Οι καλύτερες βιταμίνες για την τριχόπτωση

Η πρόωρη απώλεια μαλλιών μπορεί να είναι απογοητευτική για την αντιμετώπιση, αλλά υπάρχουν τρόποι για να την αντιμετωπίσετε – όπως προσθέτοντας μία από τις καλύτερες βιταμίνες για την τριχόπτωση στην καθημερινή σας ρουτίνα. Πολλοί άνθρωποι βλέπουν υγιή εμφάνιση μαλλιών ως σημάδι υγείας ή ομορφιάς. Όπως και σε οποιοδήποτε άλλο μέρος του σώματός σας, τα μαλλιά χρειάζονται μια ποικιλία θρεπτικών ουσιών για να είναι υγιείς και να αναπτυχθούν. Στην πραγματικότητα, πολλές διατροφικές ελλείψεις συνδέονται με την τριχόπτωση. Ενώ παράγοντες όπως η ηλικία, η γενετική και οι ορμόνες επηρεάζουν επίσης την ανάπτυξη των τριχών, η βέλτιστη πρόσληψη θρεπτικών ουσιών είναι καθοριστική. Αυτό το άρθρο αποκαλύπτει τις καλύτερες βιταμίνες για την τριχόπτωση.

5 καλύτερες βιταμίνες για την τριχόπτωση

Παρακάτω είναι οι 5 καλύτερες βιταμίνες για την τριχόπτωση:

  • Βιταμίνη Α.

Η βιταμίνη Α είναι λίγο πολύ ροκ σταρ στα μαλλιά σας. Όχι μόνο η βιταμίνη Α βοηθά τα τριχωτά κύτταρα να αναπτύσσονται, αλλά επίσης συνεργάζεται με το δέρμα για να παράγει σμήγμα, μια ουσία που βοηθά να κρατήσει το τριχωτό και τα μαλλιά σας υγρά και δυνατά. Εάν η διατροφή σας στερείται βιταμίνης Α, μπορεί να πάσχετε από τριχόπτωση. Δεδομένου ότι η βιταμίνη Α είναι λιποδιαλυτή βιταμίνη, μπορεί να εμφανιστεί ανεπάρκεια σε άτομα που καταναλώνουν δίαιτα χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά.

  • βιταμίνες Β.

Λοιπόν, τι έχουν οι βιταμίνες Β με την υγεία των μαλλιών; Αφθονία! Β-βιταμίνες ή βιοτίνη παίζει σημαντικό ρόλο στην οικοδόμηση μιας δομικής πρωτεΐνης γνωστής ως κερατίνη που είναι ευρέως διαδεδομένη στα θυλάκια των τριχών και στα νύχια. Όπως μπορεί να φανταστείτε, η έλλειψη Β-βιταμινών μπορεί να προκαλέσει απώλεια μαλλιών ή βραδεία ανάπτυξη και η συμπλήρωση βιοτίνης μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση του ρυθμού αύξησης των τριχών σας, καθώς και στη βελτίωση της αντοχής της.

  • Βιταμίνη C.

Η βιταμίνη C απαιτείται προκειμένου το σώμα να συνθέσει κολλαγόνο. Το κολλαγόνο είναι εξαιρετικά σημαντικό για τους ισχυρούς, υγιείς θύλακες των τριχών. Η βιταμίνη C παίζει επίσης ρόλο στον μεταβολισμό της πρωτεΐνης, η οποία φυσικά περιλαμβάνει το κολλαγόνο και την κερατίνη. Η βιταμίνη C απαιτείται επίσης για την απορρόφηση σιδήρου (η οποία είναι σημαντική για τα υγιή μαλλιά) και χρησιμεύει ως αντιοξειδωτικό, βοηθώντας τα κύτταρα του σώματός σας να καταπολεμήσουν τη διαδικασία γήρανσης.

  • Βιταμίνη Δ.

