Ορμονική θεραπεία για την πρώιμη εμμηνόπαυση: είναι καλό για σας;

Πολλές γυναίκες αποφασίζουν να χρησιμοποιήσουν τη θεραπεία ορμονών για την πρώιμη θεραπεία της εμμηνόπαυσης. Αλλά πρέπει να ξέρετε ότι οι κίνδυνοι ορμονικής θεραπείας αντισταθμίζουν τα οφέλη. Οι περισσότερες γυναίκες αρχίζουν την εμμηνόπαυση μεταξύ των ηλικιών 45 και 55. Η μέση ηλικία για την έναρξη της εμμηνόπαυσης στις Ηνωμένες Πολιτείες είναι 51 ετών. Η πρώιμη εμμηνόπαυση συνήθως αναφέρεται στην έναρξη πριν από την ηλικία των 45 ετών. Η εμμηνόπαυση σηματοδοτεί το τέλος της εμμηνόρροιας στη ζωή μιας γυναίκας. Εμφανίζεται επειδή μια γυναίκα σταματά την ωοθυλακιορρηξία και οι ωοθήκες της δεν παράγουν πλέον οιστρογόνα. Τα συμπτώματα της πρώιμης εμμηνόπαυσης περιλαμβάνουν εξάψεις, μεταβολές της διάθεσης, αλλαγές σε σεξουαλικά συναισθήματα ή επιθυμία, κολπική ξηρότητα και προβλήματα στον ύπνο. Αυτά τα συμπτώματα μπορούν να αντιμετωπιστούν με διάφορους τρόπους, όπως η εκπαίδευση, οι αλλαγές στον τρόπο ζωής, η υποστήριξη και η ορμονοθεραπεία. Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε περισσότερα σχετικά με την ορμονοθεραπεία για την έγκαιρη θεραπεία της εμμηνόπαυσης.

Ορμονική θεραπεία για την πρώιμη εμμηνόπαυση

Η ορμονική θεραπεία – φάρμακα που περιέχουν γυναικείες ορμόνες για να αντικαταστήσουν αυτά που το σώμα δεν κάνει πλέον μετά την εμμηνόπαυση – χρησιμοποιείται συχνά για τη θεραπεία κοινών εμμηνοπαυσιακών συμπτωμάτων, συμπεριλαμβανομένων των καυτών διαταραχών και της κολπικής δυσφορίας. Η ορμονική θεραπεία αποδείχθηκε επίσης ότι αποτρέπει την οστική απώλεια και μειώνει το κάταγμα στις μετεμμηνοπαυσιακές γυναίκες. Η μακροχρόνια χρήση της ορμονοθεραπείας για την πρώιμη θεραπεία εμμηνόπαυσης έχει κάποια οφέλη, αλλά έχει και ορισμένους κινδύνους ως εξής:

  • Εγκεφαλικό: Η ορμονική θεραπεία αυξάνει τον κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου. Αυτός ο κίνδυνος πάνε μακριά, ωστόσο, λίγο μετά τη διακοπή της λήψης ορμονών.
  • Θρόμβοι αίματος: Ο κίνδυνος αυξάνεται εάν λαμβάνετε ορμόνες από το στόμα. Ο κίνδυνος μπορεί να είναι χαμηλότερος εάν χρησιμοποιείτε ένα διαδερμικό οιστρογόνο, όπως ένα έμπλαστρο, γέλη ή σπρέι.
  • Καρκίνος της μήτρας: Εάν δεν είχατε υστερεκτομή και έχετε ακόμα μια μήτρα, μπορείτε να πάρετε το οιστρογόνο συν το προγεσταγόνο. Εάν έχετε ήδη πάσχει από καρκίνο της μήτρας, δεν είναι καλή ιδέα να πάρετε το οιστρογόνο συν το προγεσταγόνο.
  • Καρκίνος του μαστού: Έχουμε μάθει ότι η μακροχρόνια χρήση ορμονοθεραπείας μπορεί να αυξήσει τις πιθανότητες ανάπτυξης καρκίνου του μαστού.

Η καλύτερη εναλλακτική λύση για την ορμονοθεραπεία για την πρώιμη εμμηνόπαυση

Μαζί με τα οφέλη, υπάρχουν κίνδυνοι που συνδέονται με τη χρήση ορμονοθεραπείας για την έγκαιρη θεραπεία της εμμηνόπαυσης. Ως εκ τούτου, είναι καλή ιδέα να βρείτε μια εναλλακτική θεραπεία. Η εναλλακτική θεραπεία που σας προτείνουμε είναι η Proferia – μια τοπική κρέμα προγεστερόνης. Η πρώιμη εμμηνόπαυση συμβαίνει λόγω ορμονικών ανισορροπιών και το Proferia μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αύξηση των επιπέδων προγεστερόνης σε γυναίκες που πάσχουν από ορμονικές ανισορροπίες. Η ισορροπία ορμονών είναι ζωτικής σημασίας για όσους προσπαθούν να επιτύχουν την κατάλληλη υγεία. Πολλά κοινά στοιχεία που χρησιμοποιούμε στην καθημερινή μας ζωή περιέχουν χημικές ουσίες που έχουν χαρακτηριστεί ως ορμονικές διαταραχές. Αυτές οι χημικές ουσίες δεν απαντώνται μόνο στις μορφές αντισυλληπτικών από το στόμα και στις ορμονικές θεραπείες, αλλά και σε πολλά τρόφιμα που τρώμε. Είναι σημαντικό να κατανοήσουμε ότι η ισορροπία των ορμονών μπορεί να επιτευχθεί σε μεγάλο βαθμό αυξάνοντας την ποσότητα της προγεστερόνης στο σώμα κάποιου. Και η Proferia μπορεί να σας βοηθήσει πολύ.

Τι είναι το Proferia;

Το Proferia είναι μια ασφαλής, φυσική τοπική κρέμα προγεστερόνης που μπορεί να βοηθήσει στην αποκατάσταση της ισορροπίας των ορμονών. Αυτή η κρέμα περιέχει φυσική προγεστερόνη, η οποία παίρνει την εργασία για την εξισορρόπηση των ορμονών σας μέσα στις πρώτες ημέρες της εφαρμογής. Πρέπει να εφαρμόσετε την κρέμα Proferia σε περιοχές του σώματός σας όπου το δέρμα είναι λεπτό, όπως ο λαιμός, το στήθος και οι εσωτερικοί βραχίονες. Δεν υπάρχουν δυσμενείς παρενέργειες από τη χρήση του Proferia επειδή περιέχει 100% φυσικά συστατικά, χωρίς τεχνητά εκχυλίσματα. Το Proferia είναι η πραγματική λύση που χρειάζονται οι γυναίκες που εμφανίζουν πρόωρα συμπτώματα εμμηνόπαυσης. Για περισσότερες κριτικές σχετικά με το Proferia, κάντε κλικ στο παρακάτω πανό.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>