Ξύλινη οδοντόκρεμα για λεύκανση δοντιών: είναι ασφαλής;

Υπάρχουν πολλά προϊόντα οδοντόπαστας με κάρβουνο διαθέσιμα online και στα περισσότερα φαρμακεία σήμερα. Αλλά λειτουργεί ασφαλώς για λεύκανση δοντιών; Το κάρβουνο είναι σήμερα μία από τις μεγαλύτερες τάσεις στον κόσμο της ευεξίας και των καλλυντικών. Γίνεται ένα trendy συστατικό σε εμπορικές μάσκες προσώπου και τρίβει, και μερικοί άνθρωποι ορκίζονται επίσης από το για λεύκανση των δοντιών τους. Ενεργός άνθρακας – ο τύπος που χρησιμοποιείται στην οδοντόκρεμα – είναι μια λεπτή σκόνη από κόκκους από ξύλο, κελύφη καρύδας και άλλες φυσικές ουσίες που οξειδώνονται κάτω από ακραίες θερμοκρασίες. Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε τα οφέλη και τα μειονεκτήματα της χρήσης οδοντόκρεμας με κάρβουνο.

Τι είναι ο ενεργός άνθρακας;

Ο τακτικός ξυλάνθρακας είναι φτιαγμένος από αργά καύσιμα φυσικά υλικά, όπως ξύλα, τύρφη ή κελύφη καρύδας. Ο ενεργός άνθρακας δημιουργείται για ιατρικούς σκοπούς με θέρμανση κανονικού ξυλάνθρακα με την παρουσία αερίου, με αποτέλεσμα να γίνει πιο πορώδης. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ο ενεργός άνθρακας μπορεί να απορροφήσει αποτελεσματικά και να παγιδεύσει τοξικές χημικές ουσίες, καθιστώντας το μέρος της συνήθους επεξεργασίας για τυχαίες δηλητηριάσεις. Επιπλέον, υπάρχουν ορισμένοι ισχυρισμοί ότι ο ενεργός άνθρακας μπορεί να ανακουφίσει το εντερικό αέριο, να μειώσει τα επίπεδα χοληστερόλης, να αποτρέψει τις απολύσεις και να βοηθήσει στη ρύθμιση των προβλημάτων ροής της χολής (που ονομάζεται χολόσταση) κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Ωστόσο, οι απορροφητικές ιδιότητες του ενεργού άνθρακα μπορούν να επηρεάσουν τα άλλα φάρμακα που παίρνετε, όπως ο ορμονικός έλεγχος των γεννήσεων, και να τα καταστήσουν αναποτελεσματικά.

Ξύλινη οδοντόκρεμα για λεύκανση δοντιών: λειτουργεί;

Ο ενεργός άνθρακας μπορεί να έχει πολλά οφέλη για την υγεία λόγω της ικανότητάς του να αφαιρεί επιβλαβείς τοξίνες από το σώμα. Αλλά τα άτομα πρέπει να εξετάσουν μερικά πράγματα πριν προσπαθήσουν να χρησιμοποιήσουν την οδοντόκρεμα με κάρβουνο για να λευκαίνουν τα δόντια τους.

  • Πρώτον, αν το χρησιμοποιείτε, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι η οδοντόκρεμα είναι πολύ λεπτή, έτσι δεν είναι πολύ σκληρή στα δόντια σας.
  • Δεύτερον, σίγουρα δεν θα πρέπει να το χρησιμοποιείτε καθημερινά. Συνιστούμε μια φορά το μήνα, αν θέλετε, λόγω της λειαντικής του ικανότητας.

Τέλος, και ίσως το πιο σημαντικό, όλοι πρέπει να μιλήσουν με τον οδοντίατρό τους πριν χρησιμοποιήσουν οδοντόκρεμα με ξυλάνθρακα, καθώς το στόμα του καθενός είναι διαφορετικό, οπότε οι οδηγίες πρέπει να είναι προσαρμοσμένες για κάθε ασθενή.

Οι πιθανές αρνητικές επιπτώσεις της οδοντόκρεμας με ξυλάνθρακα

Η οδοντόκρεμα με κάρβουνο έχει ορισμένες θετικές απόψεις, αλλά έχει και πιθανές αρνητικές συνέπειες εάν χρησιμοποιηθεί κατά λάθος. Εδώ είναι μερικά μόνο που πρέπει να θυμάστε:

  • Η οδοντόπαστα ξυλάνθρακα μπορεί να διαβρώσει το σμάλτο σας: Εάν η οδοντόπαστα είναι πολύ λειαντική, θα φθείρει το σμάλτο σας και μπορεί με την πάροδο του χρόνου να προκαλέσει μόνιμη βλάβη.
  • Ορισμένες οδοντόκρεμες με ξυλάνθρακα έχουν τρομακτικές ιδιότητες: Τα καλύτερα προϊόντα οδοντόκρεμας με άνθρακα πρέπει να είναι απαλλαγμένα από λαυρυλοθειικό νάτριο, τεχνητά γλυκαντικά (όπως σακχαρίνη και σουκραλόζη) και φθόριο.
  • Η οδοντόπαστα ξυλάνθρακα μπορεί εύκολα να χρησιμοποιηθεί υπερβολικά: Η χρήση οδοντόκρεμας με ξυλάνθρακα 2-3 ημέρες την εβδομάδα είναι ακόμα πολύ συχνή. Αν θέλετε να αποφύγετε τυχόν αρνητικές παρενέργειες, ειδικά αυτό το θέμα ενοχλητικό σμάλτο, απλά χρησιμοποιήστε την οδοντόκρεμα με κάρβουνο μία φορά το μήνα.

Η καλύτερη εναλλακτική λύση για την οδοντόκρεμα με κάρβουνο

Αν θέλετε να λευκαίνετε τα δόντια σας με ασφάλεια χωρίς να ανησυχείτε για αρνητικές επιπτώσεις, τότε το MySmile Teeth Whitening Kit μπορεί να σας βοηθήσει. Το MySmile Teeth Whitening Kit είναι προϊόν της Eco Masters. Αυτό το κιτ περιέχει 3x 3ml σύριγγες πηκτής με συνολικά 9 θεραπείες. Το πήκτωμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί με δίσκο στόματος (συμπεριλαμβάνεται) ή βαμμένο πάνω στα δόντια και φοριέται για 30 λεπτά την ημέρα. Συνιστώμενη χρήση είναι για 7-10 ημέρες ή έως ότου επιτευχθούν τα επιθυμητά αποτελέσματα λεύκανσης. Τα MySmile Teeth Whitening Gels είναι καταχωρημένα από την FDA και παράγονται σε συμμορφούμενες εγκαταστάσεις με γνώμονα την ασφάλεια και τα ποιοτικά πρότυπα. Τα πηκτώματα είναι εμπιστευμένα από τους επαγγελματίες οδοντιάτρων και χρησιμοποιούνται σε διάφορες πρακτικές σε όλες τις ΗΠΑ για την λεύκανση στο σπίτι και την καρέκλα. Κάντε κλικ παρακάτω για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα οφέλη του MySmile Teeth Whitening Kit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>