Οι περισσότερες κύστεις των ωοθηκών διαρκούν δύο μήνες

Μπορεί να είναι τρομακτικό να ακούσετε τη φράση “κύστη ωοθηκών”, αλλά οι περισσότερες κύστεις των ωοθηκών διαρκούν δύο μήνες. Συνήθως επιλύονται χωρίς παρέμβαση. Θα πρέπει να ξεκινήσετε με αυτή τη γνώση: οι κύστεις των ωοθηκών είναι ένα φυσικά επαναλαμβανόμενο μέρος του κύκλου ωορρηξίας και τις περισσότερες φορές εξαφανίζονται φυσικά. Αλλά σε μια μικρή μειοψηφία περιπτώσεων, κύστεις ωοθηκών σηματοδοτούν την παρουσία καρκίνου. Υπάρχουν ενδείξεις για την παρακολούθηση. Τα καλά νέα όμως είναι ότι η πλειοψηφία των κύστεων των ωοθηκών δεν έχει καμία σχέση με τον καρκίνο. Γενικά, οι κύστεις των ωοθηκών διαρκούν δύο μήνες, είναι καλοήθεις.

Συμπτώματα και αιτίες των κύστεων των ωοθηκών

Υπάρχουν διάφοροι διαφορετικοί λόγοι που μπορεί να σχηματίσει μια κύστη ωοθηκών:

 • Ορμονική ανισορροπία.
 • Πρώιμη εμμηνόρροια.
 • Παράτυπη περίοδο.
 • Υποθυρεοειδισμός.
 • Κάπνισμα.
 • Δείκτης μάζας σώματος άνω των 30 ετών.
 • Ορισμένα φάρμακα, συμπεριλαμβανομένης της ταμοξιφαίνης και της κλομιφαίνης.

Εάν δεν είχατε ποτέ μια κύστη, ίσως να αναρωτιέστε τι αισθάνεται. Λοιπόν, για πολλές γυναίκες, δεν υπάρχουν συμπτώματα. Οι κύστεις των ωοθηκών διαρκούν δύο μήνες και απλά φύγουν. Θα γνωρίζετε μόνο εάν έχετε μια κύστη αν ανακαλυφθεί κάποιος κατά τη διάρκεια μιας φυσικής εξέτασης ή εάν αρχίσετε να εμφανίζετε συμπτώματα όπως πρήξιμο, φούσκωμα, έμετο και ναυτία, πυελικό πόνο, πόνο κατά τη διάρκεια της ούρησης, πόνο κατά τις κινήσεις του εντέρου ή όταν βιώνετε προβλήματα γονιμότητας.

Απαλλαγούμε από τις κύστεις των ωοθηκών με φυσικούς τρόπους

Αν και οι περισσότερες κύστεις των ωοθηκών διαρκούν δύο μήνες, δεν σημαίνει ότι δεν παίρνετε τα απαραίτητα μέτρα για να τα αντιμετωπίσετε. Με την εφαρμογή των παρακάτω φυσικών θεραπειών, μπορείτε ακόμη και να κάνετε κύστεις των ωοθηκών να εξαφανιστούν λιγότερο από δύο μήνες:

 • Μπουκάλι ζεστού νερού – κάθε πρωί, εάν έχετε χρόνο, βάλτε ένα μπουκάλι ζεστού νερού στην κάτω κοιλιακή χώρα. Αυτό βοηθά πραγματικά και η θερμότητα είναι εξαιρετικά καλή για τη μείωση της φλεγμονής και την απελευθέρωση οποιουδήποτε δομημένου αερίου που συμβαίνει εκεί που η κύστη έχει εμποδίσει να βγει.
 • Κουρτίνες κουρκουμάς – πάρτε ένα ή δύο δισκία την ημέρα για περίπου 3 εβδομάδες και τα αποτελέσματα πρέπει να είναι αξιοσημείωτα. Θα νιώσετε πολύ λιγότερο βαρύ και φλεγμονώδες. Οι ταμπλέτες κουρκούμης είναι επίσης εξαιρετικά καλές για να βοηθήσουν στην αποκατάσταση κατεστραμμένων ιστών ήπατος.
 • Ξίδι μηλίτη μήλου – ξύδι μηλίτης μηλίτης βοηθά στη συρρίκνωση της κύστης των ωοθηκών που προκαλείται από έλλειψη καλίου. Προσθέστε μια κουταλιά της σούπας ξύδι μήλου μήλου σε ένα ποτήρι ζεστό νερό, πίνετε το πρωί και το βράδυ. Κάνετε αυτό για 6 εβδομάδες, και πρέπει να λειτουργήσει! Λαμβάνοντας το ξύδι μηλίτη μήλου πρέπει να γίνει η κύστη εξαφανιστεί εντελώς.
 • Το τσάι Peppermint – βιολογικό τσάι μέντας μπορεί πραγματικά να σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε τον πόνο, την ταλαιπωρία και το πρήξιμο που προκαλούνται από κύστεις των ωοθηκών. Μπορείτε να πιείτε ένα φλιτζάνι τσάι πριν από το κρεβάτι ή μετά τα γεύματα.
 • Maca σκόνη ρίζας – maca είναι ένα βότανο γονιμότητας που βοηθά το σώμα να παράγει προγεστερόνη και ισορροπία των ορμονών χωρίς να περιέχει ορμόνες καθεαυτή. Μπορείτε να προσθέσετε σκόνη ρίζας maca σε βρώμη, smoothies και απολαύσεις. Έχει μια αρκετά ήπια γεύση, ώστε να μπορείτε να προσθέσετε κυριολεκτικά οτιδήποτε και να μην παρατηρήσετε ότι είναι εκεί. Αυτό το σούπερ φαγητό συνιστάται ακόμη και σε όλους!

Οι περισσότερες κύστεις ωοθηκών διαρκούν δύο μήνες: τίποτα να ανησυχείτε;

Ενώ οι περισσότερες κύστεις των ωοθηκών είναι καλοήθεις, οι γυναίκες και οι φροντιστές τους θα πρέπει να είναι προσεκτικοί γι ‘αυτούς, ανταποκρινόμενοι στα αισθήματα του πόνου και άλλων σημάτων που μπορεί να σηματοδοτήσουν την ύπαρξη κάτι ανώμαλο. Εκτός από τον πόνο, τα συμπτώματα του καρκίνου των ωοθηκών μπορεί να περιλαμβάνουν φούσκωμα, αίσθημα πλήρους, κολπική αιμορραγία ή αλλαγή στις συνήθειες του μπάνιου, όπως μια συχνότερη επιθυμία να πάει. Ευτυχώς, μερικές απλές φυσικές θεραπείες μπορούν να βοηθήσουν τις γυναίκες να χειριστούν κύστεις ωοθηκών και ακόμη να αποτρέψουν τον καρκίνο. Εάν θέλετε να λάβετε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις φυσικές θεραπείες κύστεων των ωοθηκών, μπορείτε να επισκεφθείτε ιστοσελίδες υγείας που μιλούν ειδικά για αυτό το πρόβλημα των γυναικών. Κάντε κλικ στο παρακάτω πλαίσιο για να επισκεφθείτε έναν από τους ιστότοπους.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>