Ορισμός αιμορροΐδων σύμφωνα με την ιατρική επιστήμη

Οι αιμορροΐδες είναι πολύ συχνές σε άνδρες και γυναίκες. Περίπου οι μισοί άνθρωποι έχουν αιμορροΐδες έως την ηλικία των 50 ετών. Παρεμπιπτόντως, γνωρίζετε τον ορισμό της αιμορροΐδες; Το πιο συνηθισμένο σύμπτωμα των αιμορροΐδων στο εσωτερικό του πρωκτού είναι το φωτεινό κόκκινο αίμα που καλύπτει το σκαμνί, το χαρτί υγείας ή το μπολ τουαλέτας. Ωστόσο, τα συμπτώματα συνήθως διαφεύγουν μέσα σε λίγες μέρες. Εάν έχετε αιμορραγία από το ορθό, θα πρέπει να επισκεφθείτε γιατρό. Πρέπει να βεβαιωθείτε ότι η αιμορραγία δεν οφείλεται σε πιο σοβαρή κατάσταση, όπως ο καρκίνος του πρωκτού ή του πρωκτού. Η θεραπεία μπορεί να περιλαμβάνει θερμά λουτρά και κρέμα ή άλλο φάρμακο.

Ορισμός αιμορροΐδων

Τα παρακάτω είναι ο ορισμός των αιμορροΐδων σύμφωνα με την ιατρική επιστήμη: Διασταλμένες (διευρυμένες) φλέβες στα τοιχώματα του πρωκτού και μερικές φορές γύρω από το ορθό, συνήθως προκαλούμενες από δυσκοιλιότητα χωρίς θεραπεία, αλλά μερικές φορές συνδέονται με χρόνια διάρροια. Τα συμπτώματα ξεκινούν με αιμορραγία μετά την αφαίμαξη. Οι δύο τύποι αιμορροΐδων είναι:

 • Εξωτερικές αιμορροΐδες, οι οποίες σχηματίζονται κάτω από το δέρμα γύρω από τον πρωκτό.
 • Εσωτερικές αιμορροΐδες, οι οποίες σχηματίζονται στην επένδυση του πρωκτού και του κατώτερου ορθού.

Αν δεν θεραπευτεί, οι αιμορροΐδες μπορούν να επιδεινωθούν, προεξέχοντας από τον πρωκτό. Η θεραπεία περιλαμβάνει την αλλαγή της δίαιτας για την πρόληψη της δυσκοιλιότητας και την αποφυγή περαιτέρω ερεθισμού και τη χρήση τοπικών φαρμάκων.

Αιτίες και συμπτώματα αιμορροΐδων

Η ακριβής αιτία αιμορροΐδων δεν έχει ποτέ τεκμηριωθεί επιστημονικά. Εντούτοις, μεταξύ άλλων αιτιών, υποτίθεται ότι οι αιμορροΐδες μπορεί να είναι το αποτέλεσμα της τάνυσης των φλεβών κατά τη διάρκεια των κινήσεων του εντέρου ή από την αυξημένη πίεση αυτών των φλεβών κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Είναι πιθανότερο να πάρετε αιμορροΐδες εάν:

 • Στέλεχος κατά τη διάρκεια των κινήσεων του εντέρου.
 • Καθίστε στην τουαλέτα για μεγάλες χρονικές περιόδους.
 • Έχετε χρόνια δυσκοιλιότητα ή διάρροια.
 • Τρώτε τρόφιμα με χαμηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες.
 • Είναι ηλικίας άνω των 50 ετών.
 • Είναι έγκυος.
 • Συχνά ανυψώνετε βαριά αντικείμενα.

Όποια και αν είναι οι αιτίες, οι φλέβες γύρω από τον πρωκτό τείνουν να τεντώνονται υπό πίεση και ως εκ τούτου, μπορεί να διογκωθούν ή να διογκωθούν. Μερικά από τα συμπτώματα των αιμορροΐδων είναι τα εξής:

 • Δυσκοιλιότητα ως αποτέλεσμα κνησμού ή ερεθισμού στην περιοχή του πρωκτού.
 • Αιμορραγία, συνήθως ανώδυνη, κατά τη διάρκεια των κινήσεων του εντέρου. Μικρές ποσότητες έντονα κόκκινου αίματος στα κόπρανα ή στον ιστό τουαλέτας.
 • Οίδημα γύρω από την περιοχή του πρωκτού.
 • Ένα χονδρόκοκκο, που μπορεί να είναι ευαίσθητο από οδυνηρό γύρω από την περιοχή του πρωκτού.
 • Διαρροή περιττωμάτων.
 • Εξέλιξη του πρωκτικού δέρματος κατά τη διάρκεια των κινήσεων του εντέρου.

