Οι πιο αποτελεσματικές θεραπείες ροχαλητό

Το ροχαλητό προκαλείται από τον αέρα που δονείται στον ανώτερο αναπνευστικό σωλήνα. Υπάρχουν πολλές συνιστώμενες θεραπείες ροχαλητό, αλλά ποια είναι τα πιο αποτελεσματικά; Εάν είστε σαν τους περισσότερους Αμερικανούς, πιθανότατα κάνετε ένα ενοχλητικό πράγμα στον ύπνο σας – ροχαλητό. Σύμφωνα με μια μελέτη, 90 εκατομμύρια Αμερικανοί ενήλικες ροκάρουν μερικές φορές και 37 εκατομμύρια άνθρωποι ρουφούν σε τακτική βάση. Σε ορισμένες περιπτώσεις, η θορυβώδης διαταραχή είναι απλώς μια ενόχληση για τον κοιμητή τους. Αλλά για πολλούς άλλους, δυνατός, συχνός ροχαλητό μπορεί να είναι ένα σημάδι ενός σοβαρού θέματος υγείας όπως η άπνοια ύπνου, οπότε είναι πολύ σημαντικό να καταλάβετε πώς να σταματήσετε το ροχαλητό. Η άπνοια ύπνου είναι μια σοβαρή κατάσταση που περιλαμβάνει παύσεις στην αναπνοή κατά τη διάρκεια του ύπνου που μπορεί να οδηγήσει σε άλλα προβλήματα, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που αφορούν την καρδιά όπως υψηλή αρτηριακή πίεση. Ευτυχώς, οι αλλαγές στον τρόπο ζωής θα ήταν αποτελεσματικές θεραπείες ροχαλητό που βελτιώνουν ακόμη και τη συνολική υγεία. Έτσι απόψε, αντί να χάσετε τον ύπνο πάνω από αυτό, βάλτε το πρόβλημα στο κρεβάτι μαθαίνοντας τα ακόλουθα διορθωτικά μέτρα για ροχαλητό.

7 θεραπείες ροχαλητό

Εδώ είναι επτά θεραπείες ροχαλητό που περιλαμβάνουν αλλαγές στον τρόπο ζωής για να μειώσουν ή να σταματήσουν το ροχαλητό και να βελτιώσουν τη συνολική υγεία επίσης.

  1. Παρακολουθήστε τι τρώτε: Τα βαριά γεύματα πριν από το κρεβάτι διαταράσσουν τον ύπνο και μπορεί να επιδεινώσουν το ροχαλητό σας. Για περισσότερο ξεκούραστο ύπνο, φάτε το δείπνο τουλάχιστον λίγες ώρες πριν από το κρεβάτι και απολαύστε ένα καθυστερημένο σνακ από μία από αυτές τις υγιεινές διατροφής ύπνου, αν έχετε πενιχρό.
  2. Χάστε το βάρος σας: Εάν είστε υπέρβαρος, δεσμεύστε να τρώτε υγιεινότερα τρόφιμα και να συνεργαστείτε με έναν διατροφολόγο για να αναπτύξετε μια διατροφή που μπορείτε να επιμείνετε. Όσο περισσότερο μπορείτε να μειώσετε το λιπώδη ιστό γύρω από το λαιμό σας, τόσο πιο εύκολο θα είναι να αναπνεύσετε το βράδυ.
  3. Συμμετέχετε σε τακτική άσκηση: Η άσκηση σας βοηθά να χάσετε βάρος, μειώνοντας το ροχαλητό, αλλά επίσης ενισχύει τον μυϊκό τόνο σε όλο το σώμα σας. Όσο ισχυρότεροι είναι οι μύες σας, τόσο καλύτερα θα μπορούν να παραμείνουν ανοιχτοί ενώ κοιμάστε.
  4. Κλείσιμο του καπνίσματος: Εκτός από τη βλάβη της γενικής υγείας, το κάπνισμα ερεθίζει τους αεραγωγούς και αυτό μπορεί να κάνει το ροχαλητό χειρότερο. Εάν ένα άτομο καπνίζει, η διακοπή μπορεί να τους βοηθήσει να ροχαλίζουν λιγότερα, αν όχι καθόλου.
  5. Αποφυγή αλκοόλ: Η κατανάλωση σημαντικής ποσότητας αλκοόλ χαλαρώνει τους μυς του λαιμού. Όταν αυτοί οι μύες χαλαρώσουν, είναι πιο πιθανό να δονηθούν. Η αποφυγή αλκοόλ πριν από το κρεβάτι μπορεί να μειώσει ή να σταματήσει το ροχαλητό.
  6. Αλλαγή στον ύπνο στο πλάι σας: Ο ύπνος στην πλάτη σας μπορεί να προκαλέσει μπλοκαρίσματα ή στενώσεις των αεραγωγών σας. Εάν παρατηρήσετε ότι ροχαλάτε ενώ κοιμάστε στην πλάτη σας, είναι καιρός να ενεργοποιήσετε τη θέση ύπνου σας. Ο ύπνος από την πλευρά σας συνιστάται.
  7. Πίνετε περισσότερο νερό: Η παραμονή ενυδατωμένη είναι πάντα μια καλή ιδέα, ιδιαίτερα για τους ψαροντούχους. Η αφυδάτωση οδηγεί σε σχηματισμό βλέννας στη μύτη σας που μπορεί να σας κάνει να ροχαληθείτε. Η κατανάλωση περίπου 3,7 λίτρων νερού για άντρες και περίπου 2,7 λίτρα νερού για γυναίκες συνιστάται ιδιαίτερα.

