Οι πιο αποτελεσματικές φυσικές θεραπείες για τη διόγκωση του προστάτη

Υπάρχουν φυσικές θεραπείες για τη διόγκωση του προστάτη που μπορούν να λειτουργήσουν για την καταπολέμηση των συμπτωμάτων διεύρυνσης του προστάτη. Ο προστάτης είναι ένας αύλακας σε σχήμα καρυδιού που τυλίγεται γύρω από την ουρήθρα, τον σωλήνα από τον οποίο ρέουν τα ούρα. Ο προστάτης είναι μέρος του αρσενικού αναπαραγωγικού συστήματος. Μία από τις κύριες δουλειές της, μαζί με άλλα όργανα, είναι η προσθήκη υγρών στο σπέρμα. Αυτό είναι το υγρό που φέρει σπέρμα. Ο προστάτης αρχίζει να είναι μικρός και έχει δύο κύριες φάσεις ανάπτυξης. Διπλασιάζεται σε μέγεθος κατά τη διάρκεια των εφηβικών χρόνων, μετά συνεχίζει να αυξάνεται και πάλι μετά την ηλικία των 25 ετών σε όλη τη διάρκεια της ζωής ενός ανθρώπου. Ένας υπερβολικά μεγεθυσμένος προστάτης έχει σαν αποτέλεσμα μια ασθένεια γνωστή ως καλοήθη υπερπλασία του προστάτη. Τελικά, ένας διευρυμένος προστάτης μπορεί να συσφίγγει την ουρήθρα και να περιορίζει τη ροή των ούρων από την ουροδόχο κύστη. Αυτό οδηγεί σε προβλήματα όπως:

  • Συχνή ούρηση.
  • Δυσκολία στην ακύρωση.
  • Διαρροή ούρων.
  • Λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος.

Διαβάστε για τις φυσικές θεραπείες για το διευρυμένο προστάτη που μπορεί να μειώσει κάποια συμπτώματα διεύρυνσης του προστάτη.

4 φυσικές θεραπείες για διευρυμένο προστάτη

Η παρατήρηση των προβλημάτων του προστάτη, όπως κάνουν μερικοί άνδρες, δεν είναι μια έξυπνη ιδέα. Εάν αφεθεί χωρίς θεραπεία, ένας μεγεθυσμένος προστάτης μπορεί να εμποδίσει τη ροή ούρων από την ουροδόχο κύστη, οδηγώντας σε άλλες επιπλοκές όπως κατακράτηση ούρων και βλάβη στα νεφρά. Παρακάτω υπάρχουν μερικές φυσικές θεραπείες για τη διόγκωση του προστάτη που μπορείτε να δοκιμάσετε στο σπίτι για να ελαττώσετε τα συμπτώματα της διεύρυνσης του προστάτη.

  • Ασκήσεις Kegel.

Οι ασκήσεις πυελικής ενίσχυσης ή κεφαλής θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην ελάφρυνση κάποιων ενοχλήσεων ενός διευρυμένου προστάτη επειδή είναι χρήσιμες στη σύσφιξη και τη σύσφιξη συγκεκριμένων πυελικών μυών για να βοηθήσουν στον έλεγχο της ούρησης. Απλά πρέπει να αδειάσετε την ουροδόχο κύστη σας και να βρεθείτε στο έδαφος με τα γόνατα λυγισμένα και απομακρυσμένα. Στη συνέχεια, σφίξτε απαλά τους μυς του πυελικού εδάφους για περίπου 5 δευτερόλεπτα πριν χαλαρώσετε για 5 δευτερόλεπτα.

  • Πλένετε το παλτό.

Το Saw palmetto είναι μια μικρή παλάμη που είναι εγγενής στα νοτιοανατολικά των Ηνωμένων Πολιτειών. Παραδοσιακά, το εκχύλισμα φρούτων του χρησιμοποιήθηκε εδώ και αιώνες από Αμερικανούς Ινδιάνους ως τονωτικό για να βοηθήσει στη βελτιστοποίηση της ροής των ούρων. Έχουν πραγματοποιηθεί αρκετές μελέτες γύρω από τις ιδιότητες αυτής της ειδικής εγκατάστασης. Σε μια έκθεση που δημοσιεύτηκε το 2000, οι ερευνητές εξέτασαν 11 κλινικές δοκιμές και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η θεραπεία με εκχύλισμα πριμοπλαστικής μπορεί να συμβάλει στη βελτίωση του ρυθμού ροής ούρων και να μειώσει την ανάγκη των ασθενών να ξυπνούν τη νύχτα για να κάνουν ούρηση.

