Μπορεί η νιασίνη να θεραπεύσει την κατάθλιψη;

Πολλοί γιατροί λένε ότι η χρήση νιασίνης για την κατάθλιψη είναι βασικά μια θαυματουργή θεραπεία. Μπορεί η νιασίνη να θεραπεύσει την κατάθλιψη; Τι πρέπει να κάνει; Η νιασίνη είναι βιταμίνη Β-3, μία από τις υδατοδιαλυτές βιταμίνες του συμπλέγματος Β. Ένα από τα οφέλη της νιασίνης είναι να σας βοηθήσει να χαλαρώσετε φυσικά και να πάτε για ύπνο πιο γρήγορα το βράδυ. Και είναι καθιερωμένο ότι η νιασίνη συμβάλλει στη μείωση των επιβλαβών επιπέδων χοληστερόλης στην κυκλοφορία του αίματος. Η νιασίνη είναι μία από τις καλύτερες ουσίες για την αύξηση της καλής χοληστερόλης και έτσι μειώνει την αναλογία της ολικής χοληστερόλης έναντι της καλής χοληστερόλης. Ένα άλλο χαρακτηριστικό της νιασίνης είναι η ικανότητά του να θεραπεύει την κατάθλιψη.

Πώς μπορεί η νιασίνη να αντιμετωπίσει την κατάθλιψη;

Υπάρχει κάποια απόδειξη ότι τα άτομα με κατάθλιψη είναι ανεπαρκή στη νιασίνη. Εάν αντιμετωπίζετε κατάθλιψη, πρέπει να πάρετε συμπληρώματα ή να φάτε τρόφιμα που περιέχουν νιασίνη. Δύο από τις πιο κοινές χημικές ουσίες του εγκεφάλου που εμπλέκονται στην κατάθλιψη είναι η ντοπαμίνη και η σεροτονίνη. Αυτές οι χημικές ουσίες, που ονομάζονται νευροδιαβιβαστές, ρυθμίζουν τη διάθεση. Η ανεπάρκεια σεροτονίνης μπορεί να οδηγήσει σε κατάθλιψη. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο τα αντικαταθλιπτικά που είναι γνωστά ως εκλεκτικοί αναστολείς επαναπρόσληψης σεροτονίνης είναι τόσο αποτελεσματικοί στη θεραπεία της κατάθλιψης. Η σεροτονίνη δημιουργείται από ένα αμινοξύ που ονομάζεται τρυπτοφάνη. Η νιασίνη αποτελεί μέρος της διαδικασίας μεταβολισμού του σχηματισμού σεροτονίνης από την τρυπτοφάνη. Ως εκ τούτου, η ανεπάρκεια νιασίνης μπορεί να επηρεάσει άμεσα τη διάθεση επηρεάζοντας την παραγωγή σεροτονίνης σας. Η θεραπεία για έλλειψη νιασίνης λαμβάνει περισσότερο B-3. Αυτό μπορεί να γίνει με τη διατροφή ή με τη λήψη συμπληρωμάτων.

Η ιστορία της έρευνας για τη θεραπεία της κατάθλιψης με νιασίνη

Η νιασίνη έχει προσφερθεί ως αποτελεσματική θεραπεία για την κατάθλιψη και άλλες μορφές ψυχικής ασθένειας από τη δεκαετία του 1950. Αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό σε μια έρευνα για τη θεραπεία ατόμων με σχιζοφρένεια που χρησιμοποιούν νιασίνη. Σε μία έρευνα, μία ομάδα ασθενών αντιμετωπίστηκε με νιασίνη, με πολύ επιτυχημένα αποτελέσματα. Όσοι δεν ανταποκρίθηκαν στην αρχική θεραπεία έλαβαν αυξημένη δόση, και πάλι με πολύ αποτελεσματικά αποτελέσματα. Πιο πρόσφατες έρευνες που έδειξαν θετικά αποτελέσματα περιλαμβάνουν έρευνα της δεκαετίας του ’60, στην οποία διεξήχθη κλινική δοκιμή σε 30 ασθενείς, αντιμετωπίζοντας την κατάθλιψή τους με υψηλές δόσεις νιασίνης. 20 από αυτά τα 30 είχαν απαλλαγεί από τα συμπτώματά τους. Ομοίως, μια μεγαλύτερη δοκιμή έδειξε ποσοστό επιτυχίας 90%. Πρέπει να παραδεχτείτε ότι αυτά είναι αρκετά εκπληκτικά αποτελέσματα.