Ποιες θεραπείες ροχαλητό θα λειτουργούν καλύτερα για εσάς;

Ίσως να ρωτάτε: “Πώς ξέρετε ποιες θεραπείες ροχαλητού θα λειτουργήσουν καλύτερα για μένα;” Το γεγονός είναι ότι ένα φάρμακο δεν είναι εναντίον άλλου. Όλα τα διορθωτικά μέτρα για το ροχαλητό που προτάθηκαν παραπάνω έχουν αποδειχθεί αποτελεσματικά και ασφαλή. Είναι όλα σημαντικά και αλληλοσυμπληρώνονται. Αντί να αισθάνεστε μπερδεμένοι από διαφορετικές θεραπείες ροχαλητό, απλά δοκιμάστε τους όλους και παρακολουθήστε τον ύπνο σας και κρατήστε ένα ημερολόγιο ύπνου. Θα σας βοηθήσει να πάρετε μια καλύτερη ιδέα για τις συνήθειες ύπνου και τις συνήθειες ύπνου σας.

Ένα ακόμα σημαντικό πράγμα που πρέπει να δοκιμάσετε

Ένα ακόμα πράγμα που σας προτείνουμε να δοκιμάσετε είναι η συσκευή προώθησης της κάτω γνάθου. Αυτό μπορεί να θεωρηθεί ως ένα από τα ταχύτερα εργαζόμενα διορθωτικά μέτρα ροχαλητό. Εάν η γλώσσα ενός ατόμου εμποδίζει μερικώς το πίσω μέρος του λαιμού κατά τη διάρκεια του ύπνου, αυτό μπορεί να προκαλέσει ροχαλητό. Μια συσκευή προώθησης της κάτω γνάθου φοριέται στο στόμα, για να φέρει τη γλώσσα προς τα εμπρός, η οποία μπορεί να μειώσει το ροχαλητό. Υπάρχουν πολλές συσκευές προώθησης στην κάτω γνάθο, αλλά η πιο συνιστώμενη μάρκα είναι η Air Snore. Το Air Snore είναι ένας συνδυασμός φυσικού βοηθήματος ύπνου που περιλαμβάνει ένα μαλακό πλαστικό επιστόμιο που καλείται στο εσωτερικό του στόματός σας και ένα μπουκάλι ύπνου βοηθά σταγόνες. Τα εργαλεία αυτά μπορούν να αυξήσουν την ποιότητα του ύπνου και να μειώσουν το ροχαλητό.

  • Το επιστόμιο Air Snore είναι άνετο και εύκολο στη χρήση και είναι επίσης εύκολο στον καθαρισμό και τη συντήρηση. Το επιστόμιο κατασκευάζεται επίσης με πλαστικό διατροφής.
  • Εν τω μεταξύ, οι σταγόνες Air Snore περιέχουν φυσικά αιθέρια έλαια και είναι απολύτως ασφαλή για το στήθος, το λαιμό ή κάτω από τα ρουθούνια πριν από το κρεβάτι.

Εάν υποφέρετε από ανήσυχο ύπνο και ροχαλητό, το Air Snore έχει σχεδιαστεί ειδικά για να σας βοηθήσει να διεκδικήσετε έναν νυχτερινό ύπνο καλύτερης, που μπορεί να βελτιώσει τη διάθεσή σας και την υγεία συνολικά. Τόσο το στόμιο Air Snore όσο και οι σταγόνες μπορούν να αγοραστούν μόνο μέσω της κύριας τοποθεσίας του κατασκευαστή.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>