Ο καλύτερος τύπος πρωτεΐνης ορού γάλακτος

Υπάρχουν τρεις κύριοι τύποι πρωτεΐνης ορού γάλακτος. Εάν θέλετε να δημιουργήσετε βέλτιστα μυς, να χάσετε βάρος και να παραμείνετε υγιείς συνολικά, χρησιμοποιήστε μόνο τον καλύτερο τύπο πρωτεΐνης ορού γάλακτος. Η πρωτεΐνη ορού γάλακτος είναι ένα σημαντικό μέρος μιας υγιεινής διατροφής. Μπορεί να σας βοηθήσει να χτίσετε μυς, να χάσετε βάρος, να ανακάμψετε γρήγορα από τη σωματική δραστηριότητα και να παραμείνετε υγιείς συνολικά. Η προσθήκη σκόνης πρωτεΐνης ορρού γάλακτος στο σχέδιο διατροφής σας μπορεί να σας βοηθήσει να προετοιμαστείτε για ή να αναρρώσετε από την άσκηση, να προστατεύσετε τους μύες σας από βλάβη και να σας βοηθήσουν να ανταποκριθείτε στις καθημερινές ανάγκες σας σε πρωτεΐνες. Η πρωτεΐνη ορού γάλακτος μπορεί να είναι ιδιαίτερα χρήσιμη εάν έχετε στόχους απώλειας βάρους ή οικοδόμησης μυών.

Γιατί πρέπει να πάρετε πρωτεΐνη ορού γάλακτος;

Εάν εργάζεστε πολύ, μπορεί να χρειαστείτε επιπλέον πρωτεΐνη για να επισκευάσετε τους μυς σας μετά από άσκηση και να ενισχύσετε. Μπορεί να είναι δύσκολο να αποκτήσετε αρκετή πρωτεΐνη από τα τρόφιμα, οπότε προσθέτοντας σκόνη πρωτεΐνης ορού γάλακτος στη διατροφή σας είναι ένας βολικός τρόπος για να πάρετε την πρόσληψη πρωτεΐνης σας αρκετά υψηλή.

Τι είναι πραγματικά η πρωτεΐνη ορού γάλακτος;

Η πρωτεΐνη ορού γάλακτος προέρχεται από το γάλα. Είναι το υγρό που διαχωρίζεται από το τυρόπηγμα κατά τη διάρκεια της διαδικασίας τυροκομίας. Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες, αλλά και λιμνούλα, μια ζάχαρη γάλακτος που πολλοί άνθρωποι δυσκολεύονται να χωνέψουν. Ενώ το συμπύκνωμα πρωτεΐνης ορού γάλακτος διατηρεί κάποια λακτόζη, η απομονωμένη έκδοση περιέχει πολύ λίγα επειδή το μεγαλύτερο μέρος αυτού του γαλακτικού σακχάρου χάνεται κατά τη διάρκεια της επεξεργασίας. Ο ορός γάλακτος χωνεύεται γρήγορα και είναι πλούσιος σε αμινοξέα διακλαδισμένης αλυσίδας (BCAAs). Η λευκίνη, ένα από αυτά τα BCAAs, παίζει σημαντικό ρόλο στην προώθηση της ανάπτυξης των μυών και της ανάρρωσης μετά από άσκηση αντοχής και αντοχής. Όταν τα αμινοξέα αφομοιώνονται και απορροφούνται στην κυκλοφορία του αίματός σας, γίνονται διαθέσιμα για σύνθεση πρωτεϊνών μυών ή για τη δημιουργία νέων μυών. Μελέτες αποκαλύπτουν ότι η πρωτεΐνη ορού γάλακτος μπορεί να βοηθήσει στην οικοδόμηση και διατήρηση της μυϊκής μάζας, να βοηθήσει τους αθλητές με ανάκαμψη από τη βαριά άσκηση και να αυξήσει τη μυϊκή δύναμη σε απάντηση της αντοχής. Άλλες μελέτες υποδεικνύουν ότι η πρωτεΐνη ορού γάλακτος μπορεί επίσης να μειώσει τη φλεγμονή και να βελτιώσει ορισμένους δείκτες της καρδιάς στους υπέρβαρους και παχύσαρκους ανθρώπους.

Ποιος είναι ο καλύτερος τύπος πρωτεΐνης ορού γάλακτος

Υπάρχουν τρεις βασικοί τύποι πρωτεΐνης ορού γάλακτος που χρησιμοποιούνται στα συμπληρώματα. Αυτά είναι τα εξής:

  • Συμπύκνωμα πρωτεΐνης ορού γάλακτος.

Η ποσότητα πρωτεΐνης στο συμπύκνωμα πρωτεΐνης ορού γάλακτος μπορεί να κυμαίνεται μεταξύ 25-89%. Τα συμπληρώματα πρωτεΐνης ορού γάλακτος που βρίσκετε στα καταστήματα υγιεινής και διατροφής συχνά απαριθμούν την ετικέτα πρωτεΐνης ορρού γάλακτος. Αυτός ο τύπος πρωτεΐνης ορού γάλακτος είναι συνήθως 80% πρωτεΐνη. Το υπόλοιπο προϊόν αποτελείται από λακτόζη (4-8%), λίπος, μέταλλα και υγρασία.