Δοσολογία νιασίνης για τη θεραπεία της κατάθλιψης

Η δόση της νιασίνης για τη θεραπεία της κατάθλιψης είναι διαφορετική από την κανονική δοσολογία. Σε κανονική κατάσταση, η μέγιστη συνιστώμενη δοσολογία για ενήλικες είναι μόνο 35 mg ημερησίως. Για τη θεραπεία της κατάθλιψης, θα χρειαστεί να πάρετε πολύ υψηλότερη δοσολογία ακόμα και μέχρι 500 mg. Πριν ξεκινήσετε τη λήψη νιασίνης, πρέπει να μιλήσετε με έναν επαγγελματία υγείας. Ρωτήστε το γιατρό σας πριν πάρετε τη νιασίνη. Η νιασίνη βοηθά στη διαστολή των αιμοφόρων αγγείων και δημιουργεί συναισθήματα ζεστασιάς. Αυτό έχει δημιουργήσει το όνομα “νιασίνη flush” για να περιγράψει τον τρόπο που η βιταμίνη σας κάνει να αισθανθείτε. Το “Niacin flush” σας αφήνει με ελαφρώς κόκκινο δέρμα και την αίσθηση της θερμότητας. Λοιπόν, πόση νιασίνη μπορεί να πάρει για τη θεραπεία της κατάθλιψης;

  • Υψηλή δοσολογία: 500 mg από το στόμα μία φορά την ημέρα πριν από ένα βραδινό σνακ. Η μέγιστη συνιστώμενη δόση είναι 2 g ημερησίως.
  • Χαμηλότερη δοσολογία: 150 έως 600 mg προφορικά μια φορά την ημέρα το πρωί ή το βράδυ.

Το καλύτερο συμπλήρωμα νιασίνης για τη θεραπεία της κατάθλιψης

Μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι το Niacin Max είναι το καλύτερο συμπλήρωμα νιασίνης για τη θεραπεία της κατάθλιψης. Το Niacin Max έχει τη μορφή λωρίδων και τώρα διατίθεται και με τη μορφή ψεκασμού. Κάθε λωρίδα έχει 75 mg νιασίνης. Πάρτε μια ταινία και τοποθετήστε την κάτω από τη γλώσσα σας δύο φορές την ημέρα. Θα αρχίσει να διαλύεται γρήγορα και να γεμίσει το στόμα σας με μια ήπια γεύση εσπεριδοειδών. Το Niacin Max θα υποστηρίξει ροή οξυγόνου περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο συμπλήρωμα. Η ροή του αίματός σας είναι η τροφοδοσία των οργάνων σας, παρέχοντας ζωτικό οξυγόνο, θρεπτικά συστατικά και ορμόνες για να τους κρατήσει να τροφοδοτούν. Αυτό παρέχει επίσης περισσότερο οξυγόνο στον εγκέφαλό σας. Όπως και άλλα μέρη του σώματός σας, ο εγκέφαλός σας χρειάζεται οξυγόνο για να αποδώσει σωστά. Η αύξηση του οξυγόνου στον εγκέφαλό σας βελτιώνει σημαντικά τη διάθεσή σας. Και αν πάρετε το Niacin Max 3-4 ώρες πριν πάτε για ύπνο, μπορείτε ακόμη και να αυξήσετε την ανθρώπινη παραγωγή αυξητικής ορμόνης. Ο ύπνος είναι ένας χρόνος αποκατάστασης για το σώμα σας. Καθώς κοιμάστε, το σώμα σας αποκαθίσταται, το επίπεδο ενέργειας αυξάνεται και ο εγκέφαλός σας αναζωογονεί για να προετοιμάσει το σώμα σας για την επόμενη μέρα. Θα ξυπνήσετε το πρωί χωρίς κατάθλιψη. Μην ανησυχείτε πάρα πολύ για το “νιασίνη flush”. Σε σύγκριση με άλλα συμπληρώματα, το «νιασίνη flush» που προκλήθηκε από το Niacin Max είναι λιγότερο έντονο. Στην πραγματικότητα, δεν έχουν αναφερθεί σοβαρές ανεπιθύμητες ενέργειες από τους χρήστες Niacin Max. Κάντε κλικ παρακάτω για λεπτομέρειες.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>