Οι καλύτερες βιταμίνες για την υγεία του ήπατος

Υπάρχουν μερικές βασικές βιταμίνες για την υγεία του ήπατος. Όταν δεν μπορείτε να πάρετε ένα επαρκές ποσό από τη διατροφή σας, μπορείτε να εξετάσετε το ενδεχόμενο λήψης συμπληρώματος. Το ήπαρ σας εργάζεται συνεχώς για να φιλτράρει εκατοντάδες τοξίνες που βρέθηκαν στη διατροφή και το περιβάλλον σας. Εκτός από αυτό, το ήπαρ σας βοηθά επίσης να σπάσει το φαγητό σας και να παρέχει ενέργεια στα άλλα όργανα σας. Για να βοηθήσετε αποτελεσματικά τη λειτουργία του ήπατος, βεβαιωθείτε ότι έχετε βασικές βιταμίνες στη διατροφή σας. Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε τις καλύτερες βιταμίνες για την υγεία του ήπατος.

Αγάπη το ήπαρ σου

Με βάρος που ξεπερνάει τα 3 κιλά και το μέγεθος ενός ποδοσφαίρου, το ήπαρ σας είναι το δεύτερο μεγαλύτερο όργανο στο σώμα σας, δεύτερο μόνο στο δέρμα. Το συκώτι περιέχει έως και το 13% της αιμάτωσης του σώματος και παίζει επίσης σημαντικό ρόλο στην πέψη. Υπεύθυνη για πάνω από 500 θέσεις εργασίας που διατηρούν την υγεία σας, το συκώτι είναι αναμφισβήτητα το σκληρότερο όργανο που λειτουργεί στο σώμα. Βασικές λειτουργίες του ήπατος είναι:

 • Φιλτράρισμα όλων των καταπιεσμένων ουσιών – τροφή, αλκοόλ, φάρμακα – για θρεπτικά συστατικά και τοξίνες, αποθήκευση θρεπτικών ουσιών ή αποστολή τους στην κυκλοφορία του αίματος και απαλλαγή από τοξικές ουσίες μέσω ούρων ή κοπράνων.
 • Ρύθμιση της ενέργειας με την αφαίρεση της ζάχαρης από το αίμα και την αποθήκευση ως γλυκογόνο, στη συνέχεια μετατροπή αυτού του γλυκογόνου σε γλυκόζη. Όταν μειώνεται το σάκχαρο του αίματος, το ήπαρ απελευθερώνει κάποια αποθηκευμένη γλυκόζη στην κυκλοφορία του αίματος για χρήση από τα κύτταρα.
 • Αποσπάσματα λίπους, κάνοντας χοληστερόλη, μετατρέποντας την περίσσεια πρωτεϊνών και υδατανθράκων και αποθηκεύοντάς τα για μεταγενέστερη χρήση και παραγωγή χολής, με τα οποία απορρίπτονται προϊόντα και τοξίνες από το σώμα.
 • Προμήθεια αίματος κατά την ανάπτυξη του εμβρύου και ανακύκλωση αίματος σε ενήλικα σώματα. Καταστρέφει επίσης κατεστραμμένα και παλιά αιμοσφαίρια και βοηθά στην απελευθέρωση πρωτεϊνών πλάσματος που είναι κρίσιμες για το σχηματισμό θρόμβου στο αίμα.

Ο τραυματισμός του ήπατος και η ασθένεια μπορούν να έχουν βαθιές επιδράσεις στη συνολική υγεία, έτσι ώστε η διατήρηση του ήπατος σας σε άκρη-κορυφαίο σχήμα είναι κρίσιμη. Μερικές ανεπάρκειες βιταμινών έχουν εμπλακεί σε ασθένειες του ήπατος. Ως εκ τούτου, οι απαραίτητες βιταμίνες για την υγεία του ήπατος θα πρέπει να υπάρχουν στην καθημερινή διατροφή σας.

Οι πιο σημαντικές βιταμίνες για την υγεία του ήπατος

Παρακάτω είναι ένας κατάλογος των σημαντικότερων βιταμινών για την υγεία του ήπατος:

 • Βιταμίνη Α.

