Οι αιτίες των προβλημάτων στύσης και ο τρόπος αντιμετώπισής τους

Τα προβλήματα στύσης εμφανίζονται όταν δεν μπορείτε να επιτύχετε ή να διατηρήσετε μια στύση που είναι αρκετά σταθερή ώστε να έχει σεξουαλική επαφή. Για τους περισσότερους άνδρες, το πρόβλημα αυτό εμφανίζεται περιστασιακά και δεν αποτελεί σοβαρό ζήτημα. Ωστόσο, αν δεν μπορείτε να πετύχετε μια στύση το ένα τέταρτο του χρόνου ή περισσότερο, μπορεί να έχετε ένα πρόβλημα υγείας που απαιτεί ιατρική φροντίδα. Τα προβλήματα στύσης είναι επίσης γνωστά ως:

 • Στυτική δυσλειτουργία.
 • Ανικανότητα.
 • Σεξουαλική δυσλειτουργία.

Τι προκαλεί προβλήματα στύσης;

Τα προβλήματα στύσης μπορούν να έχουν πολλές αιτίες. Αυτά περιλαμβάνουν:

 • Φυσικά προβλήματα, όπως τραυματισμό των νεύρων ή απώλεια αίματος στο πέος.
 • Άλλα προβλήματα υγείας, όπως ο διαβήτης, η υψηλή αρτηριακή πίεση, το άγχος και η κατάθλιψη.
 • Παρενέργειες ορισμένων φαρμάκων.
 • Άγχος.
 • Πίνετε υπερβολικό αλκοόλ ή καπνίζετε.
 • Χειρουργική επέμβαση, όπως για τον καρκίνο του προστάτη.

Μπορείτε να διορθώσετε μόνιμα προβλήματα στύσης;

Για μερικούς ανθρώπους είναι πιθανό τα συμπτώματα της στυτικής δυσλειτουργίας να τερματιστούν μόνιμα, αλλά αυτό εξαρτάται από τις αιτίες. Ακόμα κι αν δεν μπορείτε να επιλύσετε μόνιμα τα προβλήματα ανικανότητας, μπορείτε ακόμα να βρείτε μια λύση που μπορείτε να χρησιμοποιείτε τακτικά. Μακροπρόθεσμες λύσεις στα προβλήματα στύσης περιλαμβάνουν:

 • Αλλαγές στην άσκηση ή τον τρόπο ζωής – εάν παραμείνετε σε τακτικές ασκήσεις για στυτική δυσλειτουργία ή ακολουθήσετε τις πιο υγιεινές επιλογές για τον τρόπο ζωής, τότε μπορεί να μην εμφανιστούν προβλήματα στύσης. Επιπλέον, μπορεί να δείτε κάποια άλλα γενικά οφέλη για την υγεία.
 • Συμβουλευτική ή σεξουαλική θεραπεία – οι αιτίες της στυτικής δυσλειτουργίας που σχετίζονται με το μυαλό μπορούν να επηρεάσουν οποιονδήποτε. Είναι πιο πιθανό εάν εμφανίσετε στυτική δυσλειτουργία σε νεαρή ηλικία.

Η συζήτηση με έναν σύμβουλο ή έναν θεραπευτή μπορεί να βοηθήσει μερικούς ανθρώπους να ξεπεράσουν τη στυτική δυσλειτουργία που σχετίζεται με αυτά τα προβλήματα, ενδεχομένως για καλό. Μπορούν επίσης να σας βοηθήσουν εάν η στυτική δυσλειτουργία σας προκαλεί άγχος, καθώς αυτό μπορεί να κάνει τα πράγματα χειρότερα.

 • Έχοντας ελέγξει την τρέχουσα φαρμακευτική αγωγή – εάν παίρνετε φάρμακα ήδη, θα μπορούσε να είναι ότι τα προβλήματα στύσης σας είναι παρενέργειες. Έχετε ένα γιατρό να ελέγξει εάν αυτή είναι η αιτία των προβλημάτων σας και αν είναι, ίσως να μπορείτε να αλλάξετε φάρμακα και στη συνέχεια να διαπιστώσετε ότι η στυτική δυσλειτουργία σας αποβάλλεται εντελώς – ή τουλάχιστον βελτιώνεται.

Τα φάρμακα που μπορούν να προκαλέσουν προβλήματα στύσης περιλαμβάνουν: o Φάρμακα για την αρτηριακή πίεση. o Αντικαταθλιπτικά. o Στεροειδή. o Αντιισταμινικά. Θυμηθείτε ότι ακόμη και αν αποφασίσετε να πάτε για μια άλλη επιλογή, όπως φάρμακα στυτικής δυσλειτουργίας ή συσκευές όπως εμφυτεύματα, αντλίες πέους ή δαχτυλίδια πέους, αυτά μπορούν να χρησιμοποιηθούν και μακροπρόθεσμα. Παρόλο που είναι πιθανό να παίρνετε φαρμακευτική αγωγή σε μακροπρόθεσμη βάση, ένας γιατρός θα πρέπει να ελέγξει ότι είναι ακόμα κατάλληλος για σας κάθε φορά που χρειάζεστε περισσότερα.

Μπορείτε να αποτρέψετε προβλήματα στύσης;

Η συχνότερη αιτία είναι ένα φυσικό πρόβλημα. Έτσι είναι σημαντικό να τρώτε υγιεινά τρόφιμα και να έχετε αρκετή άσκηση για να σας βοηθήσουμε να μείνετε σε καλή υγεία. Για να μειώσετε τον κίνδυνο εμφάνισης προβλήματος στύσης, μην καπνίζετε, πίνετε υπερβολικό αλκοόλ ή μην χρησιμοποιείτε παράνομα ναρκωτικά. Μπορεί να είστε σε θέση να αποφύγετε προβλήματα στύσης που σχετίζονται με το άγχος και το στρες, μιλώντας με τον συνεργάτη σας για τις ανησυχίες σας. Αυτό μπορεί να σας βοηθήσει να χαλαρώσετε. Βρείτε περισσότερες συμβουλές κάνοντας κλικ στο παρακάτω πανό.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>