Οι πιο αποτελεσματικές φυσικές θεραπείες για κύστεις ωοθηκών

Οι φυσικές θεραπείες για κύστεις των ωοθηκών συνήθως επικεντρώνονται στην εξισορρόπηση των ορμονών. Ο κύριος λόγος για τον οποίο οι κύστεις μεγαλώνουν τόσο μεγάλες οφείλεται σε ορμονική ανισορροπία. Στις περισσότερες περιπτώσεις, οι κύστεις των ωοθηκών αποσύρονται από μόνα τους και δεν απαιτούν ιατρική φροντίδα. Αν αντιμετωπίζετε δυσάρεστα συμπτώματα, μπορείτε να δοκιμάσετε φυσικές θεραπείες για κύστεις ωοθηκών. Υπάρχουν επιστημονικές αποδείξεις που υποστηρίζουν φυσικές θεραπείες για κύστεις ωοθηκών. Γι ‘αυτό είναι πάντα καλό να δοκιμάσετε αυτές τις φυσικές θεραπείες πριν εξετάσετε τις ιατρικές διαδικασίες.

Τι είναι οι κύστεις των ωοθηκών;

Οι κύστες εμφανίζονται συχνά σε πολλούς ιστούς και όργανα και ονομάζονται συχνά ανάλογα με την ιδιαίτερη ανατομική τους θέση (για παράδειγμα κύστεις ωοθηκών, κύστεις κύστεων, κύστεις στήθους, κύστεις του ήπατος, κύστεις του κόλπου). Συγκεκριμένα, κύστεις ωοθηκών είναι σάκοι γεμάτοι με υγρό σε ωοθήκη ή στην επιφάνεια της. Οι γυναίκες έχουν δύο ωοθήκες – καθεμία για το μέγεθος και το σχήμα ενός αμυγδάλου – σε κάθε πλευρά της μήτρας. Αυγά (ωάρια), τα οποία αναπτύσσονται και ωριμάζουν στις ωοθήκες, απελευθερώνονται σε μηνιαίους κύκλους κατά τη διάρκεια των αναπαραγωγικών ετών. Πολλές γυναίκες έχουν κύστεις ωοθηκών κάποια στιγμή. Οι περισσότερες κύστεις ωοθηκών παρουσιάζουν μικρή ή μηδενική δυσφορία και είναι αβλαβείς. Η πλειοψηφία εξαφανίζεται χωρίς θεραπεία μέσα σε λίγους μήνες. Ωστόσο, μερικές κύστεις ωοθηκών, ειδικά εκείνες που έχουν σπάσει, μπορούν να προκαλέσουν σοβαρό πόνο και σοβαρά συμπτώματα. Εδώ θα ρίξουμε μια ματιά σε μερικές φυσικές θεραπείες για κύστεις ωοθηκών.

Σημεία και συμπτώματα κύστεων των ωοθηκών

Οι περισσότερες γυναίκες που έχουν κύστεις ωοθηκών δεν γνωρίζουν καν ότι έχουν αυτές. συνήθως, δεν υπάρχουν σημεία ή συμπτώματα. Οι περισσότερες κύστεις των ωοθηκών ανακαλύπτονται κατά τη διάρκεια φυσιολογικών εξετάσεων ρουτίνας. Όσο μεγαλύτερη είναι η κύστη, τόσο πιο πιθανό είναι να προκαλέσει συμπτώματα. Τα συμπτώματα μπορεί να είναι:

 • Πυελικός πόνος, συνήθως στην πλευρά όπου υπάρχει η κύστη. Ο πόνος μπορεί να είναι αιχμηρός, ξαφνικός ή να έρχεται και να πηγαίνει σε όλο τον κύκλο.
 • Ακανόνιστοι κύκλοι εμμηνορρυσίας.
 • Πυελικός πόνος μετά από συνουσία ή έντονη άσκηση.
 • Ναυτία και έμετος, αυτό συμβαίνει συνήθως μετά από ρήξη κύστης.
 • Κολπικό άλγος με αιματοειδή αιμορραγία στο μέσο κύκλο.
 • Πρήξιμο και / ή κοιλιακό φούσκωμα. μπορεί να παρατηρηθεί στη μία ή στην άλλη πλευρά.
 • Πόνος ή πίεση στην κοιλιακή χώρα κατά την ούρηση ή την κίνηση εντέρων.
 • Υπογονιμότητα.