Η βιταμίνη Α λειτουργεί καλύτερα όταν είναι σε συνδυασμό με το σίδηρο από τη βιταμίνη Α ή το σίδηρο μόνο. Η ανεπάρκεια βιταμίνης Α και σιδήρου είναι από τις πιο κοινές διατροφικές ανεπάρκειες παγκοσμίως. Η βιταμίνη Α μπορεί να μειώσει τα επίπεδα σιδήρου και να οδηγήσει σε αναιμία και ο χαμηλός σίδηρος μπορεί να οδηγήσει σε μείωση των επιπέδων βιταμίνης Α στο ήπαρ.

 • Βιταμίνες συμπλέγματος Β.

Αυτό περιλαμβάνει τα όμοια με τη βιταμίνη Β12, η ​​οποία εμπλέκεται στην παραγωγή του αμινοξέος μεθειονίνη, η οποία με τη σειρά του μετατρέπεται σε μια συγκεκριμένη ένωση που χρησιμοποιείται στη θεραπεία της ηπατικής νόσου. Η Β12 πιστεύεται ότι είναι η μόνη υδατοδιαλυτή βιταμίνη που μπορεί να αποθηκευτεί στο ήπαρ.

 • Βιταμίνη Δ.

Οι ερευνητές έχουν διαπιστώσει ότι πάνω από το 90% των ασθενών με χρόνια ηπατική νόσο πάσχουν από κάποια ανεπάρκεια βιταμίνης D σε κάποιο βαθμό.

 • Βιταμίνη Ε.

Η βιταμίνη Ε έχει πολλά οφέλη για να προσφέρει σε κάποιον με ηπατικές νόσους. Ωστόσο, μην το πάρετε υπερβολικά. Σε υψηλές δόσεις, η βιταμίνη Ε μπορεί να μειώσει το αίμα και να προκαλέσει αιμορραγία.

Liver Support Plus: συμπλήρωμα με βιταμίνες για την υγεία του ήπατος

Όπως με κάθε όργανο του σώματος, η διατήρηση υγιούς ήπατος ξεκινά με σωστή διατροφή. Στην κορυφή της λίστας υπάρχουν αντιφλεγμονώδη τρόφιμα όπως τα φυλλώδη πράσινα. φρούτα με υψηλή περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά όπως μούρα και πεπόνια. το έλαιο καρύδας, το οποίο βοηθά στην προστασία του ήπατος από την καταστροφή των ελεύθερων ριζών. και τοπικά παραγόμενο ακατέργαστο μέλι που δεν εξευγενίζεται ή θερμαίνεται. Μερικές φορές, η συνήθης διατροφή μας δεν επαρκεί για την υγεία του ήπατος, όπως όταν το ήπαρ έχει υποστεί βλάβη. Αυτή είναι η στιγμή να αυξήσουμε αυτό που τρώμε με συμπλήρωμα γνωστό για την υποστήριξη της υγείας του ήπατος. Το Liver Support Plus είναι η φυσική υποστήριξη που χρειάζεστε για να βοηθήσετε μια υγιή ηπατική λειτουργία. Το Liver Support Plus είναι ένα συμπλήρωμα υψηλής ποιότητας που σας παρέχει τις καλύτερες βιταμίνες για την υγεία του ήπατος. Αυτό το συμπλήρωμα περιέχει επίσης απαραίτητα μεταλλικά στοιχεία που χρειάζονται για τη διατήρηση της υγείας του ήπατος. Το Liver Support Plus χρησιμοποιεί όλα τα φυσικά συστατικά που χρησιμοποιούνται για την προώθηση μιας υγιούς ηπατικής λειτουργίας. Είναι επίσης πολύ πλούσιο σε αντιοξειδωτικά. Αυτά τα αντιοξειδωτικά συμβάλλουν στην υποστήριξη της υγιούς σωματικής λειτουργίας. Τα κύρια συστατικά του Liver Support Plus είναι:

 • ρίζα τεύτλων.
 • γαϊδουράγκαθο.
 • Ελάφι.
 • Εκχύλισμα αγκινάρας.
 • ρίζα της κιχωρίου.
 • Πικραλίδα.
 • Εκχύλισμα Piedrea Chanca.

Για να αποκτήσετε το γνήσιο Liver Support Plus, μεταβείτε στον επίσημο ιστότοπο.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>