Οφέλη από L-καρνιτίνη για απώλεια βάρους

Έχετε πάρει ποτέ L-καρνιτίνη για απώλεια βάρους; Η L-καρνιτίνη έχει ουσιαστικές λειτουργίες στο σώμα και εμπλέκεται στην καύση λίπους και στον μεταβολισμό της γλυκόζης. Η L-καρνιτίνη δεν είναι ουσιαστικά απαραίτητη για τη διατροφή σας, αφού το συκώτι και τα νεφρά σας μπορούν να τα παράγουν από τα αμινοξέα λυσίνη και μεθειονίνη. Ωστόσο, ορισμένοι ερευνητές πιστεύουν ότι η πρόσληψη καρνιτίνης διατροφής είναι σημαντική και τα στοιχεία δείχνουν ότι μπορεί να προωθήσει την απώλεια βάρους αυξάνοντας τις θερμιδικές δαπάνες

Η L-καρνιτίνη λειτουργεί για την απώλεια βάρους

Η L-καρνιτίνη συμβάλλει στην αύξηση των μυών μειώνοντας ταυτόχρονα το λίπος στο σώμα και βοηθά τους ανθρώπους να αισθάνονται λιγότερο κουρασμένοι, οι οποίοι μπορούν να βελτιώσουν τα αποτελέσματα απώλειας βάρους. Η θεωρία ότι η L-καρνιτίνη συμβάλλει στην αύξηση της μυϊκής μάζας και τη μείωση του σωματικού λίπους δεν φαίνεται να υποστηρίζεται από πολλές έρευνες, αλλά τα αποδεικτικά στοιχεία δείχνουν ότι υποστηρίζει πραγματικά την απώλεια βάρους. Ωστόσο, η λήψη μόνο L-καρνιτίνης δεν θα είναι αρκετή. Ένας πιο γρήγορος τρόπος για να αυξήσετε την απώλεια βάρους και να βελτιώσετε τη σύνθεση του σώματος σας είναι να ακολουθήσετε μια δίαιτα με μειωμένη θερμίδα μαζί με την άσκηση τόσο ασκήσεων καρδιο, όσο και άσκησης αντοχής. Η άσκηση βοηθά στην οικοδόμηση μυών και στη διατήρηση της τρέχουσας μυϊκής μάζας σας, ενώ καίει περισσότερες θερμίδες για να σας βοηθήσει να χάσετε βάρος.

Πώς να χρησιμοποιήσετε L-καρνιτίνη για την απώλεια βάρους

Για τα καλύτερα αποτελέσματα απώλειας βάρους, η L-καρνιτίνη πρέπει να καταναλώνεται σωστά. Συνιστάται η λήψη L-καρνιτίνης μετά από μια προπόνηση λόγω της ικανότητάς της να αναπληρώνει τα επίπεδα μυϊκού γλυκογόνου. Ωστόσο, μπορείτε να καταναλώνετε L-καρνιτίνη οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας, εφ ‘όσον το καταναλώνετε μαζί με υδατάνθρακες. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι μελέτες δείχνουν ότι τα αυξημένα επίπεδα ινσουλίνης είναι κρίσιμα για την αυξημένη διείσδυση της L-καρνιτίνης στα μυϊκά κύτταρα, όπου ο μεταβολισμός βρίσκεται στο υψηλότερο επίπεδο. Ταυτόχρονα, η L-καρνιτίνη ενισχύει επίσης την επίδραση της ινσουλίνης στα μυϊκά κύτταρα, προκαλώντας την παροχή περισσότερης γλυκόζης στα μυϊκά κύτταρα. Η δοσολογία της L-καρνιτίνης για λόγους απώλειας βάρους τείνει να ποικίλει. Ενώ μόλις 1 γραμμάριο μπορεί να είναι αποτελεσματικό όταν καταναλώνεται με τον σωστό τρόπο, η ιδανική δόση αυτής της ένωσης μετράται στα 2-3 γραμμάρια. Στην ιδανική περίπτωση, αυτό το συμπλήρωμα πρέπει να καταναλώνεται μαζί με το συνηθισμένο γεύμα σας. Για μέγιστη αποτελεσματικότητα, το γεύμα σας πρέπει να αποτελείται από τουλάχιστον 30 γραμμάρια υδατανθράκων και 20 γραμμάρια πρωτεΐνης. Μπορείτε επίσης να καταναλώσετε την ακετυλο-L-καρνιτίνη καθώς απορροφάται εύκολα τόσο από τα έντερα όσο και από τα μυϊκά κύτταρα, ακόμη και όταν καταναλώνονται απουσία τροφής. Η ποδηλασία δεν θεωρείται απαραίτητη καθώς η αποτελεσματικότητά της παραμένει σταθερή με την κανονική κατανάλωση. Η απώλεια βάρους L-καρνιτίνης επιτυγχάνεται καλύτερα όταν καταναλώνεται ο σωστός τρόπος.

Περίληψη

Η L-καρνιτίνη είναι περισσότερο γνωστή ως καυστήρας λίπους, αλλά η συνολική έρευνα είναι ανάμεικτη. Η L-καρνιτίνη πιθανότατα δεν θα σας βοηθήσει να χάσετε ένα σημαντικό βάρος εκτός και αν το συνδυάσετε με υγιεινή διατροφή και καλή άσκηση. Το μεγαλύτερο μέρος της έρευνας υποστηρίζει την χρήση της L-καρνιτίνης για την υγεία, τη λειτουργία του εγκεφάλου και την πρόληψη των ασθενειών. Το συμπλήρωμα μπορεί επίσης να ωφελήσει τους ηλικιωμένους ή χορτοφάγους. Τέλος, μπορούμε να πούμε ότι η L-καρνιτίνη θα είναι αποτελεσματική για την απώλεια βάρους. Ωστόσο, θα πρέπει να το καταναλώνετε με τον σωστό τρόπο, ακολουθούμενο από υγιεινό τρόπο ζωής. Κάντε κλικ στο πανό κάτω για να μάθετε περισσότερα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>