Ο οδηγός σας για την πρωτεΐνη ορού γάλακτος και την κετο δίαιτα

Σε αυτό το άρθρο θα μάθουμε για την πρωτεΐνη ορού γάλακτος και την κετο δίαιτα. Στον κετο, ο ορός γάλακτος είναι ένας τύπος πρωτεΐνης που θα σας δώσει τα πιο αποτελέσματα με τον πιο υγιεινό τρόπο. Η πρωτεΐνη είναι ένα από τα τρία μακροθρεπτικά συστατικά – τα λίπη και οι υδατάνθρακες είναι τα άλλα δύο. Τα δομικά στοιχεία της πρωτεΐνης ονομάζονται αμινοξέα. Αν δεν έχετε αρκετά αμινοξέα από τη διατροφή σας, ειδικά τα βασικά, οι μύες σας δεν θα είναι σε θέση να αναπτυχθούν ή να επισκευαστούν και τα κύτταρα σας δεν θα είναι σε θέση να δημιουργήσουν σωστά σημαντικά ένζυμα. Υπάρχουν ορισμένοι τύποι πρωτεϊνών, αλλά μόνο πέντε τύποι που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την υποστήριξη της διατροφής κετο. Πρόκειται για πρωτεΐνη ορού γάλακτος, πρωτεΐνη βοδινού, πρωτεΐνη λευκού αυγού, πρωτεΐνη βόγκας και πρωτεΐνη κολλαγόνου. Ωστόσο, η πρωτεΐνη ορού γάλακτος θεωρείται γενικά η καλύτερη επιλογή για δίαιτα κετο. Επομένως, ας επικεντρωθούμε απλώς στην πρωτεΐνη ορού γάλακτος και στη διατροφή κετο.

Τι είναι πρωτεΐνη ορού γάλακτος

Ο ορός γάλακτος είναι η δεύτερη πρωτεΐνη του γάλακτος, ενώ ο άλλος είναι καζεΐνη. Τα συμπληρώματα που παρασκευάζονται από ορό γάλακτος είτε παρασκευάζονται με διαχωρισμό των δύο πρωτεϊνών είτε με απομόνωση από ορό γάλακτος, ένα παραπροϊόν της τυροκομίας. Ο ορός γάλακτος είναι μια πρωτεΐνη υψηλής ποιότητας επειδή περιέχει και τα 9 απαραίτητα αμινοξέα. Οι μελέτες δείχνουν ότι έχει επίσης αντιφλεγμονώδη και αντιοξειδωτικά οφέλη. Μελέτες δείχνουν επίσης ότι δεν προκαλούν φλεγμονή, ακόμα και όταν δίνουν σε άτομα επιρρεπή σε φλεγμονή χαμηλής βαθμίδας. Οι σκόνες πρωτεΐνης ορού γάλακτος είναι τα πιο ευρέως διαδεδομένα συμπληρώματα πρωτεΐνης. Η δημοτικότητά τους οφείλεται στην εύκολη απορρόφησή τους και στα οφέλη που υποστηρίζονται από την επιστήμη. Η πρωτεΐνη ορού γάλακτος ενισχύει τη σύνθεση των μυών περισσότερο από άλλους τύπους πρωτεϊνών.

Κητογονική διατροφή

Μια δίαιτα κετογόνου (που ονομάζεται επίσης δίαιτα κετο) είναι μια δίαιτα που αποτελείται από χαμηλής περιεκτικότητας σε υδατάνθρακες, χαμηλής έως μέτριας πρωτεΐνης, υψηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά τρόφιμα. Αυτή η δίαιτα μειώνει σχεδόν όλους τους υδατάνθρακες και τις αντικαθιστά με λίπος. Όταν τρώτε τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες, το σώμα σας παράγει γλυκόζη, η οποία είναι συνήθως η πρώτη θέση στην οποία το σώμα πηγαίνει για ενέργεια. Όταν η γλυκόζη χρησιμοποιείται ως κύρια πηγή ενέργειας, το λίπος που καταναλώνετε αποθηκεύεται κυρίως. Με την δίαιτα κετο, η απουσία υδατανθράκων αναγκάζει το σώμα σε μεταβολική κατάσταση που ονομάζεται κέτωση, η οποία προκαλεί στο σώμα να καίει λίπος για ενέργεια αντί για γλυκόζη από υδατάνθρακες.

