήσουμε τον ορισμό της ψωρίασης και τους τύπους και τα συμπτώματά της, τώρα ας μάθουμε την αιτία της ψωρίασης. Οι επιστήμονες έχουν μάθει ότι το ανοσοποιητικό σύστημα ενός ατόμου παίζει ρόλο στην πρόκληση ψωρίασης. Και πολλά καθημερινά πράγματα μπορούν να λειτουργήσουν ως σκανδάλη, προκαλώντας την εμφάνιση ψωρίασης για πρώτη φορά. Οι κοινές ασκήσεις ψωρίασης περιλαμβάνουν:

 • Άγχος.
 • Ζημία του δέρματος, όπως κοπή ή κακή ηλιακή εγκαύματα.
 • Λοίμωξη, όπως στρεπτικό λαιμό.
 • Μερικά φάρμακα, όπως το λίθιο, η πρεδνιζόνη και η υδροξυχλωροκίνη.
 • Καιρός, ιδιαίτερα κρύο, ξηρό καιρό.
 • Καπνός.
 • Αλκοόλ (βαριά κατανάλωση).

Αυτές οι ασκήσεις μπορούν επίσης να προκαλέσουν φλεγμονή ψωρίασης. Διαφορετικοί άνθρωποι έχουν διαφορετικές σκανδάλες. Για παράδειγμα, περιόδους έντονου στρες μπορεί να προκαλέσουν ψωρίαση, αλλά το κρύο δεν μπορεί να είναι το κρύο. Γι ‘αυτό είναι τόσο σημαντικό για τους ανθρώπους που έχουν ψωρίαση να γνωρίζουν τι προκαλεί την ψωρίαση τους. Η αποφυγή ενεργοποιήσεων μπορεί να μειώσει τις φλεγμονές της ψωρίασης. Εάν θέλετε να εμβαθύνετε στον ορισμό της ψωρίασης και να μάθετε για τη θεραπεία και την πρόληψη αυτής της κατάστασης του δέρματος, κάντε κλικ στο παρακάτω πλαίσιο.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>