Οι αιτίες της κυτταρίτιδας και η θεραπεία

Οι πιθανές αιτίες κυτταρίτιδας περιλαμβάνουν ορμονικές αλλαγές, γενετική, αύξηση βάρους ή απώλεια βάρους, κακή διατροφή, καθιστική ζωή ή κάπνισμα. Η κυτταρίτιδα είναι ένας όρος για ογκώδη, σπασμένη σάρκα στους μηρούς, τους γοφούς, τους γλουτούς και την κοιλιά. Αν και δεν είναι μια σοβαρή ιατρική κατάσταση, κυτταρίτιδα σας μπορεί να σας στενοχωρήσει. Η κυτταρίτιδα μπορεί να επηρεάσει τόσο τους άνδρες όσο και τις γυναίκες, αλλά είναι συχνότερη στις γυναίκες, λόγω των διαφορετικών κατανομών του λίπους, των μυών και του συνδετικού ιστού. Μεταξύ 80 και 90% των γυναικών μπορεί να παρουσιάσουν κυτταρίτιδα κάποια στιγμή στη ζωή τους.

Τα συμπτώματα και τα σημάδια της κυτταρίτιδας

Η κυτταρίτιδα προκαλεί κοκκίνισμα του δέρματος και μια ογκώδη εμφάνιση στη σάρκα. Η κυτταρίτιδα μπορεί να προκαλέσει εμφάνιση “φλούδας πορτοκαλιού” στο δέρμα. Η κυτταρίτιδα εντοπίζεται συχνότερα στους γοφούς, τους γλουτούς και την κοιλιά. Μερικές φορές εμφανίζεται στο στήθος, στα άνω χέρια ή στην κοιλιά. Με την ήπια κυτταρίτιδα, δεν είναι εμφανές ο σχηματισμός ζαρτιδιού παρά μόνο το τσίμπημα του δέρματος.

Τι προκαλεί η κυτταρίτιδα;

Γιατί λοιπόν έχουμε κυτταρίτιδα; Δεν υπάρχει ενιαία απάντηση. Αλλά όπως έχουμε πει πριν, οι πιθανές αιτίες της κυτταρίτιδας περιλαμβάνουν ορμονικές αλλαγές, γενετική, αύξηση βάρους ή απώλεια βάρους, κακή διατροφή, καθιστική ζωή ή κάπνισμα. Κάποιοι λένε ακόμη ότι τα σφιχτά ρούχα και η συχνή συνεδρίαση μπορεί να προκαλέσουν κυτταρίτιδα. Ωστόσο, οι πιο ενεργές υγιείς γυναίκες θα αναφέρουν ότι ακόμα και με μια καλή διατροφή μπορεί να εμφανιστεί κυτταρίτιδα. Ο τρόπος με τον οποίο το λίπος διανέμεται στο σώμα σας μπορεί να σας προδιαθέσει στην κυτταρίτιδα και τα γονίδιά σας μπορεί να προκαλέσουν εξάνθημα στους μηρούς. Δεδομένου ότι τόσοι πολλοί διαφορετικοί παράγοντες μπορούν να γίνουν αιτίες κυτταρίτιδας, πολλές γυναίκες θα το πάρουν κάποια στιγμή σε κάποιο μέρος του σώματός τους.

Πώς να αποτρέψετε την αιτία της κυτταρίτιδας;

Μια τακτική άσκηση δεν μπορεί να θεραπεύσει την κυτταρίτιδα – αλλά σε πολλές περιπτώσεις μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη ή τη μείωση της εμφάνισής της. Η κυτταρίτιδα εμφανίζεται όταν οι συνδετικές ίνες κάτω από το δέρμα είναι αδύναμες ή χάνουν την ελαστικότητά τους, αλλά μπορούν να βοηθήσουν να τεντώνουν και να ενισχύουν αυτές τις περιοχές (πέρα από την κάψιμο του υπερβολικού λίπους συνολικά). Η σύσφιξη και η τόνωση των μυών θα σφίξουν το δέρμα, δίνοντας την ψευδαίσθηση ότι η κυτταρίτιδα είναι λιγότερο αισθητή. Οι ρουτίνες γιόγκα που στοχεύουν το άκρο και τους μηρούς μπορούν να βοηθήσουν, καθώς και κινήσεις αντοχής-κατάρτισης που χτίζουν τους μυς και ενισχύουν την κυκλοφορία.

Το Dermology Cellulite Removal Cream μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της κυτταρίτιδας

Η Dermology είναι μια εταιρεία που ιδρύθηκε το 2002. Τα προϊόντα ομορφιάς της μπορούν να αγοραστούν μόνο στο διαδίκτυο και αποστέλλονται απευθείας στον πελάτη. Μεταξύ αυτών των προϊόντων είναι μια πανιά φυσική κρέμα κυτταρίτιδας η οποία, όταν χρησιμοποιείται σταθερά κατά τη διάρκεια αρκετών εβδομάδων, έχει την ικανότητα να μειώνει την εμφάνιση της κυτταρίτιδας αξιοποιώντας τις φυσικές φαρμακευτικές ιδιότητες που βρίσκονται στα συστατικά της. Το Dermology Cellulite Removal Cream ενυδατώνει το δέρμα και βοηθά στην άντληση υπερβολικών υγρών που τείνουν να παγιδεύονται κάτω από το χόριο. Με τη μείωση της περιεκτικότητας σε νερό, τα λιπώδη κύτταρα που περιλαμβάνουν κυτταρίτιδα γίνονται μικρότερα και λιγότερο αισθητά στην επιφάνεια του δέρματος. Η κρέμα εξαρτάται επίσης σε μεγάλο βαθμό από την ικανότητά της να τονώνει και να ενυδατώνει το δέρμα έτσι ώστε να επιτυγχάνεται μια γενική βελτίωση στην εμφάνιση αυτών των περιοχών του σώματος που διαταράσσονται από την κυτταρίτιδα. Δεδομένου ότι το Dermology Cellulite Removal Cream περιέχει καθαρά φυσικά συστατικά, θεωρείται πολύ ασφαλές. Για περισσότερες λεπτομέρειες, επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>