Οι καλύτερες φυσικές θεραπείες για κύστεις ωοθηκών

Η εξάλειψη της κύστης των ωοθηκών είναι για την εξίσωση των ορμονών και τη μείωση των διαφόρων παραγόντων. Ευτυχώς, υπάρχουν αποτελεσματικές φυσικές θεραπείες για κύστεις ωοθηκών. Η υπερβολική έκθεση σε οιστρογόνο και ξενοεστερογόνο (μιμητές οιστρογόνων) μπορεί να διαταράξει την ωορρηξία και να οδηγήσει στον σχηματισμό κύστεων. Ως εκ τούτου, όπως είπαμε πριν: Το κλειδί για την εξάλειψη μιας κύστης των ωοθηκών είναι να εξισώσετε τις ορμόνες σας και να ελαττώσετε τους παράγοντες που συμβάλλουν στην κύστη σας.

Σημεία και συμπτώματα κύστεων των ωοθηκών

Οι περισσότερες γυναίκες που έχουν κύστεις ωοθηκών δεν γνωρίζουν καν ότι έχουν αυτές. συνήθως, δεν υπάρχουν σημεία ή συμπτώματα. Οι περισσότερες κύστεις των ωοθηκών ανακαλύπτονται κατά τη διάρκεια φυσιολογικών εξετάσεων ρουτίνας. Όσο μεγαλύτερη είναι η κύστη, τόσο πιο πιθανό είναι να προκαλέσει συμπτώματα. Τα συμπτώματα μπορεί να είναι:

 • Πυελικός πόνος, συνήθως στην πλευρά όπου υπάρχει η κύστη. Ο πόνος μπορεί να είναι αιχμηρός, ξαφνικός ή να έρθει και να πάει σε όλο τον κύκλο.
 • Ανεπιθύμητοι κύκλοι εμμηνορρυσίας.
 • Οι κύκλοι ανακύκλωσης μπορεί να είναι ένα σημάδι μιας θυλακοειδούς κύστης. η καταγραφή του κύκλου σας μπορεί να σας βοηθήσει να προσδιορίσετε αν έχετε κύκλους ανεβορηγούμενης.
 • Πυελικός πόνος μετά από επαφή ή έντονη άσκηση.
 • Ναυτία και έμετο, αυτό συμβαίνει συνήθως μετά από ρήξη κύστης.
 • Κολπικό άλγος με αιμορραγία στο μεσαίο κύκλο.
 • Πρήξιμο και / ή κοιλιακό φούσκωμα. μπορεί να είναι αισθητή στη μία ή στην άλλη πλευρά.
 • Πόνος ή πίεση στην κοιλιακή χώρα κατά την ούρηση ή την κίνηση εντέρων.
 • Υπογονιμότητα.

Εάν αντιμετωπίσετε ένα ή περισσότερα από τα παραπάνω συμπτώματα, τότε εξετάστε το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσετε αμέσως φυσικές θεραπείες για κύστεις ωοθηκών.

Φυσικές θεραπείες για κύστεις ωοθηκών

Οι κύστες συνήθως δεν είναι επώδυνες και μπορούν να εμφανιστούν χωρίς λόγο. Στις περισσότερες περιπτώσεις, οι κύστες εξαφανίζονται φυσικά μετά από μερικούς μήνες. Αλλά εάν προκαλούν δυσφορία, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτές τις φυσικές θεραπείες για κύστεις ωοθηκών:

 • Λινόσποροι.

Οι λιναρόσποροι συμβάλλουν στην εξισορρόπηση της ποσότητας των οιστρογόνων στο σώμα σας και ξεπλένουν τις τοξίνες από το σώμα. Αναμίξτε μια κουταλιά σούπας αλεσμένων λιναρόσπορων σε ένα ποτήρι ζεστό νερό. Πίνετε το καθημερινά με άδειο στομάχι.

 • Μηλόξυδο.

Ανακατέψτε μια κουταλιά της σούπας ξύδι μηλίτη μήλου και μια κουταλιά της σούπας μελάσσα μαύρου ιμάντα σε ένα ποτήρι ζεστό νερό. Πίνετε ένα ή δύο ποτήρια αυτού του διαλύματος καθημερινά.

 • Τζίντζερ.

Το τζίντζερ είναι γνωστό για τις αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες του που μειώνουν τη φλεγμονή και ανακουφίζουν τον πόνο. Πιείτε 2-3 φλιτζάνια τσάι τζίντζερ καθημερινά.

 • Τσάι χαμομήλι.

Τσάι βοτάνων όπως τσάι χαμομηλιού θεωρείται επίσης ένα καλό φάρμακο για τη θεραπεία κύστεων των ωοθηκών. Ανακατέψτε δύο κουταλάκια του γλυκού αποξηραμένου χαμομηλιού και μια κουταλιά του γλυκού μέλι σε ένα φλιτζάνι ζεστό νερό. Καλύψτε και αφήστε το για πέντε λεπτά. Μπορείτε να πιείτε δύο έως τρία φλιτζάνια τσαγιού χαμομήλι καθημερινά μέχρι να απαλλαγείτε από το πρόβλημα.

 • Αμύγδαλο.

Το αμύγδαλο είναι φορτωμένο με μαγνήσιο το οποίο βοηθά στη ρύθμιση του κύκλου μέτρησης και επίσης μειώνει τις κοιλιακές κράμπες. Έχετε 5-7 μπανάκια καθημερινά.

 • Χυμός από κόκκους.

Το παντζάρι περιέχει μια ένωση που ονομάζεται βητακυανίνη που έχει την ικανότητα να εκκρίνει τις τοξίνες από το σύστημά σας. Μπορείτε να χυμώσετε ένα παντζάρι και να το ανακατέψετε με μια κουταλιά της κεφαλής της αλόης βέρα. Πίνετε ένα ποτήρι αυτού του χυμού καθημερινά.

Να προσέχεις την υγεία σου

Οι ωοθηκικές κύστεις μπορεί να είναι το σημάδι μιας άλλης υποκείμενης κατάστασης υγείας. Αυτές οι φυσικές θεραπείες για κύστεις των ωοθηκών μπορεί να σας βοηθήσουν να πάρετε το υπόλοιπο σώμα σας πίσω στην ισορροπία επίσης. Κάντε κλικ στο banner παρακάτω για να βρείτε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις φυσικές θεραπείες που μπορούν να βοηθήσουν στην εξισορρόπηση των ορμονών σας, την πρόληψη κύστεων από το σχηματισμό και να οδηγήσει μια πιο υγιεινή και πιο ευτυχισμένη ζωή.

Ovarian Cysts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>