Οι πιο αποτελεσματικές φυσικές θεραπείες για candida

Τα φάρμακα με συνταγή και τα φάρμακα χωρίς συνταγή προσφέρουν υψηλή αποτελεσματικότητα, αλλά μερικοί προτιμούν να χρησιμοποιούν φυσικές θεραπείες για candida. Είστε στο κυνήγι για μια θεραπεία candida επειδή υποψιάζεστε ότι έχετε candida albicans; Η Candida είναι μια από αυτές τις απαίσιες συνθήκες που μπορεί να είναι δύσκολο να πάρει μια λαβή. Ενώ κανένα από τα συμπτώματά του δεν είναι απειλητικά για τη ζωή, προκαλούν τέτοιες καταστροφές στην ποιότητα ζωής σας, που δεν είστε ακριβώς το ίδιο άτομο αν έχει διασωθεί στο σώμα σας. Μην κάνετε λάθος: πρέπει να απαλλαγείτε από αυτό και θα σας πούμε σχετικά με τις φυσικές θεραπείες για candida που μπορούν να σας βοηθήσουν. Σε περίπτωση που δεν ξέρετε, το candida albicans είναι μύκητας που μοιάζει με ζύμη.

Τα κοινά συμπτώματα candida

Πριν μιλήσετε για φυσικές θεραπείες για candida, πρέπει πρώτα να ξέρετε τα κοινά συμπτώματα candida:

 • Μυκητιασικές λοιμώξεις του δέρματος και των νυχιών, όπως το πόδι του αθλητή ή ο μύκητας του νύχι.
 • Αίσθημα κόπωσης και φθοράς ή πάθηση χρόνιας κόπωσης ή ινομυαλγίας.
 • Θέματα πεπτικού όπως φούσκωμα, δυσκοιλιότητα ή διάρροια.
 • Αυτοάνοσες ασθένειες όπως η ρευματοειδής αρθρίτιδα, η ελκώδης κολίτιδα, ο λύκος, η ψωρίαση, το σκληρόδερμα ή η σκλήρυνση κατά πλάκας.
 • Δυσκολία συγκέντρωσης, κακή μνήμη, έλλειψη εστίασης και ομίχλη του εγκεφάλου.
 • Δερματικά προβλήματα όπως το έκζεμα, η ψωρίαση, οι κυψέλες και τα εξανθήματα.
 • Ευερεθιστότητα, μεταβολές της διάθεσης, άγχος ή κατάθλιψη.
 • Κολπικές λοιμώξεις, λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος, φαγούρα από τον πρωκτό ή κολπική φαγούρα.
 • Σοβαρές αλλεργίες ή κνησμώδη αυτιά.
 • Ισχυρή ζάχαρη και εκλεπτυσμένοι πόνοι υδατανθράκων.

Βιώσατε ποτέ κάποιο από τα παραπάνω θέματα υγείας; Αν ναι, αυτά είναι μόνο μερικά από τα σημάδια ότι μπορεί να έχετε μια μυκητιακή λοίμωξη γνωστή ως candida. Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε για φυσικές θεραπείες για candida.

3 φυσικές θεραπείες για candida

Οι περισσότερες ιατρικές θεραπείες για candida περιλαμβάνουν αντιμυκητιασικά φάρμακα και τοπικές κρέμες, οι οποίες είναι γενικά αποτελεσματικές αλλά μπορεί να μην είναι ο ιδανικός τρόπος θεραπείας, ειδικά αν προτιμάτε μια μη φαρμακολογική προσέγγιση. Οι φυσικές θεραπείες για candida που ανακουφίζουν τα συμπτώματα και επιταχύνουν την αποκατάσταση είναι άμεσα διαθέσιμες.

 • Μηλόξυδο.

Το ξίδι μηλίτης μήλων αποτελείται από μηλίτη μηλίτη που έχει υποστεί ζύμωση με ενεργές ζύμες, με αποτέλεσμα ένα από τα πιο δημοφιλή τονωτικά στον κόσμο της φυσικής υγείας, προσφέροντας ποικίλα δυνατά οφέλη για την υγεία. Μια μελέτη του 2018 διαπίστωσε ότι το ξίδι μηλίτης μηλίτης θα μπορούσε να αναστείλει αποτελεσματικά την ανάπτυξη των Candida albicans, Ε. Coli και Staphylococcus aureus που καλλιεργούνται σε τρυβλία petri. Το μηλίτη μήλων μπορεί να ληφθεί με διάφορους τρόπους. Ενώ μπορεί να ληφθεί ευθεία από μόνη της, η έντονη γεύση μπορεί να είναι δύσκολο να καταπιεί. Αντ ‘αυτού, εξετάστε το γαργαλείο, προσθέτοντας το σε τσάι ή άλλα ποτά, ή το ανακατεύετε με λάδι καρύδας.

