Οφέλη από την καψαϊκίνη για απώλεια βάρους και έλεγχο της όρεξης

Πολλοί άνθρωποι ενδιαφέρονται να χρησιμοποιήσουν το συμπλήρωμα καψαϊκίνη για σκοπούς απώλειας βάρους και διαχείρισης βάρους. Οι έρευνες δείχνουν ότι η καψαϊκίνη μπορεί να επηρεάσει αρκετούς μηχανισμούς που σχετίζονται με την απώλεια βάρους, συμπεριλαμβανομένου του βασικού μεταβολικού ρυθμού, της αδιπογένεσης, της θερμογένεσης, της όρεξης και της οξείδωσης του λίπους. Ο ακριβής τρόπος με τον οποίο το έργο της καψαϊκίνης για την απώλεια βάρους δεν είναι πλήρως κατανοητό. Ωστόσο, πιστεύεται ότι τα περισσότερα αποτελέσματα της καψαϊκίνης προέρχονται από την ενεργοποίηση βασικών υποδοχέων σε όλο το σώμα.

Πώς να καταναλώσετε καψαϊκίνη για απώλεια βάρους

Η καψαϊκίνη είναι γενικά ασφαλής όταν την καταναλώνετε σε κανονικές ποσότητες, όπως θα έρθετε σε τροφή. Υψηλές ποσότητες καψαϊκίνης (όπως στα συμπληρώματα) μπορεί να προκαλέσουν παρενέργειες όπως ερεθισμό στο στομάχι, πόνο στο στομάχι, φούσκωμα και επιδείνωση των ελκών και καούρα. Δεν υπάρχει ακριβής μέτρηση που θεωρείται ασφαλής, αλλά αν προσθέσετε ⅛ σε ½ κουταλάκι του γλυκού σε συνταγή (που είναι μερικές μερίδες τροφής) θα πρέπει να είστε εντάξει. Αν παίρνετε χάπια με περισσότερη καψαϊκίνη από ό, τι θα μπορούσατε να φάτε (είναι πικάντικο!) Ίσως έχετε ποσά που θα σας ενοχλούσαν. Φυσικά, ορισμένοι άνθρωποι είναι πιο ευαίσθητοι στο μπαχαρικό από άλλους. Έτσι μην φοβάστε να ξεκινήσετε με ένα μικρό πασπαλίζετε και να φτιάξετε το δρόμο σας μέχρι να φτάσετε αρκετά για να προσθέσετε ένα λάκτισμα θερμότητας, αλλά εξακολουθείτε να αισθάνεστε άνετα.

Καψαϊκίνη για την απώλεια βάρους: πώς λειτουργεί

Το δυναμικό απώλειας βάρους της καψαϊκίνης έχει μελετηθεί ευρέως και είναι γνωστό ότι η καψαϊκίνη βοηθά στη μείωση του σωματικού βάρους με πολλούς τρόπους. Ας μάθουμε τα οφέλη της καψαϊκίνης για την απώλεια βάρους.

  • Η καψαϊκίνη αυξάνει τον μεταβολισμό – Με την αύξηση της μεταβολικής ικανότητας του σώματος, η καψαϊκίνη βοηθά στην καύση περισσότερων θερμίδων και στη μείωση του σωματικού βάρους.
  • Η καψαϊκίνη μειώνει το σωματικό λίπος – Η καψαϊκίνη ρυθμίζει τα επίπεδα των λιπιδίων, καίει τα περιττά λίπη του σώματος και αποτρέπει τη συσσώρευση λίπους στο σώμα.
  • Η καψαϊκίνη μειώνει τα επίπεδα γλυκόζης – Η καψαϊκίνη βοηθά στη διατήρηση των βέλτιστων επιπέδων γλυκόζης και ινσουλίνης στο σώμα, που αποτρέπει την αποθήκευση λίπους και βοηθά στην απώλεια βάρους.
  • Η κατανάλωση καψαϊκίνης βοηθά στον έλεγχο της όρεξης – Η κατανάλωση καψαϊκίνης έχει συσχετιστεί με αυξημένη κορεσμό και μειωμένη πρόσληψη τροφής.
  • Η καψαϊκίνη αυξάνει την ενεργειακή δαπάνη στο σώμα – Η πρόσληψη καψαϊκίνης έχει ως αποτέλεσμα μεγαλύτερη παραγωγή ενέργειας με τη χρήση των αποθηκευμένων λιπών και άλλων θρεπτικών ουσιών στο σώμα. Αυτό προάγει την απώλεια βάρους.
  • Η καψαϊκίνη βοηθά στη διατήρηση του βάρους – Η καψαϊκίνη βοηθά στη διατήρηση του υγιούς σωματικού βάρους μετά την απώλεια βάρους.
  • Η καψαϊκίνη ρυθμίζει τα βακτήρια του εντέρου – Η καψαϊκίνη ρυθμίζει τα βακτήρια του εντέρου που προάγουν την απώλεια βάρους αυξάνοντας τον μεταβολισμό του σώματος.
  • Η καψαϊκίνη είναι ένας εξαιρετικός παράγοντας κατά της παχυσαρκίας – η καψαϊκίνη μειώνει το σωματικό βάρος και βοηθά στην πρόληψη της παχυσαρκίας και των σχετικών επιπλοκών της υγείας.

Πού μπορούμε να βρούμε καψαϊκίνη;

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους πρέπει να χρησιμοποιείτε την καψαϊκίνη. Εμπλουτίζει τη γεύση, βοηθά στην απώλεια βάρους και, σύμφωνα με πρόσφατες αναφορές, έχει επίσης αντικαρκινικές ιδιότητες. Προσθέστε την καψαϊκίνη στη διατροφή σας και η απώλεια βάρους σας θα είναι ακόμα πιο αποτελεσματική! Οι πιπεριές είναι η κύρια πηγή καψαϊκίνης. Ωστόσο, πρέπει να λάβουμε πιο οξείες πιπεριές τσίλι, επειδή οι απλές κόκκινες πιπεριές δεν περιέχουν καψαϊκίνη. Οι πιπεριές Pepperoni, Jalapeno, Piri-Piri ή Habanero είναι εξαιρετικές πηγές. Για να προσθέσετε καψαϊκίνη στα γεύματά μας, μπορούμε να πάμε για πιπέρι Cayenne ή με ζεστή σάλτσα πιπεριού (για παράδειγμα Tabasco). Η καψαϊκίνη μπορεί επίσης να ληφθεί ως διαιτητικά συμπληρώματα. Οι καυστήρες λίπους είναι πολύπλευροι και βελτιώνουν σημαντικά τη διαδικασία απώλειας βάρους. Είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι ο αναστολέας της καψαϊκίνης (που εμποδίζει τη δράση της) είναι η καζεΐνη, επομένως για την αποτελεσματικότερη δράση δεν πρέπει να συνδυάσουμε την καψαϊκίνη με τα γαλακτοκομικά προϊόντα. Κάντε κλικ στο banner παρακάτω για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τον τρόπο χρήσης της καψαϊκίνης για την απώλεια βάρους.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>