Ορισμός των μολύνσεων ζύμης από ιατρική άποψη

Ο ορισμός των μολύνσεων ζύμης είναι η υπερανάπτυξη της ζύμης που επηρεάζει τον κόλπο, ο οποίος χαρακτηρίζεται από έκκριση και φλεγμονή. Η διάγνωση γίνεται με παρατήρηση και μπορεί να επιβεβαιωθεί με καλλιέργεια δείγματος σκαμνιού ή βλεννογόνου ή αποξένωσης από την πληγείσα περιοχή. Η θεραπεία είναι γενικά με τοπικά ή από του στόματος αντιμυκητιασικά φάρμακα.

Ορισμός μολύνσεων ζύμης – γεγονότα σχετικά με αυτή την κατάσταση

Ορισμός λοιμώξεων από ζυμομύκητες: λοίμωξη του κόλπου με υπερανάπτυξη ενός φυσιολογικού παρουσιαστικού μανικιού (Candida albicans). Είναι φαγούρα και άβολα, και κανείς δεν θέλει πραγματικά να μιλήσει γι ‘αυτά. Αλλά οι κολπικές μολύνσεις ζύμης είναι πολύ συχνές στις γυναίκες. Τα παρακάτω είναι περισσότερα γεγονότα σχετικά με μολύνσεις ζύμης:

 • Ο μύκητας Candida είναι ένας φυσικός μικροοργανισμός στην κολπική περιοχή. Τα βακτηρίδια Lactobacillus διατηρούν την ανάπτυξή τους υπό έλεγχο.
 • Αλλά αν υπάρχει ανισορροπία στο σύστημά σας, αυτά τα βακτήρια δεν θα λειτουργήσουν αποτελεσματικά. Αυτό οδηγεί σε υπερανάπτυξη της ζύμης, η οποία προκαλεί τα συμπτώματα των κολπικών μολύνσεων ζύμης.
 • Όταν αλλάζει η ισορροπία των βακτηριδίων και της ζύμης, τα κύτταρα της ζύμης μπορούν να πολλαπλασιαστούν. Αυτό προκαλεί έντονη φαγούρα, πρήξιμο και ερεθισμό.
 • Μερικοί παράγοντες μπορούν να προκαλέσουν λοίμωξη από ζυμομύκητες, περιλαμβάνουν: αντιβιοτικά, εγκυμοσύνη, διαβήτη, αδύναμο ανοσοποιητικό σύστημα, κακή διατροφή, ορμονική ανισορροπία, άγχος και έλλειψη ύπνου.
 • Οι κολπικές μολύνσεις ζύμης έχουν διάφορα συμπτώματα, όπως: κολπική φαγούρα, οίδημα γύρω από τον κόλπο, καύση κατά την ούρηση ή σεξ, πόνος κατά τη διάρκεια του σεξ, πόνος, ερυθρότητα και εξάνθημα.

Ορισμός λοιμώξεων από ζυμομύκητες – κοινές αιτίες υπερτροφίας Candida

Εάν σκέφτεστε ότι πολλά συμπτώματα της υπερανάπτυξης του Candida θα μπορούσαν επίσης να υποδηλώνουν μια σειρά άλλων συνθηκών, έχετε δίκιο. Και σε αυτή την περίπτωση, μπορεί να σας βοηθήσει να διακρίνετε σαφέστερα αν η Candida προκαλεί τις ανησυχίες σας για την υγεία εξετάζοντας επίσης μερικές από τις κοινές αιτίες της καντιντίασης.

 • Εξειδικευμένα σάκχαρα και υδατάνθρακες.

Η ζύμη, ένας μύκητας, βασίζεται στη ζάχαρη – μια μορφή ενέργειας – για τη ζωτικότητά της. Ως εκ τούτου, όσο περισσότερη ζάχαρη υπάρχει στο σώμα σας, τόσο περισσότερο θα ζυμώνει η ζύμη, ενδεχομένως θα οδηγήσει σε υπερανάπτυξη. Και στη σημερινή δυτική διατροφή, τα ραφιναρισμένα σάκχαρα και υδατάνθρακες είναι παντού, σε μεγάλο βαθμό συγκαλυμμένα σε φράσεις όπως η γλυκόζη, η φρουκτόζη, η λακτόζη και η δεξτρόζη της μαλτόζης.

 • Κατανάλωση αλκοόλ.

Όταν καταναλώνεται σε ποσοστά υψηλότερα από αυτά που συνιστώνται ή θεωρούνται αποδεκτά, το αλκοόλ, το οποίο περιέχει ζάχαρη, ενισχύει την ανάπτυξη Candida. Όπως η διατροφή με υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη ενθαρρύνει την υπερανάπτυξη Candida, το ίδιο ισχύει και για μια δίαιτα που είναι υπερβολικά υψηλή στην κατανάλωση αλκοόλ.

 • Αντιβιοτικά.

Όταν συνταγογραφείτε αντιβιοτικά, πρόκειται να αντιμετωπίσετε κάποιο είδος βακτηριακής λοίμωξης. Και όπως αυτές οι συνταγές έχουν σχεδιαστεί να κάνουν, σκοτώνουν τα βακτηρίδια – τόσο κακά όσο και καλά. Αυτό θέτει το σώμα σας σε κίνδυνο ανθεκτικότητας στα αντιβιοτικά και υπερανάπτυξης Candida, αφού τα καλά βακτήρια είναι αυτά που διατηρούν αυτά τα φυσικά επίπεδα Candida σε υγιή ισορροπία.

Ορισμός μολύνσεων ζύμης – αποτρέποντας την περαιτέρω ανάπτυξη της μαγιάς

Αν αντιμετωπίζετε σήμερα μια μόλυνση ζύμης, είναι καλύτερα να αποφύγετε τα ζυμωτά τρόφιμα για να περιορίσετε τους μύκητες στο σύστημά σας. Αυτά είναι παραδείγματα ζυμών τροφίμων που πρέπει να αποφύγετε:

 • Προϊόντα που έχουν υποστεί ζύμωση με ζύμη, όπως μπύρα και άλλα αλκοολούχα ποτά.
 • Τρόφιμα με αλεύρι και άλλους σπόρους.
 • Τρόφιμα πλούσια σε σάκχαρα, όπως φρούτα και άλλα γλυκά προϊόντα.

Ωστόσο, μην έχετε την εντύπωση ότι η ζύμη είναι κακή. Nooch, ή θρεπτική μαγιά, είναι μια καλή πηγή βιταμινών Β, φωσφόρου και χρωμίου. Έχει μια γεύση σαν τυρί, καθιστώντας το ένα μεγάλο υποκατάστατο συνταγών που απαιτούν τυρί. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον ορισμό των μολύνσεων ζύμης, μπορείτε να κάνετε κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>