Οι πιο κοινές αιτίες και συμπτώματα ροχαλητού

Ένα από τα αίτια ροχαλητού είναι όταν οι ιστοί των αεραγωγών σας χαλαρώνουν και περιορίζουν τον αεραγωγό σας. Η ροή αέρα συστέλλεται, προκαλώντας δόνηση. Μερικές φορές το ροχαλητό μπορεί να ακούγεται σαν ένα ελαφρύ σκασίλ. Άλλες νύχτες, φάνηκε ότι υπήρχε ένα πριόνι βυθού κάτω από την κουβέρτα. Ανεξάρτητα από το επίπεδο ντεσιμπέλ είναι όπως στην κρεβατοκάμαρά σας, το ροχαλητό είναι κοινό σε όλη τη χώρα. Περίπου 37 εκατομμύρια Αμερικανοί είναι συχνές ροχαλητές. Παρόλο που είναι κοινή, είναι επίσης ένα σημαντικό αποτρεπτικό παράγοντα για την καλή ποιότητα του ύπνου, και μια συνήθεια που μπορεί να επηρεάσει την ενέργειά σας την επόμενη μέρα, αφήνοντάς σας κουρασμένος και ανίκανος να λειτουργήσει πλήρως. Η κατανόηση των λόγων που ροχαλίζουν οι άνθρωποι είναι το πρώτο βήμα για έναν καλύτερο ύπνο της νύχτας. Αυτές οι κοινές αιτίες ροχαλητού μπορούν να οδηγήσουν σε θορυβώδη νυχτερινή αναπνοή.

Αιτίες ροχαλητού

Τι είναι τα αίτια ροχαλητό είναι μια ερώτηση που μπορεί να απαντηθεί με πολλούς τρόπους. Από ανατομική άποψη, το ροχαλητό προκαλείται από έναν μερικώς κλειστό ανώτερο αεραγωγό (τη μύτη και το λαιμό). Όλοι οι μύες του λαιμού χαλαρώνουν κατά τη διάρκεια του ύπνου, αλλά μερικές φορές χαλαρώνουν τόσο πολύ που ο ανώτερος αεραγωγός κλείνει εν μέρει και γίνεται πολύ στενός για να περάσει αρκετός αέρας στους πνεύμονες. Όταν συμβεί αυτό, σημαίνει ότι ένα άτομο δεν παίρνει αρκετό οξυγόνο για το σώμα να εκτελεί τις σημαντικές του λειτουργίες. Ο εγκέφαλος στέλνει έπειτα ένα σήμα στο σώμα για να ξυπνήσει για να πάρει το οξυγόνο που χρειάζεται, πιθανόν να οδηγήσει στο άτομο να ξυπνήσει όλη τη νύχτα χωρίς να το συνειδητοποιήσει. Υπάρχουν επίσης κάποιες συγκεκριμένες αιτίες ροχαλητού, όπως:

 • Παχυσαρκία, εγκυμοσύνη και γενετικοί παράγοντες.

Ένας επιπλέον ιστός στο λαιμό μπορεί να δονηθεί καθώς αναπνέετε στον αέρα στον ύπνο σας, προκαλώντας τον ροχαλητό σας. Τα άτομα που είναι υπέρβαρα, παχύσαρκα ή έγκυες συχνά έχουν επιπλέον ογκώδη ιστό στο λαιμό. Οι γενετικοί παράγοντες που μπορούν να προκαλέσουν ροχαλητό περιλαμβάνουν επιπλέον ιστό στο λαιμό καθώς και διευρυμένες αμυγδαλές, μεγάλα αδενοειδή, μακρύ μαλακό ουρανίσκο ή μακρύ στόμα.

 • Αλλεργίες, συμφόρηση και ορισμένες ρινικές δομές.

Οτιδήποτε σας εμποδίζει να αναπνέετε από τη μύτη σας μπορεί να σας προκαλέσει να ροχαλίζετε. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει συμφόρηση από κρύο ή γρίπη, αλλεργίες ή παραμορφώσεις της μύτης, όπως ένα παρεκκλίνον διάφραγμα.

 • Το αλκοόλ, το κάπνισμα, η γήρανση και ορισμένα φάρμακα και φάρμακα, συμπεριλαμβανομένων μυοχαλαρωτικών.

Μπορεί να ροχαληθείτε όταν οι λαιμοί του λαιμού ή της γλώσσας είναι χαλαροί. Ουσίες που μπορούν να χαλαρώσουν αυτούς τους μυς μπορεί να σας προκαλέσουν ροχαλητό. Αυτό περιλαμβάνει αλκοόλ, μυοχαλαρωτικά και άλλα φάρμακα. Η κανονική γήρανση και οι παρατεταμένες επιδράσεις του καπνίσματος μπορούν επίσης να χαλαρώσουν τους μυς του λαιμού και της γλώσσας.