  • Απομονωμένη πρωτεΐνη ορρού γάλακτος.

Το προϊόν απομόνωσης πρωτεΐνης ορού γάλακτος είναι η καθαρότερη μορφή πρωτεΐνης ορού γάλακτος που διατίθεται και περιέχει μεταξύ 90-95% πρωτεΐνης. Είναι μια καλή πηγή πρωτεΐνης για άτομα με δυσανεξία στη λακτόζη, καθώς περιέχει λίγη ή καθόλου λακτόζη. Τα προϊόντα απομόνωσης πρωτεϊνών ορού γάλακτος είναι επίσης πολύ χαμηλά σε λιπαρά. Το κόστος ενός προϊόντος απομόνωσης πρωτεΐνης ορού γάλακτος θα είναι ελαφρώς υψηλότερο από το συμπύκνωμα πρωτεΐνης ορού γάλακτος λόγω της καθαρότητας και της υψηλότερης περιεκτικότητας σε πρωτεΐνες του προϊόντος.

  • Υδρολυμένη πρωτεΐνη ορρού γάλακτος.

Οι μακριές πρωτεϊνικές αλυσίδες στην πρωτεΐνη ορού γάλακτος έχουν αναλυθεί σε μικρότερες αλυσίδες που ονομάζονται πεπτίδια. Αυτό κάνει αυτόν τον τύπο πρωτεΐνης ορού γάλακτος να απορροφάται πιο εύκολα από το σώμα και μπορεί να μειώσει τις πιθανότητες αλλεργικών αντιδράσεων. Η υδρολυμένη πρωτεΐνη ορού γάλακτος χρησιμοποιείται συχνά σε παρασκευάσματα για βρέφη και προϊόντα αθλητικής και ιατρικής διατροφής. Η υδρόλυση δεν μειώνει τη θρεπτική ποιότητα της πρωτεΐνης ορού γάλακτος. Σε γενικές γραμμές, πιστεύουμε ότι το συμπύκνωμα πρωτεΐνης ορού γάλακτος είναι ο καλύτερος τύπος πρωτεΐνης ορού γάλακτος. Το συμπύκνωμα πρωτεΐνης ορού γάλακτος είναι το πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά και λιγότερο επεξεργασμένο από τα τρία. Η κάτω πλευρά μπορεί να είναι ότι μπορεί να έχει ελαφρώς υψηλότερο ποσοστό λακτόζης, το οποίο οι άνθρωποι που είναι ιδιαίτερα ευαίσθητοι στη λακτόζη ενδέχεται να εμφανίσουν κάποια πεπτικά προβλήματα. Για τους ανθρώπους που είναι ιδιαίτερα ευαίσθητοι στη λακτόζη, ωστόσο, η υδρολυμένη πρωτεΐνη ορού γάλακτος θα είναι ο καλύτερος τύπος πρωτεΐνης ορού γάλακτος για αυτούς. Στην πραγματικότητα, η υδρολυμένη πρωτεΐνη ορού γάλακτος είναι ο πιο ακριβός τύπος, αν και είναι το λιγότερο ελκυστικό από την άποψη της γεύσης. Αυτός ο τύπος πρωτεΐνης ορού γάλακτος απορροφάται πιο εύκολα από το σώμα και μπορεί να μειώσει τις πιθανότητες αλλεργικών αντιδράσεων και πεπτικών προβλημάτων.

Η σημασία της ποιότητας

Εκτός από την κατανόηση της διαφοράς μεταξύ των τριών τύπων πρωτεΐνης ορού γάλακτος, πρέπει επίσης να καταλάβετε ότι η ποιότητα και η επεξεργασία είναι κρίσιμα ζητήματα που πρέπει να λάβετε υπόψη για να καθορίσετε την καλύτερη πρωτεΐνη ορού γάλακτος. Στην ιδανική περίπτωση, η ποιότητα της πρωτεΐνης ορού γάλακτος πρέπει να προέρχεται από αγελαδινό γάλα που είναι χορτοφάγος, χωρίς ορμόνες, χωρίς αντιβιοτικά και χωρίς σόγια. Οι περισσότερες πρωτεΐνες ορού γάλακτος στην αγορά σήμερα προέρχονται από πολύ ανθυγιεινές πηγές γάλακτος από αγελάδες που ζουν σε πολύ αφύσικα, ανθυγιεινά περιβάλλοντα. Αυτή η «βρώμικη» πηγή γάλακτος χαμηλής ποιότητας δεν θα οδηγήσει σε ένα τελικό προϊόν υψηλής ποιότητας, ανεξάρτητα από το τι λέει η ετικέτα του προϊόντος. Κατώτατη γραμμή, εάν η πηγή είναι υγιής, τότε μπορείτε να περιμένετε το καλύτερο προϊόν πρωτεΐνης ορού γάλακτος που είναι υγιές για σας. Κάντε κλικ στο banner παρακάτω για να βρείτε την καλύτερη πρωτεΐνη ορού γάλακτος από την καλύτερη πηγή.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>