Οι επιλογές σχετικά με τον τρόπο θεραπείας της στυτικής δυσλειτουργίας

Αν ψάχνετε τρόπους για να θεραπεύσετε τη στυτική δυσλειτουργία, δεν είστε όλοι μόνοι. Υπάρχουν πολλοί άνδρες που θέλουν επίσης λύσεις σε αυτό το σεξουαλικό πρόβλημα. Η στυτική δυσλειτουργία ή η ανικανότητα αποτελεί σημαντική πρόκληση για πολλούς άνδρες σήμερα, ανεξάρτητα από την ηλικία τους – νέους, μεσήλικες ή ηλικιωμένους. Επειδή η στυτική δυσλειτουργία μπορεί να οφείλεται σε πολλούς παράγοντες – μια κατάσταση υγείας, συναισθηματικά προβλήματα ή προβλήματα σχέσεων, κάποια είδη φαρμάκων, κάπνισμα, φάρμακα ή αλκοόλ – είναι δυνατή η θεραπεία στυτικής δυσλειτουργίας. Παρόλο που οι επιλογές σχετικά με τον τρόπο θεραπείας της στυτικής δυσλειτουργίας μπορεί να περιλαμβάνουν φαρμακευτική αγωγή και χειρουργική επέμβαση, υπάρχουν επίσης μη επεμβατικές θεραπείες στυτικής δυσλειτουργίας που μπορεί να σας βοηθήσουν.

Τι είναι η στυτική δυσλειτουργία;

Η στυτική δυσλειτουργία είναι το συχνότερο σεξουαλικό πρόβλημα που οι άνδρες αναφέρουν στον γιατρό τους. Επηρεάζει έως και 30 εκατομμύρια άνδρες. Η στυτική δυσλειτουργία ορίζεται ως πρόβλημα που δημιουργεί ή διατηρεί μια στύση αρκετά γερή για το σεξ. Αν και δεν είναι σπάνιο για κάποιον να έχει κάποια προβλήματα με τις στύσεις από καιρό σε καιρό, η στυτική δυσλειτουργία που είναι προοδευτική ή συμβαίνει συστηματικά με το σεξ δεν είναι φυσιολογική και θα πρέπει να αντιμετωπίζεται. Η στυτική δυσλειτουργία μπορεί να συμβεί επειδή:

 • Η ροή του αίματος στο πέος είναι περιορισμένη ή τα νεύρα βλάπτονται.
 • Στρες ή συναισθηματικοί λόγοι.
 • Υπάρχει δύναμη μιας πιο σοβαρής ασθένειας, όπως: αθηροσκλήρωση, καρδιακές παθήσεις, υψηλή αρτηριακή πίεση ή υψηλό σακχάρου στο αίμα από διαβήτη.

Η εύρεση της αιτίας θα σας βοηθήσει να απαντήσετε πώς να θεραπεύσετε τη στυτική δυσλειτουργία και επίσης να βοηθήσετε με τη γενική σας ευεξία. Κατά κανόνα, αυτό που είναι καλό για την υγεία της καρδιάς σας είναι καλό για την υγεία του σεξ.

5 τρόποι για τη θεραπεία της στυτικής δυσλειτουργίας

Υπάρχουν ορισμένοι τρόποι για να θεραπεύσετε τη στυτική δυσλειτουργία, συμπεριλαμβανομένων αυτών των πέντε μεθόδων:

 • Από του στόματος φάρμακα. Αυτός ο τρόπος είναι συχνά μια επιτυχημένη θεραπεία στυτικής δυσλειτουργίας για πολλούς άνδρες.
 • Ενέσεις. Ωστόσο, το προφορικό φάρμακο δεν λειτουργεί για όλους και ένας ή ένας συνδυασμός φαρμάκων μπορεί να ενεθεί απευθείας στο πέος για να επιτύχει στύση.
 • Αντικατάσταση τεστοστερόνης. Πριν από τα από του στόματος φάρμακα, η τεστοστερόνη χρησιμοποιείται συνήθως για τη θεραπεία της στυτικής δυσλειτουργίας, καθώς είναι κεντρική στην αρσενική σεξουαλική απόκριση, συμπεριλαμβανομένης της επιθυμίας για σεξ και της διαδικασίας λήψης στύσης.
 • Τα εμφυτεύματα πέους μπορεί να λειτουργούν για άνδρες που βρίσκουν φάρμακα στυτικής δυσλειτουργίας αναποτελεσματικά. Αυτό περιλαμβάνει τη χειρουργική εμφύτευση συσκευών και στις δύο πλευρές του πέους. Τα εμφυτεύματα μπορεί να είναι είτε φουσκωτά είτε ημίσκληρα.
 • Ψυχολογική συμβουλευτική. Μερικά παραδείγματα ψυχολογικών αιτιών της στυτικής δυσλειτουργίας είναι ο φόβος, το άγχος, η κατάθλιψη, η στάση απέναντι στο σεξ και τα ψυχικά μπλοκ. Η συμβουλευτική μπορεί να βοηθήσει να ξεπεραστούν αυτά τα ψυχολογικά προβλήματα.

Λαμβάνοντας υπόψη τις αλλαγές στον τρόπο ζωής και τις φυσικές θεραπείες

Δεν υπάρχει απαραίτητα μόνο ένα μέσο για τη θεραπεία ή τη μείωση των συμπτωμάτων της στυτικής δυσλειτουργίας. Για τους άνδρες που επιθυμούν να αποφύγουν τη χρήση φαρμάκων, υπάρχουν διάφορες αλλαγές στον τρόπο ζωής που μπορούν να δοκιμαστούν πρώτα, ακολουθούμενες από μερικές πιθανές φυσικές θεραπείες και πρόσθετες θεραπείες. Είναι σημαντικό για κάθε άτομο που πάσχει από στυτική δυσλειτουργία να εξετάσει τις αλλαγές του τρόπου ζωής και να μιλήσει σε γιατρό πριν από την έναρξη νέων φαρμάκων ή να σταματήσει ένα φάρμακο συνταγών για το οποίο υπάρχει υποψία ότι προκαλεί στυτική δυσλειτουργία. Η στυτική δυσλειτουργία μπορεί συχνά να βελτιωθεί κάνοντας αλλαγές στον τρόπο ζωής σας, για παράδειγμα:

 • Απώλεια βάρους αν είστε υπέρβαρος.
 • Να σταματήσετε το κάπνισμα.
 • Κλείνοντας το αλκοόλ.
 • Να μένετε μακριά από τα ναρκωτικά.
 • Να έχετε αρκετή άσκηση.
 • Μείωση των επιπέδων στρες.

Κάντε κλικ στο παρακάτω πλαίσιο για να δείτε λεπτομερέστερες φυσικές μεθόδους σχετικά με τον τρόπο θεραπείας της στυτικής δυσλειτουργίας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>