Οφέλη των μούρων goji για τα μάτια

Μια ομάδα ερευνητών εξέτασε τις επιπτώσεις του μούρου goji για τα μάτια σε μια τυχαιοποιημένη, ελεγχόμενη δοκιμή. Πρέπει να ξέρετε ότι βρήκαν εκπληκτικά πράγματα. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι ηλικιωμένοι συμμετέχοντες έλαβαν συμπληρώματα εικονικού φαρμάκου για διάστημα 90 ημερών εμφάνισαν υποσιτισμό (ανεπαρκή επίπεδα χρωστικής που παρήχθησαν στον αμφιβληστροειδή) και συσσώρευση drusen, ενώ εκείνα που έλαβαν συμπληρώματα Goji Berry κατά την ίδια περίοδο ήταν καλά προστατευμένα. Τα μούρα Goji μπορούν επίσης να προστατεύσουν από την τύφλωση που προκαλείται από το υψηλό σάκχαρο του αίματος, γνωστό ως διαβητική αμφιβληστροειδοπάθεια. Αυτή είναι η κύρια αιτία τύφλωσης στους διαβητικούς. Η υψηλή συγκέντρωση γλυκόζης με την πάροδο του χρόνου καταστρέφει τα κύτταρα του αμφιβληστροειδούς και βλάπτει την ωχρά κηλίδα Στα προχωρημένα στάδια αυτής της ασθένειας, η πολλαπλασιαστική διαβητική αμφιβληστροειδοπάθεια προκαλεί τη δημιουργία νέων αιμοφόρων αγγείων στον αμφιβληστροειδή και διαρροή αίματος στο κέντρο του ματιού. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε θόλωση της όρασης και σοβαρή βλάβη των νεύρων, που οδηγεί σε απώλεια όρασης.

Οφέλη από μούρα goji για την υγεία των ματιών

Τα οφέλη του μούρου Goji για τα μάτια περιλαμβάνουν επίσης την ικανότητα προστασίας αυτών των οργάνων από ασθένειες που σχετίζονται με την ηλικία όπως ο εκφυλισμός της ωχράς κηλίδας, η κύρια αιτία τύφλωσης στους ηλικιωμένους ενήλικες. Τα μούρα Goji είναι μια φυσική θεραπεία για τον εκφυλισμό της ωχράς κηλίδας και ωφέλιμα για όραση λόγω των υψηλών επιπέδων αντιοξειδωτικών (ιδιαίτερα της ζεαξανθίνης), τα οποία μπορούν να βοηθήσουν στη διακοπή της βλάβης από την έκθεση σε υπεριώδες φως, τις ελεύθερες ρίζες και άλλες μορφές οξειδωτικού στρες. Μια μελέτη διαπίστωσε ότι η κατανάλωση χυμού Goji Berry καθημερινά ως συμπλήρωμα διατροφής για 90 ημέρες αυξάνει σημαντικά τα επίπεδα ζεαξανθίνης στο πλάσμα και τα επίπεδα αντιοξειδωτικών, τα οποία προστατεύουν τα μάτια από την υποσιτισμό και τη συσσώρευση ενώσεων οξειδωτικού στρες που μπορεί να βλάψουν την ωχρά κηλίδα. Άλλες μελέτες δείχνουν ότι το μούρο Goji ωφελεί την υγεία των ματιών προστατεύοντας τον αμφιβληστροειδή από τα γαγγλιακά κύτταρα, έτσι ώστε τα αντιοξειδωτικά του gojis να λειτουργούν ως φυσική θεραπεία για το γλαύκωμα.

Goji μούρα για τη βελτίωση των ματιών

Τα μούρα Goji θεωρούνται από ορισμένους ερευνητές ως τα πιο διατροφικά γνωστά φρούτα στον κόσμο. Είναι φορτωμένο με φλαβονοειδή που προστατεύει τα μάτια σας από την αμφιβληστροειδοπάθεια. Αυτό συμβαίνει όταν τα αιμοφόρα αγγεία διαρρέουν αίμα στο μάτι. Η διαβητική αμφιβληστροειδοπάθεια είναι η συνηθέστερη. Όταν η γλυκόζη αίματος του διαβητικού είναι πολύ υψηλή, αυτό μπορεί να προκαλέσει διαρροή αίματος στο μάτι. Βεβαιωθείτε ότι συνεχίζετε να ακολουθείτε το πρόγραμμα θεραπείας του γιατρού σας. Τα μούρα Goji μπορούν επίσης να βοηθήσουν τα μάτια να προσαρμοστούν πιο γρήγορα στο σκοτάδι. Θα βελτιώσουν επίσης την όρασή σας σε πιο ανοιχτόχρωμο φως. Αυτά τα μούρα έχουν βοηθήσει τους ασθενείς να βελτιώσουν την όρασή τους αφού άρχισαν να αντιμετωπίζουν προβλήματα όρασης σε μόλις δύο εβδομάδες. Πρέπει να χρησιμοποιήσετε μούρα goji για τη θεραπεία των ματιών εάν θέλετε πραγματική βελτίωση.

Γιατί χρησιμοποιείτε μούρα goji για τα μάτια

Το υψηλό ποσοστό αντιοξειδωτικών των μούρων goji έχει αποδειχθεί ωφέλιμο όραμα. Μια ελβετική μελέτη αξιολόγησε την επίδραση που ένα ημερήσιο σκεύασμα goji είχε στα όρια της υγείας των ματιών και των αντιοξειδωτικών χρησιμοποιώντας υγιή άτομα ηλικίας 65-70 ετών. Διεξήχθησαν εξετάσεις οφθαλμών για να αξιολογηθεί η υγεία των ματιών, τραβήχτηκε αίμα για να μετρηθούν τα επίπεδα αντιοξειδωτικών. Η υγεία των ματιών στην ομάδα που έδωσε μούρα goji παρέμεινε σταθερή (σε αντίθεση με την επιδείνωση) και τα επίπεδα αντιοξειδωτικών τους αυξήθηκαν σημαντικά κατά 57%. Οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ένα σχέδιο συμπλήρωσης μούρων goji 90 ημερών αυξάνει τα επίπεδα αντιοξειδωτικών και προσφέρει στα ηλικιωμένα άτομα ένα πλεονέκτημα έναντι της εκφύλισης της ωχράς κηλίδας. Επιπλέον, μια μελέτη στην Ταϊβάν που βρήκε μούρα goji μπορεί να βοηθήσει στην προστασία των διαβητικών από την πρόκληση διαβήτη βλάβη στα μάτια. Κάντε κλικ στο banner παρακάτω για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα οφέλη των μούρων goji για τα μάτια.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>