 • Λάδι καρύδας.

Το έλαιο καρύδας προέρχεται από τη σάρκα καρύδων και αναφέρει ότι προσφέρει ένα ευρύ φάσμα οφελών για την υγεία, από τη διατήρηση της ορμονικής ισορροπίας στην υποβοήθηση της πεπτικής υγείας. Αρκετές μελέτες έχουν επίσης αποδείξει ότι το έλαιο καρύδας έχει αντιμυκητιασικές ιδιότητες. Ορισμένες μελέτες δείχνουν ακόμη ότι η αντιμυκητιασική δραστηριότητα είναι συγκρίσιμη με την κετοκοναζόλη, ένα κοινό αντιμυκητιασικό φάρμακο που χρησιμοποιείται για μια ποικιλία μυκητιασικών λοιμώξεων, συμπεριλαμβανομένης της τσίχλας. Μια εργαστηριακή μελέτη από το 2007 διαπίστωσε ότι το λάδι καρύδας θα μπορούσε να σκοτώσει αποτελεσματικά πολλά στελέχη του candida, συμπεριλαμβανομένης της candida albicans. Η μελέτη πρότεινε επίσης ότι το έλαιο καρύδας ήταν πιο αποτελεσματικό από το φλουκοναζόλη, ένα άλλο κοινό αντιμυκητιασικό φάρμακο που χρησιμοποιείται για τη θεραπεία μολύνσεων ζύμης. Το έλαιο καρύδας είναι πιο αποτελεσματικό έναντι του candida στην καθαρότερη μορφή του. Ορισμένες μάρκες χρησιμοποιούν πραγματικά μίγματα που συνδυάζουν το λάδι καρύδας με άλλα έλαια και συστατικά. Έτσι, αναζητήστε 100 τοις εκατό καρύδας πετρελαίου που είναι κατά προτίμηση οργανικά.

 • Λάδι δέντρου τσαγιού.

Το έλαιο τσαγιού, ένα αιθέριο έλαιο που προέρχεται από το φυτό melaleuca alternifolia, προσφέρει πλούσιο άρωμα και ποικίλες ιδιότητες υγείας, συμπεριλαμβανομένης της θεραπείας για δερματικές λοιμώξεις και πληγές. Μια μελέτη του 2003 διαπίστωσε ότι το έλαιο δέντρων τσαγιού ανέστειλε αποτελεσματικά 101 στελέχη του candida albicans και 14 απομονωμένα στελέχη cryptococcus neoformans. Μια μελέτη παρακολούθησης επιβεβαίωσε ότι το έλαιο δέντρων τσαγιού θα μπορούσε να εξουδετερώνει αποτελεσματικά τις ανθεκτικές σε φάρμακα μολύνσεις ζύμης μετά από τρεις εβδομάδες θεραπείας.

Σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε το CandidaSupport

Το CandidaSupport είναι ένα συμπλήρωμα που περιέχει μια σειρά διαφορετικών αντιμυκητιασικών ουσιών και άλλων ουσιών που υποστηρίζουν τα εσωτερικά σας συστήματα στην καταπολέμηση της υπερανάπτυξης των Candida. Το CandidaSupport περιέχει μια ποικιλία από καλά αντιμυκητιασικά που θα βοηθήσουν στην αποδυνάμωση της υπερανάπτυξης candida σας. Τα αντιμυκητιασικά λειτουργούν με παρεμβολή στα κυτταρικά τοιχώματα των κυττάρων ζύμης. Εδώ είναι ο κατάλογος των αντιμυκητιασικών που περιέχει το CandidaSupport:

 • Καπρυλικό οξύ.
 • Pau d’arco.
 • Μαύρο καρύδι.
 • Ρίγανη.
 • Σκόρδο.
 • Εκχύλισμα φύλλων ελιάς.

Η εκμάθηση όλων των φυσικών θεραπειών για candida μαζί με το CandidaSupport είναι κάτι που θα χαρείτε στο μέλλον. Εάν είστε πραγματικά σοβαροί για τη θεραπεία των συμπτωμάτων candida σας, κάντε κλικ στο banner παρακάτω για να ξεκινήσετε.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>