Οι αιτίες της ρυτίδωσης του δέρματος και η θεραπεία

Η γήρανση είναι μια από τις μεγαλύτερες αιτίες ρυτίδωσης του δέρματος. Καθώς μεγαλώνετε η παραγωγή κολλαγόνου από το σώμα σας μειώνεται. Αυτό αναγκάζει το δέρμα σας να χάσει την ελαστικότητά του. Οι ρυτίδες είναι πτυχές ή πτυχές στο δέρμα. Εμφανίζονται κανονικά καθώς οι άνθρωποι μεγαλώνουν, αλλά μπορούν επίσης να αναπτυχθούν αφού έχουν περάσει πολύ καιρό στο νερό. Οι πρώτες ρυτίδες που εμφανίζονται στο πρόσωπο ενός προσώπου τείνουν να εμφανίζονται ως αποτέλεσμα των εκφράσεων του προσώπου. Οι περισσότερες ρυτίδες τείνουν να εμφανίζονται στα μέρη του σώματος που λαμβάνουν την μεγαλύτερη έκθεση στον ήλιο, ειδικά το πρόσωπο και το λαιμό, το πίσω μέρος των χεριών και τα χέρια.

5 αιτίες ρυτίδων δέρματος

Οι ρυτίδες προκαλούνται από ένα συνδυασμό ορισμένων παραγόντων. Υπάρχουν τουλάχιστον πέντε σημαντικοί παράγοντες που γίνονται αιτίες ρυτίδωσης του δέρματος.

  1. Ηλικία: Καθώς μεγαλώνετε την παραγωγή κολλαγόνου από το σώμα σας. Αυτό αναγκάζει το δέρμα σας να χάσει την ελαστικότητά του που προκαλεί ρυτίδες.
  2. Κακή διατροφή: Η στέρηση του σώματός σας από τροφές πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά μπορεί να επηρεάσει την υγεία και τη δύναμη του δέρματός σας. Μια δίαιτα γεμάτη από εξαιρετικά επεξεργασμένα τρόφιμα δεν θα κάνει το δέρμα σας τόσο δυνατό όσο και ανθεκτικό όσο θα μπορούσε να είναι.
  3. Έκθεση στο υπεριώδες φως: Οι υπεριώδεις ακτίνες του ήλιου προκαλούν σχηματισμό ελεύθερων ριζών στα στρώματα του δέρματός σας. Οι ελεύθερες ρίζες βλάπτουν τις ίνες ελαστίνης του δέρματός σας, γεγονός που συμβάλλει στην εμφάνιση ρυτίδων και καρκίνου του δέρματος.
  4. Κάπνισμα: Το κάπνισμα μπορεί να επιταχύνει την κανονική διαδικασία γήρανσης του δέρματός σας, συμβάλλοντας στις ρυτίδες. Αυτό μπορεί να οφείλεται σε αλλαγές στην παροχή αίματος στο δέρμα σας.
  5. Επαναλαμβανόμενες εκφράσεις του προσώπου: Οι κινήσεις του προσώπου και οι εκφράσεις, όπως το στραγγαλισμό ή το χαμόγελο, οδηγούν σε λεπτές γραμμές και ρυτίδες. Κάθε φορά που χρησιμοποιείτε ένα μυ προσώπου, σχηματίζεται μια αυλάκωση κάτω από την επιφάνεια του δέρματος.

Πώς να αποφύγετε τις ρυτίδες του δέρματος

Μέχρι να βρούμε τη βρύση της νεολαίας, δεν μπορούμε να σταματήσουμε τη γήρανση – αλλά μπορούμε να την ελέγξουμε. Εάν γνωρίζετε τις αιτίες της ρυτίδωσης του δέρματος, μπορείτε να αρχίσετε να αποφεύγετε τις πηγές τους. Για να διατηρήσετε την επιδερμίδα σας νεανική και λαμπερή, ακολουθήστε μερικά απλά βήματα.

  • Φοράτε αντηλιακά καθημερινά: Δεν μπορούμε να τονίσουμε την κακή ηλιακή ακτινοβολία που δημιουργεί το λεπτό δέρμα σας αρκετά. Είναι επιτακτική ανάγκη να φοράτε αντηλιακό υψηλής ποιότητας. Κάθε μέρα.
  • Κρατήστε το δέρμα σας ενυδατωμένο: Για να αντισταθμίσετε την απώλεια υγρασίας που σχετίζεται με την εγγενή γήρανση, βεβαιωθείτε ότι έχετε πάρει μια υψηλής ποιότητας ενυδατική κρέμα. Οι ρυτίδες εμφανίζονται πιο εύκολα όταν το δέρμα είναι στεγνό και εύθραυστο, οπότε διατηρείτε την επιδερμίδα μαλακή, εύπλαστη και ισχυρή με μια καθημερινή ενυδατική κρέμα για ξηρό δέρμα.
  • Πίνετε περισσότερο νερό: Η κατανάλωση περισσότερου νερού είναι μια από τις καλύτερες συμβουλές για μια νεανική επιδερμίδα και επειδή εξαντλεί τόσες πολλές τοξίνες και ελεύθερες ρίζες, είναι ένα από τα καλύτερα μέσα για την αποφυγή των ρυτίδων του δέρματος.
  • Πάρτε άφθονο ύπνο: Όταν το σώμα σας στηρίζεται, το σώμα αυξάνει τη ροή του αίματος στο δέρμα, βοηθώντας στην αναγέννηση των κυττάρων του δέρματος. Πάρτε αρκετό υπόλοιπο κάθε βράδυ, και ποτέ δεν κοιμήσετε χωρίς να κάνετε μακιγιάζ σας μακριά. Προσπαθήστε να κοιμηθείτε στην πλάτη σας για να βεβαιωθείτε ότι οι γραμμές ύπνου δεν γίνονται μόνιμα χαραγμένες στο πρόσωπό σας και προκαλούν ρυτίδες.

Θεραπεία

Οι δύο βασικοί τύποι ρυτίδων είναι οι επιφανειακές γραμμές και οι βαθιές αυλακώσεις. Οι συνήθεις θεραπείες ρυτίδων τείνουν να βοηθούν μόνο στη μείωση των λεπτών γραμμών. Ωστόσο, το Pure Collagen του Proto-col μπορεί να σας βοηθήσει πιο βαθιά. Το Pure Collagen είναι ένα φυσικό συμπλήρωμα κολλαγόνου που αποτελεί τη βάση του δέρματός μας. Οι κάψουλες Pure Collagen περιέχουν VERISOL®, μια σύνθεση υδρολυμένου κολλαγόνου τύπου Ι και τύπου III. Η διαδικασία υδρολύσεως καθιστά το κολλαγόνο να διασπάται σε μικρότερα πεπτίδια, έτσι ώστε να αυξάνεται η βιοδιαθεσιμότητά τους. Σε σύγκριση με τις συνήθεις θεραπείες ρυτίδων, το VERISOL® μπορεί να λειτουργήσει σε βαθύτερο επίπεδο, αντί να φτάνει μόνο στα εξωτερικά στρώματα του δέρματος. Δεδομένου ότι καταναλώνεται από το στόμα, το VERISOL® μπορεί να διεγείρει την παραγωγή κολλαγόνου του σώματός σας από μέσα. Το Pure Collagen με το VERISOL® είναι αυτό που χρειάζεστε πραγματικά για τη θεραπεία και την πρόληψη της ρυτίδων, μπορεί να λειτουργήσει ακόμη περισσότερο από αυτό. Κάντε κλικ παρακάτω για περισσότερες λεπτομέρειες.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>