Η αιτία των κύστεων των ωοθηκών

Η κεντρική αιτία των κύστεων των ωοθηκών είναι η κυριαρχία των οιστρογόνων. Αυτό σημαίνει ότι το σώμα σας κρατά πάρα πολύ οιστρογόνο και όχι αρκετή προγεστερόνη για να δημιουργήσει ισορροπία. Το οιστρογόνο που δημιουργεί το σώμα σας δεν επεξεργάζεται και εξαλείφεται σωστά. Επιπλέον, παίρνετε υπερβολικά οιστρογόνα από το εξωτερικό του σώματος σας μέσω συνθετικών σαμπουάν γεμισμένων με οιστρογόνα, καλλυντικών, βερνικιών νυχιών, οικιακών καθαριστικών και προϊόντων περιποίησης γυναικών. Αυτό δημιουργεί κατάσταση υπερφόρτωσης οιστρογόνων. Εάν το σώμα σας δεν λειτουργεί βέλτιστα τότε δεν θα είναι σε θέση να απαλλαγούμε από την περίσσεια οιστρογόνων όπως χρειάζεται, αποτελεσματικά και γρήγορα. Ωστόσο, οι σωστές φυσικές θεραπείες για κύστεις των ωοθηκών μπορούν να αντιστρέψουν και να αποτρέψουν την κυριαρχία των οιστρογόνων και όλα τα συμπτώματα που παρουσιάζονται με αυτή την ορμονική ανισορροπία.

Οι καλύτερες φυσικές θεραπείες για κύστεις ωοθηκών

Υπάρχουν μερικές φυσικές θεραπείες για κύστεις ωοθηκών. Οι καλύτερες θεραπείες μπορούν να απομακρύνουν την περίσσεια οιστρογόνων καθώς και τις κύστες ενώ εργάζονται για την αποφυγή δημιουργίας πιθανών. Ελέγξτε μερικές από τις καλύτερες φυσικές θεραπείες για κύστεις των ωοθηκών παρακάτω:

 • Λινόσπορος.

Όσον αφορά τις θεραπείες για τις κύστεις των ωοθηκών, το flaxseed είναι μια μέθοδος που πρέπει να δοκιμάσετε. Μπορεί να εξισορροπεί την αναλογία του οιστρογόνου με την προγεστερόνη μέσα στο σώμα σας. Ως αποτέλεσμα, μειώνει τις κύστεις των ωοθηκών. Για να ανακουφίσετε τα συμπτώματα των κύστεων των ωοθηκών, απλά πρέπει να τοποθετήσετε 1 κουταλιά της σούπας λιναρόσπορο σε ένα ποτήρι ζεστό νερό. Το έχετε κάθε μέρα στο άδειο στομάχι σας μέχρι το πρόβλημά σας να εξαφανιστεί.

 • Τσάι χαμομήλι.

Η εκμετάλλευση του τσαγιού του χαμομηλιού θα βοηθήσει στην ανακούφιση του πόνου που προκαλείται από τις κύστεις των ωοθηκών. Το ζεστό τσάι χαμομηλιού μπορεί να διευκολύνει τη ροή του αίματος γύρω από το σώμα σας, συμπεριλαμβανομένης της πυελικής περιοχής ενώ η ήπια ηρεμιστική της φύση μπορεί να απαλύνει τον πόνο ή τη δυσφορία. Για να χρησιμοποιήσετε αυτό το τσάι για ανακούφιση από κύστεις ωοθηκών, μπορείτε να βάλετε 2 κουταλιές ξηρού βοτάνου χαμομηλιού σε ένα φλιτζάνι ζεστό νερό. Αφού καλύψετε, αφήστε το φαγητό αδιάκοπα για περίπου 5 λεπτά. Τους, στέλεχος αυτό το μείγμα, προσθέστε το μέλι, έχετε αυτό το τσάι δύο ή τρεις φορές την ημέρα για καλύτερα αποτελέσματα.

 • Μηλόξυδο.

Το ξίδι μηλίτης από μήλα μπορεί να συρρικνωθεί και να διαλύσει τις κύστεις των ωοθηκών που οφείλονται σε έλλειψη καλίου. Η πλούσια σε κάλιο, ξίδι μηλίτη μήλου συνιστάται από πολλούς ειδικούς στον τομέα της υγείας όταν πρόκειται για θεραπείες κύστης των ωοθηκών. Πάρτε 1 κουταλιά της σούπας ξύδι μήλου μήλου με την ίδια ποσότητα μελάσσας μαύρου ιμάντα, στη συνέχεια προσθέστε το μείγμα σε ένα φλιτζάνι ζεστό νερό, ανακατέψτε καλά. Έχετε αυτό το φαγητό δύο φορές ή τρεις φορές την ημέρα. Επαναλάβετε αυτή τη ρουτίνα μέχρι να εξαφανιστεί το πρόβλημά σας. Λοιπόν, αν θέλετε να μάθετε πιο βαθιά σχετικά με τις φυσικές θεραπείες για κύστεις ωοθηκών, σας προτείνουμε να διαβάσετε το Ovarian Cyst Miracle – ένα ebook από τον Carol Foster. Κάντε κλικ παρακάτω για να μεταβείτε στην επίσημη ιστοσελίδα του Ovarian Cyst Miracle.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>