Οι καλύτερες συμβουλές για την πρόληψη των τριχών

Κάθε άντρας θέλει να μάθει για την πρόληψη της απώλειας μαλλιών γιατί εκτιμάται ότι περίπου τα δύο τρίτα των ανδρών θα αρχίσουν να χάνουν τα μαλλιά τους στα μέσα της δεκαετίας του ’30. Το φαλακρό είναι μια κοινή ανησυχία για πολλούς τύπους. Ενώ ορισμένοι άνδρες μπορούν να αγκαλιάσουν την αλλαγή και να ξυρίσουν τα κεφάλια τους, άλλοι μπορεί να αναζητήσουν θεραπείες για να επιβραδύνουν την απώλεια μαλλιών. Αλλά λειτουργεί πραγματικά κάτι; Ενώ δεν υπάρχει μαγικό φίλτρο για να σας βοηθήσει, υπάρχουν μερικές συμβουλές πρόληψης απώλειας τρίχας που μπορούν πραγματικά να λειτουργήσουν.

4 συμβουλές πρόληψης απώλειας τρίχας

Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να επιβραδύνετε ή να αποτρέψετε την απώλεια μαλλιών. Εδώ είναι οι πιο σημαντικές συμβουλές για την πρόληψη τριχόπτωσης:

 • Ελαχιστοποίηση της πίεσης.

Το άγχος είναι ένας από τους μεγαλύτερους ενόχους πίσω από την απώλεια μαλλιών. Το άγχος μπορεί να αναγκάσει τα μαλλιά να σταματήσουν να αναπτύσσονται και να προκαλέσουν υπερβολική αποβολή. Μπορεί επίσης να προκαλέσει μια αυτοάνοση απάντηση όπου το ανοσοποιητικό σύστημα του οργανισμού επιτίθεται στα θυλάκια των τριχών με αποτέλεσμα την απώλεια μαλλιών. Ο τρόπος που ελαχιστοποιείτε το άγχος σας εξαρτάται από εσάς, καθώς διαφέρει από το ένα άτομο στο άλλο. Μπορείτε να ξεκινήσετε με συνεπή ανάπαυση, ασκούμε συχνά, τρώτε υγιεινά, παραμένετε ενυδατωμένα και αποφύγετε το κάπνισμα, τα ναρκωτικά και το αλκοόλ.

 • Κόψτε τις κακές συνήθειες.

Πολλά από τα πράγματα που κάνετε συνηθισμένα μπορεί να συμβάλλουν στην απώλεια μαλλιών σας. Εξετάστε αυτά τα μεγάλα: Δεν σαμπουάν αρκετά, ή λούσιμο πολύ συχνά. Δύο φορές την εβδομάδα πρέπει να αρκεί, με ένα εξειδικευμένο σαμπουάν για την αραίωση των μαλλιών. Ξεπλύνετε και συνιστάτε καθημερινά, όμως. Η κακή διατροφή μπορεί επίσης να συμβάλει στην τριχόπτωση. Θα πρέπει να καταναλώνετε μια διατροφή πλούσια σε έλαια, πρωτεΐνες και θρεπτικά συστατικά για να θρέψετε το σώμα και το τριχωτό της κεφαλής. Τέλος, το κάπνισμα και το αλκοόλ επιδεινώνουν την τριχόπτωση. Ενώ μπορεί να φαίνονται να ηρεμούν το άγχος, στην πραγματικότητα περιορίζουν τα αιμοφόρα αγγεία, μειώνοντας έτσι την κυκλοφορία και τη ροή αίματος στα θυλάκια.

 • Δοκιμάστε το μασάζ του τριχωτού.

Μερικές μελέτες έχουν δείξει ότι το μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής έχει τη δυνατότητα να αυξήσει την πυκνότητα των τριχών, βελτιώνοντας την κυκλοφορία του αίματος στο τριχωτό της κεφαλής και τα τριχοθυλάκια, καθώς και αυξάνοντας τη δραστηριότητα των γονιδίων που είναι γνωστό ότι προάγουν την ανάπτυξη των τριχών. Ένα επιπλέον πλεονέκτημα είναι ότι το μασάζ βοηθάει στη μείωση των επιπέδων στρες, έναν άλλο παράγοντα που σχετίζεται με την τριχόπτωση.

 • Αποφύγετε τα καυτά ντους.

Τα υπερβολικά καυτά ντους μπορούν να προκαλέσουν βλάβη στο τριχωτό της κεφαλής με την απομάκρυνση των αιθέριων ελαίων που βοηθούν στην προστασία του, προκαλώντας ξηρότητα και φλεγμονή. Δεν υπάρχει άμεση ένδειξη ότι τα καυτά ντους οδηγούν στην απώλεια μαλλιών, αλλά ορισμένοι πιστεύουν ότι η φλεγμονή του τριχωτού της κεφαλής μπορεί να οδηγήσει σε μικρογράφηση των τριχοθυλακίων και αραίωση μαλλιών.

Μια άλλη συμβουλή πρόληψης απώλειας τρίχας: συνταγογραφούμενα φάρμακα

Θεωρώντας συνταγογραφούμενα φάρμακα είναι μια άλλη σημαντική συμβουλή για την πρόληψη της τριχόπτωσης. Το Propecia είναι το κλινικά εγκεκριμένο φάρμακο για τη θεραπεία και πρόληψη της τριχόπτωσης. Το Propecia λειτουργεί αναστέλλοντας την ορμόνη διυδροτεστοστερόνη, η οποία προκαλεί τη συρρίκνωση των τριχοθυλακίων και τελικά την πτώση. Αυτή η θεραπεία μπορεί να οδηγήσει σε κάποια αναγέννηση μαλλιών επίσης. Οφέλη από Propecia:

 • Αποφύγετε πρόωρη απώλεια μαλλιών.
 • Αποκαταστήστε τη χαμένη τρίχα φυσικά.
 • Αποκαταστήστε την αυτοεκτίμηση.
 • Προώθηση πιο υγιεινών μαλλιών.
 • Επιδιορθώστε τα τριχοθυλάκια που έχουν υποστεί βλάβη
 • Αποφύγετε να αλλάξετε την εμφάνισή σας.
 • Ελέγξτε το επίπεδο της ορμόνης διϋδροτεστοστερόνης στην περιοχή του τριχωτού της κεφαλής.

Δεν υπάρχει φάρμακο που να μπορεί να ισχυριστεί ότι θεραπεύει πλήρως την τριχόπτωση, αλλά το Propecia έχει αποδεδειγμένο ιστορικό επιτυχίας βοηθώντας τους ανθρώπους να σταματήσουν την πρόοδο των υποχωρήσεων των μαλλιών, χάνοντας πρόωρα τα μαλλιά τους λόγω γενετικών παθήσεων, εκείνων που πάσχουν από αλωπεκία και ευρύ φάσμα παθήσεων . Το Propecia έλαβε σφραγίδα έγκρισης το 1997 από το FDA και θεωρήθηκε πλήρως ως νόμιμο φάρμακο για την πρόληψη και την αποκατάσταση της τριχόπτωσης. Εάν είστε πραγματικά σοβαροί για την πρόληψη των τριχών, πρέπει να εμπλέξετε τη χρήση του Propecia. Κάντε κλικ παρακάτω για περισσότερες πληροφορίες.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>