Οι καλύτερες συμβουλές για την πρόληψη της ψωρίασης

Η πρόληψη της ψωρίασης απαιτεί άτομα με αυτή την πάθηση να παίρνουν φάρμακα ή να εντοπίζουν και να αποφεύγουν τυχόν σκλήρυνση της ψωρίασης. Η ψωρίαση είναι μια μακροχρόνια αυτοάνοση κατάσταση του δέρματος. Δεν υπάρχει θεραπεία, αλλά οι άνθρωποι μπορούν να χρησιμοποιήσουν ιατρικές θεραπείες, θεραπείες στο σπίτι και αλλαγές στον τρόπο ζωής για να αποτρέψουν την ψωρίαση και να μειώσουν τα συμπτώματά τους. Αυτό το άρθρο ασχολείται με συμβουλές πρόληψης της ψωρίασης που μπορούν να βοηθήσουν τους ανθρώπους να περιορίσουν τις φλεγμονές της ψωρίασης και να ανακουφίσουν τη σοβαρότητα των συμπτωμάτων τους.

Συμπτώματα της ψωρίασης

Τα συμπτώματα της ψωρίασης μπορεί να διαφέρουν από άτομο σε άτομο. Μερικά από τα πιο κοινά συμπτώματα περιλαμβάνουν:

  • Κόκκινα κομμάτια δέρματος που καλύπτονται με λαμπερές κλίμακες.
  • Ξηρό, ραγισμένο δέρμα που μπορεί να αιμορραγεί.
  • Αίσθηση φαγούρας, πληγής ή καψίματος στο δέρμα.
  • Πυκνά, άνισα ή ραβδωτά νύχια.
  • Άκαμπτες και διογκωμένες αρθρώσεις.

Τα συμπτώματα της ψωρίασης μπορεί να έρθουν και να πάνε, δεν υπάρχει θεραπεία για την πάθηση. Αλλά η πρόληψη της ψωρίασης μπορεί να λειτουργήσει και απαιτεί από εσάς να αποφύγετε γνωστά σκανδάλη. Οι ασκήσεις ψωρίασης ποικίλλουν από άτομο σε άτομο. Επομένως, είναι σημαντικό να προσδιορίσετε τους συγκεκριμένους παράγοντες που κάνουν τα συμπτώματά σας χειρότερα και τα βοηθούν να τα ανακουφίσετε. Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε τις καλύτερες συμβουλές για την πρόληψη της ψωρίασης.

Πρόληψη της ψωρίασης: αλλαγές στον τρόπο ζωής

Ναι, μπορείτε να βοηθήσετε στον έλεγχο των συμπτωμάτων της ψωρίασης αλλάζοντας την καθημερινή σας ρουτίνα. Το κλειδί της πρόληψης της ψωρίασης είναι πραγματικά αλλαγές στον τρόπο ζωής. Εδώ είναι μερικές αλλαγές στον τρόπο ζωής που μπορούν να βοηθήσουν στην αποφυγή και την πρόληψη της φλεγμονής της ψωρίασης.

  • Διαχειριστείτε το άγχος.

Υπάρχει σαφής σύνδεση μεταξύ της ψωρίασης και του στρες, με ποσοστό έως 78% των ατόμων με ψωρίαση πιστεύοντας ότι το άγχος επιδεινώνει την κατάστασή τους. Μπορεί επίσης να είναι ένας φαύλος κύκλος με φλεγμονές ψωρίασης που προσθέτουν στα επίπεδα άγχους σας. Ένας απλός (και ουσιαστικά ελεύθερος) τρόπος για την αντιμετώπιση του στρες; Διαλογισμός. Μελέτες έχουν αποδείξει ξανά και ξανά ότι ο διαλογισμός μπορεί να διευκολύνει το άγχος και να ανακουφίσει το άγχος.

  • Κάνετε αερόβια άσκηση.

