Ορισμός μυκητιασικών λοιμώξεων και πρόληψη

Είναι σημαντικό να γνωρίζετε τον ορισμό της μυκητιακής λοίμωξης, αλλά το πιο σημαντικό είναι να γνωρίζετε πώς να αποτρέψετε αυτή τη μόλυνση. Ας μιλήσουμε γι ‘αυτό εδώ. Εάν είχατε ποτέ πόδι αθλητή ή μόλυνση ζύμης, μπορείτε να κατηγορήσετε έναν μύκητα. Ένας μύκητας είναι ένας πρωτόγονος οργανισμός. Μανιτάρια, μούχλα και ωίδιο είναι παραδείγματα. Οι μύκητες ζουν στον αέρα, στο έδαφος, στα φυτά και στο νερό. Μερικοί ζουν στο ανθρώπινο σώμα. Μόνο τα μισά από όλα τα είδη μυκήτων είναι επιβλαβή. Μερικοί μύκητες αναπαράγονται μέσα από μικροσκοπικά σπόρια στον αέρα. Μπορείτε να εισπνεύσετε τα σπόρια ή μπορεί να προσγειωθεί σε σας. Ως αποτέλεσμα, οι μυκητιασικές λοιμώξεις συχνά αρχίζουν στους πνεύμονες ή στο δέρμα. Είναι πιο πιθανό να πάρετε μια μυκητιασική λοίμωξη εάν έχετε αποδυναμωμένο ανοσοποιητικό σύστημα ή λαμβάνετε αντιβιοτικά. Οι μύκητες μπορεί να είναι δύσκολο να σκοτωθούν. Για τις λοιμώξεις του δέρματος και των νυχιών, μπορείτε να εφαρμόσετε φάρμακο απευθείας στη μολυσμένη περιοχή. Στοματικά αντιμυκητιακά φάρμακα διατίθενται επίσης για σοβαρές λοιμώξεις.

Ορισμός μυκητιασικών λοιμώξεων

Για να κατανοήσετε σωστά τον ορισμό της μυκητιακής λοίμωξης, πρέπει να ξέρετε πώς μπορεί να εμφανιστεί αυτή η λοίμωξη. Οι επιφανειακές μολύνσεις από μύκητες εμφανίζονται ως λοιμώξεις του δέρματος και των νυχιών. Προκαλούνται από μύκητες που είναι παντού γύρω μας. Οι μύκητες ευδοκιμούν σε θερμές, υγρές συνθήκες. Η μυκητιασική λοίμωξη του κρανίου ή του σώματος ενός προσώπου αποκαλείται συχνά ringworm. Υπάρχουν, ωστόσο, πολλές μορφές επιφανειακής μυκητιασικής λοίμωξης του δέρματος που είναι συγκεκριμένες στις περιοχές του σώματος που επηρεάζουν. Το Tinea versicolor είναι μια μυκητιασική λοίμωξη του δέρματος που εμφανίζεται στους άνω βραχίονες, το στήθος και την πλάτη. Μυκητιασική λοίμωξη των νυχιών είναι γνωστή ως ονυχομυκητίαση (σε ορισμένες περιπτώσεις tinea unguium). Όταν ένας μύκητας εισβάλλει ένα νύχι ή ένα νύχι, επηρεάζεται το νύχι (νυχιών), καθώς και το δέρμα κάτω από το νύχι (νυχιών). Το Candida albicans είναι μια μαγιά που έχει ο καθένας στο έντερο. Υπό ορισμένες συνθήκες εισβάλλει στο δέρμα ή στους βλεννογόνους. Όταν επηρεάζει το στόμα, ονομάζεται στοματικός τύπος. Οι μύκητες μπορούν να περάσουν αρκετά εύκολα από το ένα άτομο στο άλλο, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι ο μύκητας θα μολύνει απαραιτήτως το άλλο άτομο. Μερικοί άνθρωποι είναι πιο επιρρεπείς σε μυκητιασικές λοιμώξεις από άλλους. Σε αυτούς τους ανθρώπους η παρουσία μυκήτων στο σώμα θα έχει ως αποτέλεσμα μυκητιασικές λοιμώξεις.

Αιτία και συμπτώματα μυκητιακής λοίμωξης

Οι κοινές μυκητιασικές λοιμώξεις προκαλούνται από ζύμες (όπως candida ή malassezia furfur) ή δερματόφυτα, όπως το epidermophyton, το microsporum και το trichophyton. Η μυκητιασική λοίμωξη εμφανίζεται όταν τα μυκητιακά σπόρια έρχονται σε επαφή με το τμήμα του σώματος ή εισπνέονται. Τα κοινά συμπτώματα των διαφόρων ειδών μυκητιασικών λοιμώξεων είναι τα εξής:

 • Ξεφλούδισμα, ρωγμές και απολέπιση των ποδιών (πόδι του αθλητή).
 • Ερυθρότητα, φουσκάλες / μαλάξεις, σπάσιμο του δέρματος (πόδι του αθλητή).
 • Έντονο κόκκινο δαχτυλίδι με σχήμα δακτύλου που μπορεί να είναι λωρίδες (ringworms).
 • Κνησμός και πρήξιμο γύρω από τον κόλπο (candida).
 • Αίσθημα καύσου / πόνος κατά την ούρηση ή τη σεξουαλική επαφή (candida).
 • Αποχρωματισμός νυχιών (μυκητίαση των νυχιών).
 • Απολέπιση νυχιών (μυκητιασική λοίμωξη των νυχιών).
 • Ξηρό, φαγούρα, ασταθές δέρμα (μυκητιασική λοίμωξη του δέρματος).
 • Ερυθρότητα στη βουβωνική χώρα ή στους γλουτούς (jock φαγούρα).

Θεραπεία και πρόληψη μυκητιακών λοιμώξεων

Η γνώση του ορισμού των μυκητιακών λοιμώξεων δεν έχει καθόλου νόημα αν δεν γνωρίζετε τη θεραπεία και την πρόληψη αυτής της λοίμωξης. Λοιπόν, πρέπει να ξέρετε ότι είναι διαθέσιμες συγκεκριμένες αντιμυκητιακές θεραπείες (που εφαρμόζονται απευθείας στο δέρμα ή που λαμβάνονται από το στόμα). Μερικές φορές η θεραπεία πρέπει να συνεχιστεί για πολλούς μήνες. Πρόληψη:

 • Αποκλείστε τα άτομα με μυκητιασικές λοιμώξεις από την παιδική φροντίδα, το νηπιαγωγείο, το σχολείο ή την εργασία μέχρι την ημέρα που έχει αρχίσει η κατάλληλη θεραπεία.
 • Οι στενές επαφές (άτομα που έχουν οικιακή ή στενή φυσική επαφή) πρέπει να επιθεωρούνται για σημεία λοίμωξης. Μια επαφή είναι κάθε άτομο που έχει αρκετά κοντά σε ένα μολυσμένο άτομο που κινδυνεύει να έχει αποκτήσει τη λοίμωξη από αυτό το άτομο.
 • Ακολουθήστε το καλό πλύσιμο των χεριών, το ξέπλυμα και τη διατήρηση των καθαρότερων τεχνικών. Τα δάπεδα κενού τακτικά.

Αν χρειάζεστε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη θεραπεία και την πρόληψη της μυκητιασικής λοίμωξης, μπορείτε να κάνετε κλικ στο παρακάτω πλαίσιο.

Candida Support

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>