  • Σπόρος κολοκύθας.

Σπόροι κολοκύθας προσφέρουν μερικά μοναδικά οφέλη για την υγεία του προστάτη, ειδικά για τους άνδρες που έχουν προστάτη διεύρυνση. Ένα πράγμα που συμβάλλει στα συμπτώματα διεύρυνσης του προστάτη είναι η υπερδιέγερση των κυττάρων του προστάτη από τεστοστερόνη και άλλη ορμόνη, διυδροτεστοστερόνη. Το λάδι σε σπόρους κολοκύθας μπορεί να βοηθήσει στην αποτροπή των ορμονών να προκαλέσουν πολλαπλασιασμό των κυττάρων του προστάτη. Το πετρέλαιο κολοκύθας περιέχει επίσης καροτενοειδή και ωμέγα-3 λιπαρά οξέα. Η έρευνα δείχνει ότι οι άνδρες που έχουν υψηλότερα επίπεδα καροτενοειδών στη διατροφή τους έχουν μειωμένο κίνδυνο διεύρυνσης του προστάτη. Μια άλλη θρεπτική ουσία που βρίσκεται στους σπόρους κολοκύθας είναι ο ψευδάργυρος, ο οποίος σχετίζεται με την υγεία του προστάτη. Μια πρόσφατη μελέτη δείχνει ότι ο ψευδάργυρος μπορεί να προστατεύσει από την ανάπτυξη καρκίνου του προστάτη.

  • Εκχύλισμα σκόρδου.

Το σκόρδο είναι γνωστό ότι έχει αντιφλεγμονώδη, αντικαρκινικά και αντιοξειδωτικά αποτελέσματα. Το σκόρδο έχει τις ιδιότητες που δουλεύουν για να ανακουφίσουν τα συμπτώματα ενός διευρυμένου προστάτη. Το σκόρδο περιέχει μια άοσμη ουσία που ονομάζεται αλλίνη που αλλάζει σε μια άλλη ένωση, αλικίνη, όταν τα σκελίδες σκόρδο θρυμματίζονται. Η αλικίνη είναι η κύρια δραστική ουσία που είναι υπεύθυνη για την οσμή και τα οφέλη για την υγεία του σκόρδου. Λόγω αυτών των επιπτώσεων, το σκόρδο και τα παρασκευάσματά του έχουν χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία του καρκίνου του προστάτη και την ανακούφιση των συμπτωμάτων διεύρυνσης του προστάτη για δεκαετίες.

Τελικές αποφάσεις

Οι φυσικές θεραπείες για τη διόγκωση του προστάτη θα πρέπει επίσης να περιλαμβάνουν την απλή αλλαγή τρόπου ζωής και διατροφής. Η άσκηση ενός ενεργού τρόπου ζωής με σωματικές δραστηριότητες, η μείωση της κατανάλωσης κόκκινου κρέατος, ο περιορισμός της κατανάλωσης αλκοόλ, η κατανάλωση άφθονων φρούτων και λαχανικών και η κατανάλωση πολλών υγρών μπορούν να βοηθήσουν στη διαχείριση των συμπτωμάτων της διεύρυνσης του προστάτη. Εάν ο τρόπος ζωής και οι διαιτητικές αλλαγές δεν είναι ακόμα αποτελεσματικοί στη μείωση των συμπτωμάτων, είναι απαραίτητο να συμπεριλάβετε ένα ειδικό συμπλήρωμα διατροφής. Το ProstaSURE είναι το πιο συνιστώμενο συμπλήρωμα που πρέπει να ληφθεί γιατί περιέχει σημαντικά φυσικά συστατικά που μπορούν να υποστηρίξουν μια υγιή λειτουργία του προστάτη και του προστάτη. Μέσα στο ProstaSURE είναι ενεργά συστατικά που περιλαμβάνουν saw palmetto, σπόρους κολοκύθας και εκχύλισμα σκόρδου. Το ProstaSURE είναι πολύ πλούσιο σε βιταμίνες και μέταλλα, όπως ψευδάργυρο, σελήνιο και βιταμίνη D3, τα οποία μπορούν να αποτρέψουν τη διόγκωση του προστάτη και να ανακουφίσουν τα συμπτώματα. Ενδιαφέρεστε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τις φυσικές θεραπείες για το διευρυμένο προστάτη; Κάντε κλικ στο παρακάτω πλαίσιο.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>