Ποια είναι τα συμπτώματα του ροχαλητού;

Στην πραγματικότητα δεν είναι πάντα εύκολο να πείτε εάν είστε ροχαλητό ή τι είναι ροχαλητό εκτός αν έχετε κάποιον να σας πει ότι συμβαίνει ενώ κοιμάστε, αλλά υπάρχουν και άλλα αξιοσημείωτα συμπτώματα που μπορεί να αντιμετωπίσετε ως ροχαλητό. Αυτά περιλαμβάνουν:

 • Ανήσυχος ή ασυνεπής ύπνος.
 • Υψηλή πίεση του αίματος.
 • Πονοκέφαλοι ή ξηροστομία το πρωί.
 • Δυσκολία συγκέντρωσης ή έλλειψης ενέργειας κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Πώς να αντιμετωπίσετε αιτίες ροχαλητού

Υπάρχουν τρόποι αντιμετώπισης αρκετών αιτίων ροχαλητού. Μερικά από αυτά είναι ιατρικά και τα άλλα είναι φυσικά. Πριν εξετάσετε ιατρική περίθαλψη, δοκιμάστε αυτές τις φυσικές θεραπείες ροχαλητό που μπορούν να λειτουργήσουν αποτελεσματικά.

 • Χάστε κάποιο βάρος: Οι άνθρωποι που είναι υπέρβαροι έχουν διπλάσιες πιθανότητες να ροχαλίζουν από όσους δεν είναι. Έτσι χάνετε λίγα κιλά και χάνετε τον θορυβώδη σύντροφό σας τη νύχτα. Αλλάζοντας τη διατροφή σας, κάνοντας κάποια άσκηση και αρκετό ύπνο θα σας βοηθήσει να χάσετε βάρος.
 • Πάρτε δύο υγραντήρες για το δωμάτιό σας: Πάρτε μερικούς υγραντήρες για να διατηρήσετε τον αέρα στο δωμάτιό σας ωραίο και υγρό. Η προστιθέμενη υγρασία στον αέρα θα σας βοηθήσει να λιπάνετε το λαιμό σας. Διευκολύνετε τον αέρα να εισέρχεται και να εξέρχεται χωρίς να προκαλεί θορυβώδη δονήσεις.
 • Περιορίστε το αλκοόλ και τα τσιγάρα: Πίνετε αλκοόλ μερικές ώρες πριν πάτε για ύπνο χαλαρώνει τους μυς του λαιμού σας, προκαλώντας σας να ροχαλητό. Οι τακτικοί καπνιστές είναι επίσης πιθανό να ροχαίνουν. Το κάπνισμα ερεθίζει τους ιστούς του λαιμού σας που οδηγούν σε φλεγμονή, που έχει ως αποτέλεσμα το χτύπημα.
 • Πίνετε περισσότερο νερό. Η διαμονή ενυδατωμένη είναι πάντα μια καλή ιδέα, ιδιαίτερα για τους ροχαλητές. Η αφυδάτωση οδηγεί σε σχηματισμό βλέννας στη μύτη σας που μπορεί να σας κάνει να ροχαληθείτε. Η κατανάλωση περίπου 3,7 λίτρων νερού για άντρες και περίπου 2,7 λίτρα νερού για γυναίκες συνιστάται ιδιαίτερα.

Υπάρχει άμεση λύση για να σταματήσετε το ροχαλητό;

Ναι υπάρχει! Η λύση είναι η Air Snore. Αυτός είναι ένας φυσικός συνδυασμός βοηθημάτων ύπνου που περιλαμβάνει ένα μαλακό πλαστικό επιστόμιο που χωράει στο στόμα και ένα μπουκάλι σταγόνες για να σας βοηθήσει να κοιμηθείτε. Αυτά τα εργαλεία μπορούν να χρησιμοποιηθούν ξεχωριστά ή μαζί για να αυξήσουν τη συνολική ποιότητα ύπνου και να μειώσουν το ροχαλητό για να αυξήσουν την ποιότητα του ύπνου του συνεργάτη σας Αν υποφέρετε από ανήσυχο ή οδυνηρό ύπνο, αυτό το προϊόν σας βοηθά να έχετε έναν καλύτερο ύπνο της νύχτας και ως εκ τούτου μπορεί να βελτιώσει τη διάθεσή σας και τη γενική υγεία. Αποκτήστε όλες τις πληροφορίες σχετικά με το Air Snore επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>