Επισκόπηση της πρωτεΐνης ορού γάλακτος και της κετο δίαιτας

Οι καλύτερες σκόνες πρωτεΐνης για κετο είναι αυτές που είναι χαμηλές σε υδατάνθρακες και το λιγότερο για να προκαλέσει στομαχικές διαταραχές. Οι δίαιτες Κέτο δεν μπορούν να αντέξουν το στομάχι που προκαλείται από το κούνημα των πρωτεϊνών. Ο σκοπός της διατροφής κετο είναι η μείωση των προβλημάτων υγείας αυξάνοντας περαιτέρω την ανάγκη για μη φλεγμονώδεις πρωτεΐνες σε σκόνη. Με όλα αυτά που λαμβάνουν υπόψη, ο ορός γάλακτος έρχεται ως ο καλύτερος τύπος πρωτεΐνης για να επιλέξει για την κετο δίαιτα. Η πρωτεΐνη ορού γάλακτος και η κέτο διατροφή μπορούν να πάνε μαζί πολύ αρμονικά. Η πρωτεΐνη του ορού γάλακτος έχει πολύ υψηλή βαθμολογία βιολογικής αξίας, πράγμα που σημαίνει ότι αυτή η πηγή πρωτεΐνης περιέχει τα απαραίτητα αμινοξέα στη σωστή αναλογία που απαιτείται από τον άνθρωπο. Ωστόσο, η πρωτεΐνη ορού γάλακτος δεν συνοδεύεται από ενδοκυτταρικά μέταλλα όπως το κάλιο, το μαγνήσιο και ο φώσφορος. Με αυτή την έννοια, δεν είναι ένα πλήρες φαγητό όπως τα αυγά, τα ψάρια, τα πουλερικά ή το κρέας. Επομένως, η πρωτεΐνη ορού γάλακτος μπορεί να έχει μια σημαντική θέση σε μια καλά συνταγοποιημένη κετογενική διατροφή, εφόσον η διατροφή αυτή περιέχει επαρκή λαχανικά.

Η καλύτερη πρωτεΐνη ορού γάλακτος για δίαιτα κετο

Σε μια δίαιτα κετο, η πρωτεΐνη ορού γάλακτος μπορεί να σας βοηθήσει να χάσετε βάρος λόγω των κορεσμένων επιδράσεών της. Υποστηρίζει επίσης τη συνολική υγεία, η οποία είναι σημαντική όταν βρίσκεστε σε δίαιτα κετο. Ο συνδυασμός της πρωτεΐνης ορού γάλακτος και της κετο δίαιτας που προστίθεται με την άσκηση μπορεί ακόμη και να σας βοηθήσει να χτίσετε μυς. Οι σκόνες πρωτεΐνης που παρασκευάζονται από ορό γάλακτος περιέχουν μόνο ίχνη υδατανθράκων, συνήθως 5 γραμμάρια ανά 100 γραμμάρια σκόνης. Κατά την επιλογή των συμπληρωμάτων ορού γάλακτος για κετο, βεβαιωθείτε ότι δεν περιέχουν πρόσθετους υδατάνθρακες ή θρεπτικά γλυκαντικά όπως γλυκόζη ή φρουκτόζη. Αντ ‘αυτού, πηγαίνετε για την αρωματισμένη, καθαρή ποικιλία. Κάντε κλικ στο banner παρακάτω για να βρείτε το καλύτερο προϊόν πρωτεΐνης ορού γάλακτος για δίαιτα κετο.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>