Οι μελέτες που περιλαμβάνουν γλυκομαννάνη και διαβήτη.

Υπάρχουν περισσότερες από 20 επιστημονικές μελέτες στις οποίες συμμετείχαν γλυκομαννάνη και διαβήτη. Οι περισσότερες από τις μελέτες καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι η γλυκομαννάνη μπορεί να βοηθήσει τα άτομα με διαβήτη.

Γλυκομαννάνη είναι μια διαιτητική ίνα. Αυτό γίνεται συνήθως από τη ρίζα του φυτού konjac. Glucommanan σκόνη, κάψουλες, και τα δισκία χρησιμοποιούνται ως φάρμακο.

Από του στόματος, γλυκομαννάνη χρησιμοποιείται για τη δυσκοιλιότητα, την απώλεια βάρους, διαβήτη, υψηλή χοληστερόλη, υπερδραστηριότητα του θυρεοειδούς (υπερθυρεοειδισμός), υψηλή πίεση αίματος, και τις συνθήκες του στομάχου που ονομάζεται σύνδρομο ντάμπινγκ και λειτουργική γαστρεντερική διαταραχή.

Γλυκομαννάνη για το διαβήτη.

Ένας από τους τρόπους γλυκομαννάνη μπορεί να βοηθήσει τους διαβητικούς είναι επειδή καθυστερεί τη φυσική διαδικασία κένωσης του στομάχου, γεγονός που οδηγεί σε μεγαλύτερη απορρόφηση σταδιακή ζάχαρη και χαμηλότερα επίπεδα σακχάρου στο αίμα μετά το φαγητό.

Γλυκομαννάνη διαλύεται στο νερό και σχηματίζει μια γέλη. Έχει μεγαλύτερο όγκο γέλης και τις ιδιότητες ιξώδους σε σύγκριση με άλλες διαλυτές ίνες όπως το κόμμι γκουάρ και πηκτίνη. Ως εκ τούτου, γλυκομαννάνη μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε χαμηλότερες δόσεις για να ελέγχουν αποτελεσματικά τη γλυκόζη και εξάρσεις ινσουλίνης.

Μελέτες για γλυκομαννάνη και διαβήτη.

Μια μελέτη που δημοσιεύεται στο Diabetes Care έδειξε πολύ θετικά αποτελέσματα της γλυκομαννάνη. Τα άτομα της μελέτης, οι οποίοι είχαν υποβληθεί σε θεραπεία συμβατικά με μια δίαιτα χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά και φαρμακευτική θεραπεία, δόθηκαν μπισκότα εμπλουτισμένο με γλυκομαννάνη.

Οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η προσθήκη γλυκομαννάνη με συμβατική θεραπεία μπορεί να βελτιώσει τον έλεγχο του σακχάρου στο αίμα, το προφίλ των λιπιδίων στο αίμα, καθώς και συστολική αρτηριακή πίεση σε διαβητικούς ασθενείς υψηλού κινδύνου. Με τη σειρά του, πιστεύουν γλυκομαννάνη μπορεί να βελτιώσει την αποτελεσματικότητα της συμβατικής θεραπείας του διαβήτη τύπου 2.

Μια άλλη μελέτη έδωσε 72 τύπου II διαβητικά άτομα konjac τροφή για 65 ημέρες. Το συμπέρασμα ήταν ότι konjac τρόφιμα είναι πολύ χρήσιμη στην πρόληψη και θεραπεία της υψηλής σακχάρου στο αίμα. Υψηλό σάκχαρο αίματος επηρεάζει συνήθως τους διαβητικούς. Είναι μια κατάσταση κατά την οποία ένα υπερβολικό ποσό της γλυκόζης (σακχάρου) κυκλοφορεί στο αίμα.

Το συμπέρασμα.

Συνολικά, λαμβάνοντας γλυκομαννάνη από το στόμα ή περιλαμβάνουν στη διατροφή σας μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της χοληστερόλης, τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα και την αρτηριακή πίεση σε άτομα με διαβήτη, γι ‘αυτό θα πρέπει να είναι μέρος μιας υγιεινής διαβητικό σχέδιο διατροφής.

GlucomannanPlus είναι το καλύτερο προϊόν συμπλήρωμα για τους διαβητικούς. Εκτός από τη βοήθεια για τον περιορισμό της όρεξης, GlucomannanPlus βοηθά επίσης στη ρύθμιση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα, έτσι ώστε οι διαβητικοί μπορεί να μειώσει σημαντικά αιχμηρό ινσουλίνη ειδικά όταν συνδυάζεται με μια υγιεινή διατροφή.