Τα συμπτώματα της αιμορροΐδας εξαρτώνται συνήθως από την τοποθεσία. Οι εσωτερικές αιμορροΐδες αναπτύσσονται στο εσωτερικό του ορθού δεν είναι συνήθως αισθητές ή παρατηρημένες από τον πάσχοντα και συνήθως δεν προκαλούν δυσφορία. Η στράγγισμα όταν περνάτε τα κόπρανα μπορεί να προκαλέσει βλάβη στη λεπτή περιοχή γύρω από τις αιμορροΐδες και να προκαλέσει αιμορραγία. Κατά καιρούς, η τάνυση κατά τη διάρκεια της μετακίνησης του εντέρου μπορεί να ωθήσει μια εσωτερική αιμορροΐδα μέσα από το πρωκτικό άνοιγμα και να οδηγήσει σε μια διόγκωση. Αυτό αναφέρεται ως ένα προεξέχον μπορεί να προκαλέσει πόνο και ερεθισμό. Εξωτερικές αιμορροΐδες σχηματίζονται κάτω από το δέρμα σε περιοχή γύρω από τον πρωκτό. Οι εξωτερικές αιμορροΐδες μπορούν να φαγιάσουν ή να αιμορραγούν όταν είναι ερεθισμένοι. Όταν αφεθεί χωρίς επιτήρηση για μεγάλο χρονικό διάστημα, το αίμα μπορεί να συγκεντρωθεί σε μια περιοχή γύρω από μια εξωτερική αιμορροΐδη και να σχηματίσει θρόμβο. Ο θρόμβος θα έχει ως αποτέλεσμα οίδημα και φλεγμονή και θα προκαλέσει σοβαρή ταλαιπωρία και πόνο.

Θεραπεία αιμορροΐδων

Η κατανόηση του ορισμού των αιμορροΐδων είναι απαραίτητη, αλλά το πιο σημαντικό είναι να μάθετε την καλύτερη θεραπεία για αιμορροΐδες. Η χειρουργική διαδικασία και τα συνταγογραφούμενα φάρμακα μπορεί να είναι πολύ ακριβή ή επώδυνη και δεν παρέχουν πάντα τα αναμενόμενα αποτελέσματα. Για να αντιμετωπίσουμε αιμορροΐδες, συνιστούμε περισσότερο τις αλλαγές στον τρόπο ζωής που περιλαμβάνουν:

 • Τρώτε ίνες. Ένας καλός τρόπος για να το πάρει είναι από φυτικές τροφές – λαχανικά, φρούτα, δημητριακά ολικής αλέσεως, καρύδια, σπόροι, φασόλια και όσπρια.
 • Πίνουν νερό. Θα σας βοηθήσει να αποφύγετε τα σκληρά κόπρανα και τη δυσκοιλιότητα, έτσι ώστε να στενεύετε λιγότερο κατά τη διάρκεια των κινήσεων του εντέρου. Τα φρούτα και τα λαχανικά, τα οποία έχουν φυτικές ίνες, έχουν επίσης νερό σε αυτά.
 • Άσκηση. Η σωματική δραστηριότητα, όπως το περπάτημα μισή ώρα κάθε μέρα, είναι ένας άλλος τρόπος για να διατηρήσετε το αίμα και τα έντερα σας κινούμενα.
 • Μην περιμένετε να πάτε. Χρησιμοποιήστε την τουαλέτα μόλις νιώσετε την επιθυμία.

Και θα είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε επίσης Venapro – μια ομοιοπαθητική θεραπεία για αιμορροΐδες που έρχεται με τη μορφή χάπια και σπρέι. Τα χάπια Venapro είναι ευεργετικά στο σώμα των χρηστών καθιστώντας τα να επιτύχουν καλύτερη υγεία περισσότερο στο κόλον. Αυτό το καθιστά ευεργετικό στη διαδικασία αποκατάστασης από εσωτερικούς πόνους στο ορθό. Η υγεία του παχέος εντέρου του χρήστη του συμπληρώματος βελτιώνεται τόσο καλά, επομένως ο χρήστης δεν έχει πολλές ανησυχίες. Εν τω μεταξύ, το σπρέι Venapro είναι μια μεγάλη τοπική ανακούφιση του πόνου στο σώμα που λειτουργεί ομαλά για να δώσει στον χρήστη καλύτερη υγεία. Για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το Venapro, επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>