Μπορούν τα αναβολικά στεροειδή και ο διαβήτης να πάνε μαζί

Υπάρχει μια συσχέτιση μεταξύ των αναβολικών στεροειδών και του διαβήτη. Εάν θέλετε να μάθετε αν η συσχέτιση είναι αρνητική ή θετική, διαβάστε σε αυτό το άρθρο. Τα αναβολικά στεροειδή χρησιμοποιούνται από μερικούς άνδρες που θέλουν να αυξήσουν τις ικανότητες οικοδόμησης μυών. Η χρήση τους είναι κοινή μεταξύ εκείνων που εμπλέκονται στην κατάρτιση δύναμης. Τα στεροειδή χρησιμοποιούνται επίσης στον ιατρικό κόσμο. Οι γιατροί μερικές φορές συνταγογραφούν στεροειδή για να βελτιώσουν τη φυσική κατάσταση των ασθενών τους. Εάν ο γιατρός σας συνταγογραφεί στεροειδή, μπορεί να παρατηρήσετε ότι τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα σας αρχίζουν να αυξάνονται, αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι τα στεροειδή αυξάνουν την αντίσταση στην ινσουλίνη. Τα στεροειδή είναι φάρμακα που περιέχουν συνθετικές εκδοχές κορτιζόλης. Η κορτιζόλη είναι η ορμόνη που παράγεται από τα επινεφρίδια μας και είναι υπεύθυνη για την αντίδραση του σώματος μας στο στρες. Τα στεροειδή μπορούν να ληφθούν σε μορφή δισκίων, μέσω συσκευών εισπνοής, μέσω ενέσεων ή μέσω λοσιόν, πηκτωμάτων και κρέμες που εφαρμόζονται στο δέρμα σας. Τα στεροειδή ποικίλλουν σε ισχύ και μπορούν να χρησιμοποιηθούν για βραχυπρόθεσμη θεραπεία ή για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, μερικές φορές επ ‘αόριστον.

Αναβολικά στεροειδή και διαβήτη: η επίδραση στα επίπεδα γλυκόζης σας

Ενώ τα στεροειδή μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της φλεγμονής και στη μείωση του πόνου, μπορούν επίσης να αυξήσουν σημαντικά τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα σε άτομα με διαβήτη, καθώς και άτομα με μειωμένη ανοχή στη γλυκόζη ή προ-διαβήτη. Γιατί είναι αυτό? Τα στεροειδή αυξάνουν την έκλυση γλυκόζης στο συκώτι και προκαλούν αντίσταση στην ινσουλίνη, γεγονός που οδηγεί σε λιγότερη αποτελεσματικότητα της ινσουλίνης (είτε εγχύεται είτε παράγεται από το πάγκρεας του ατόμου). Αρχικά, ενημερώστε τον γιατρό σας που σας συνταγογράφει ότι γνωρίζει ότι έχετε διαβήτη, επειδή μπορεί να είναι σε θέση να συνταγογραφήσει ένα εναλλακτικό φάρμακο που δεν θα επηρεάσει τα επίπεδα γλυκόζης σας. Εάν η εναλλακτική θεραπεία δεν αποτελεί επιλογή, ενημερώστε αμέσως την ομάδα υγειονομικής περίθαλψης του διαβήτη, ώστε να μπορέσουν να προσδιορίσουν ποιες προσαρμογές πρέπει να γίνουν για να διατηρήσετε τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα σας εντός του εύρους στόχου. Ο φαρμακοποιός σας και η ομάδα υγειονομικής περίθαλψης θα πρέπει να είναι οι κύριοι πόροι σας για ερωτήσεις σχετικά με οποιοδήποτε φάρμακο λαμβάνετε για να αποφύγετε παρενέργειες που σχετίζονται με τη χρήση αναβολικών στεροειδών και διαβήτη. Κρατήστε τα ακόλουθα θέματα στο μυαλό σας σχετικά με τα αναβολικά στεροειδή και τον διαβήτη:

  • Τα στεροειδή δεν αυξάνουν σταθερά τα επίπεδα γλυκόζης καθόλη τη διάρκεια της ημέρας, επομένως ίσως χρειαστεί να ελέγχετε πιο συχνά τη γλυκόζη του αίματός σας. Η ομάδα υγειονομικής περίθαλψης θα καθορίσει πόσο συχνά. Μπορείτε να βρείτε αυτόν τον οδηγό παρακολούθησης γλυκόζης χρήσιμος.
  • Μπορεί να χρειαστεί να αυξήσετε τις δόσεις ινσουλίνης για να ικανοποιήσετε την αύξηση των αναγκών σε ινσουλίνη. Συζητήστε με την ομάδα υγειονομικής περίθαλψης σχετικά με τη χρήση του προσωρινού βασικού ρυθμού ή την προσαρμογή του βασικού σχεδίου σας και την προσαρμογή με τη χρήση της δόσης ινσουλίνης του γεύματός σας.
  • Δοκιμάστε τα ούρα σας για κετόνες, σύμφωνα με τις οδηγίες. Ενημερώστε αμέσως την ομάδα υγειονομικής περίθαλψης εάν τα επίπεδα της κετόνης σας είναι μέτρια έως υψηλά, τα επίπεδα γλυκόζης σας παραμένουν υψηλά μετά από τις συνιστώμενες προσαρμογές ινσουλίνης, ή έχετε ναυτία, έμετο ή δύσπνοια.
  • Φορέστε υδατάνθρακες ταχείας δράσης, όπως δισκία / γέλες γλυκόζης, χυμούς φρούτων ή τακτική σόδα, για τη θεραπεία της υπογλυκαιμίας σε περίπτωση πτώσης των επιπέδων γλυκόζης.

Μπορούν οι διαβητικοί να παίρνουν στεροειδή για bodybuilding

Πρέπει να ξέρετε ότι τα αναβολικά στεροειδή και ο διαβήτης δεν μπορούν να πάνε μαζί. Παρόλο που ο διαβήτης μπορεί να προκληθεί από πολλούς παράγοντες, η μειωμένη ευαισθησία στην ινσουλίνη είναι μια κοινή αιτία. Αυτό σημαίνει ότι εάν είστε διαβητικός που παίρνετε στεροειδή, είναι πολύ πιθανό να επηρεάσετε περαιτέρω αυτήν την ευαισθησία και να αυξήσετε τον κίνδυνο υπεργλυκαιμίας. Ο κίνδυνος να χάσετε τον έλεγχο του σακχάρου στο αίμα σας σημαίνει ότι δυστυχώς δεν υπάρχει ένας ιδανικός κύκλος στεροειδών για τον διαβήτη. Βρείτε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα αναβολικά στεροειδή και το διαβήτη κάνοντας κλικ στο παρακάτω πλαίσιο.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>