Το να ρίχνεις μερικές γροθιές στην τάξη της πυγμαχίας ή να χτυπάς το μονοπάτι μπορεί να είναι το τελευταίο πράγμα που θέλεις να κάνεις όταν έχεις ψωρίαση, αλλά η έρευνα δείχνει ότι η άσκηση, ειδικά το αερόβιο είδος, μπορεί να μετριάσει το στρες και τα συμπτώματα της κατάστασης του δέρματος. Η τοποθέτηση σε αερόβια άσκηση μπορεί να είναι τόσο απλή όσο η ροή μέσα από μερικές ακολουθίες στην τάξη της γιόγκα ή το χορό σε ένα βίντεο προπόνησης. Είτε έτσι είτε αλλιώς, τα αποτελέσματα είναι εξαιρετικά ευεργετικά στην καταπραϋντική άγχος και άγχος που σχετίζεται με την ψωρίαση.

  • Μην είστε υπέρβαροι.

Οι άνθρωποι που είναι υπέρβαροι ή παχύσαρκοι έχουν περισσότερες πιθανότητες να πάρουν ψωρίαση και τα συμπτώματά τους τείνουν να είναι χειρότερα. Μελέτες υποδηλώνουν ότι το δέρμα σας μπορεί να βελτιωθεί εάν ρίξετε επιπλέον κιλά. Αυτό μπορεί να οφείλεται στο γεγονός ότι τα λιπώδη κύτταρα καθιστούν ορισμένες πρωτεΐνες που μπορούν να προκαλέσουν φλεγμονή και να καταστήσουν την κατάσταση χειρότερη. Μπορεί να τρώτε μικρότερες μερίδες, να περιορίζετε τους υδατάνθρακες ή το λίπος ή να ακολουθείτε συνδυασμό στρατηγικών διατροφής που συνιστά ο γιατρός σας.

  • Μην υπερβολική δόση σε τρόφιμα παθογόνων.

Τα μικρά τσίμπημα (τρώνε περισσότερα λαχανικά, εμπορεύονται το λευκό ψωμί και το ρύζι για δημητριακά ολικής αλέσεως, εξαλείφοντας τα επεξεργασμένα τρόφιμα) μπορούν να βελτιώσουν την υγεία σας με την ψωρίαση. Ελέγξτε επίσης πόση ποσότητα αλκοόλ πίνετε. Πάρα πολλά μπορούν να κάνουν την ψωρίαση χειρότερη, ειδικά αν είσαι άνδρας.

  • Μην στεγνώσετε.

Η διατήρηση του δέρματος ενυδατωμένου είναι ένα σημαντικό μέτρο πρόληψης της ψωρίασης. Το ξηρό δέρμα μπορεί να προκαλέσει φλεγμονές ψωρίασης. Μπορεί επίσης να κάνει την απολέπιση του δέρματος πιο σοβαρή και να προκαλέσει σκασίματα και αιμορραγία του δέρματος. Το Revitol Dermasis Psoriasis Cream είναι το καλύτερο προϊόν φροντίδας του δέρματος για την ενυδάτωση του δέρματός σας. Αυτή η κρέμα περιέχει melaleuca alternifolia, ένα φυσικό συστατικό που μπορεί να σταματήσει τον κνησμό και το ερεθισμένο δέρμα, να ελέγξει την απολέπιση και το ξεφλούδισμα και να μαλακώσει και να ενυδατώσει το δέρμα. Ο καλύτερος χρόνος για την εφαρμογή του Revitol Dermasis Psoriasis Cream είναι μετά από ντους ή μπάνιο ή μετά το πλύσιμο των χεριών σας.

Τελικές λέξεις

Η πρόληψη της ψωρίασης δεν αφορά τη λήψη συνταγογραφούμενων φαρμάκων και τη διατήρηση στενών καρτών για τον καιρό, αλλά αφορά περισσότερο τις αλλαγές στον τρόπο ζωής. Θα πρέπει να ελέγχετε το επίπεδο πίεσης και άλλες αιτίες, συμπεριλαμβανομένου του τι είναι στο πιάτο σας. Ο διαλογισμός, η αερόβια άσκηση, η υγιεινή διατροφή με πολλά φρούτα και λαχανικά και το Revitol Dermasis Psoriasis Cream είναι καλές ιδέες για όλους. Κάντε κλικ παρακάτω για να μάθετε περισσότερα σχετικά με την πρόληψη της ψωρίασης.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>