Η βιταμίνη D διατηρεί τα οστά και το δέρμα υγιή και, τα τελευταία χρόνια, έχει επίσης συνδεθεί με την ανάπτυξη των τριχών. Μια μελέτη του 2012 υποδηλώνει ότι η βιταμίνη D μπορεί να βοηθήσει στη δημιουργία νέων ωοθυλακίων – μικρούς πόρους όπου μπορεί να αναπτυχθούν νέα μαλλιά. Αυτό μπορεί να βελτιώσει το πάχος των μαλλιών σας ή να μειώσει την ποσότητα τριχόπτωσης που έχετε. Η βιταμίνη D μπορεί επίσης να βοηθήσει να «ξυπνήσει» τα ωοθυλάκια που έχουν καταστεί αδρανή. Η αποτυχία εμφανίζεται όταν τα θυλάκια σας είναι συνεχώς αδρανή.

  • Βιταμίνη Ε.

Η βιταμίνη Ε έχει αναγνωριστεί από καιρό για την ικανότητά της να βελτιώνει την υγεία του δέρματος και των μαλλιών σας. Τα ισχυρά αντιοξειδωτικά που ονομάζονται τοκοτριενόλες βρίσκονται στη βιταμίνη Ε, και οι τοκοτριενόλες συμβάλλουν σε ένα πιο υγιές τριχωτό της κεφαλής.

Πώς να πάρετε αρκετές από τις καλύτερες βιταμίνες για την τριχόπτωση

Εδώ είναι πώς μπορείτε να πάρετε επαρκή πρόσληψη των καλύτερων βιταμινών για την τριχόπτωση:

  • Βιταμίνη Α: Οι γλυκοπατάτες, τα καρότα, οι κολοκύθες, το σπανάκι και το λάχανο είναι όλα υψηλά σε βήτα-καροτένιο, το οποίο μετατρέπεται σε βιταμίνη Α.
  • Βιταμίνες Β: Μπορείτε να πάρετε Β-βιταμίνες από πολλά τρόφιμα, όπως δημητριακά ολικής αλέσεως, αμύγδαλα, κρέας, ψάρι, θαλασσινά και σκοτεινά, φυλλώδη πράσινα.
  • Βιταμίνη C: Επειδή οι άνθρωποι δεν μπορούν να κάνουν βιταμίνη C όπως και άλλα ζώα, πρέπει να τα πάρουμε από τη διατροφή μας. Ευτυχώς, η βιταμίνη C βρίσκεται σε αφθονία σε νόστιμα φρούτα και λαχανικά που πιθανώς ήδη τρώτε.
  • Βιταμίνη D: Το σώμα σας παράγει βιταμίνη D μέσω άμεσης επαφής με τις ακτίνες του ήλιου. Καλές διατροφικές πηγές βιταμίνης D περιλαμβάνουν λιπαρά ψάρια, λάδι από συκώτι, μερικά μανιτάρια και εμπλουτισμένα τρόφιμα.
  • Βιταμίνη Ε: Οι ηλιόσποροι, τα αμύγδαλα, το σπανάκι και τα αβοκάντο είναι όλες οι καλές πηγές βιταμίνης Ε.

Ενώ θα πρέπει πάντα να επιδιώκετε να καταναλώνετε μια ποικιλία θρεπτικών συστατικών, ως κύρια πηγή βιταμινών, τα συμπληρώματα μπορεί να είναι μια μεγάλη προσθήκη εάν δεν παίρνετε αρκετές βιταμίνες για την τριχόπτωση.

Τελικές λέξεις: η σημασία των βιταμινών

Ένα βαθύ κοντίσιονερ θα σας βοηθήσει να κάνετε τις κλειδαριές σας μεταξένιες, αλλά εάν θέλετε πραγματικά μακρύτερες και ισχυρότερες δέσμες, τότε θα πρέπει να προσθέσετε μερικές βιταμίνες για ανάπτυξη τριχών στο καθημερινό σας μενού. Οι βιταμίνες είναι κρίσιμες για τη λειτουργία όλων των κυττάρων του σώματος, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που είναι υπεύθυνες για την παραγωγή τριχών. Οποιεσδήποτε θρεπτικές ανεπάρκειες επηρεάζουν αυτά τα κύτταρα που παράγουν μαλλιά πολύ γρήγορα, τα οποία με τη σειρά τους εμφανίζονται στην τριχόπτωση. Κάντε κλικ στο banner παρακάτω για να μάθετε ένα άλλο σημαντικό πράγμα που μπορεί να σας βοηθήσει στην αντιμετώπιση και την πρόληψη της τριχόπτωσης.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>