Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αποκλεισμό καρβιδίου για δίαιτα κετο

Η χρήση του αποκλεισμού καρβιδίου για την δίαιτα κετο είναι μόνο για την αύξηση των υγιεινών λιπών σας και τη μείωση της κατανάλωσης υδατανθράκων. Οι αναστολείς καρβίων, επίσης γνωστοί ως αναστολείς αμύλου, είναι ένας τύπος συμπληρώματος διατροφής. Συχνά έρχονται σε συνταγή φαρμάκων / χάπι μορφή. Όπως ίσως γνωρίζετε ήδη, το σώμα χρησιμοποιεί υδατάνθρακες ως πηγή ενέργειας μετά τη μετατροπή τους σε γλυκόζη. Το σώμα τους μετατρέπει και σε λίπος, και η διατροφή κετο βασίζεται σε κετόνες για ενέργεια αντί για γλυκόζη.

Πόσο χρήσιμος είναι ο αναστολέας καρβιδίου για δίαιτα κετο

Σε κάθε περίπτωση, μία από τις βασικές αρχές της διατροφής κετοειδούς είναι η διατήρηση της πρόσληψης υδατανθράκων σας χαμηλή. Οι αναστολείς καρβιδίου είναι κατασκευασμένοι από μια ένωση γνωστή ως αναστολείς άλφα-αμυλάσης και συνήθως εκχυλίζονται από λευκούς κόκκους των νεφρών. Έρευνες έχουν δείξει ότι αυτός ο τύπος αναστολέα άλφα-αμυλάσης μπορεί να βοηθήσει στην απώλεια βάρους ή στον γλυκαιμικό έλεγχο. Αυτοί οι αναστολείς εμποδίζουν τα ένζυμα να διαχωρίζουν τους πολύπλοκους υδατάνθρακες, πράγμα που σημαίνει ότι αυτοί οι υδατάνθρακες μπαίνουν στο έντερο χωρίς να απορροφούνται στο κυκλοφορικό σύστημα. Με άλλα λόγια, η συμβολή του αποκλεισμού καρβιδίων για την διατροφή κετο είναι να κρατήσετε ένα μέρος των υδατανθράκων που τρώτε από το να υποστούν επεξεργασία. Συγκεκριμένα, φαίνεται ότι εμποδίζουν οπουδήποτε από το 50% έως το 65% των ενζύμων που αφομοιώνουν τα υδατάνθρακες. Ως αποτέλεσμα, αυτοί οι αβλαβείς υδατάνθρακες δεν συμβάλλουν στις θερμίδες ή στην αύξηση του σακχάρου στο αίμα. Μια μελέτη έδειξε ότι το εκχύλισμα των νεφρών είχε θετική επίδραση στη μείωση της πρόσληψης τροφής, της αύξησης σωματικού βάρους, των αποθέσεων λίπους και της γλυκόζης (ζάχαρη στο αίμα). Ομάδες εργαστηριακών αρουραίων τρέφονταν με δίαιτα εμπλουτισμένη με άμυλο, με μία ομάδα να καταναλώνει μια σταθερή διατροφή που περιείχε το εκχύλισμα φασολιών και η ομάδα ελέγχου να τρώει την ίδια σταθερή δίαιτα αλλά χωρίς το εκχύλισμα φασολιών. Κατά την διάρκεια αρκετών μηνών, η αύξηση του σωματικού βάρους ήταν σε μεγάλο βαθμό χαμηλότερη στην πειραματική ομάδα από ό, τι στην ομάδα ελέγχου. Στην πειραματική ομάδα, υπήρξε σημαντική μείωση του σωματικού περιεχομένου του λίπους επίσης. Τρίτον, στην πειραματική ομάδα, η πρόσληψη τροφής ήταν περίπου 90% χαμηλότερη από ό, τι στην ομάδα που έτρωγε τα τρόφιμα χωρίς το εκχύλισμα. Σε ένα πείραμα για τα ανθρώπινα όντα, η κατανάλωση τροφών με το λευκό εκχύλισμα των φασολιών που τρέφεται μετά από θεραπεία διάρκειας 2 μηνών αύξησε την αίσθηση πληρότητας σε υγιή υπέρβαρα και παχύσαρκα άτομα.

Ο σωστός αποκλεισμός καρβιδίου για δίαιτα κετο

Ο καλύτερος αποκλειστής καρβιδίου για δίαιτα κετοειδών θα περιέχει εκχύλισμα καψικού, εκχύλισμα φρούτων κάκτων, εκχύλισμα καφέ φύκια, εκχύλισμα φραγκοσυκιών, γρενάδα και alfafa. Όλα αυτά τα συστατικά λειτουργούν για να βοηθήσουν στη διαχείριση του βάρους, είτε βοηθώντας τον χρήστη να κάψει περισσότερο λίπος, είτε μειώνοντας την όρεξη του χρήστη.

  • Το εκχύλισμα καψικού που προέρχεται από πιπεριές τσίλι είναι γνωστό ότι αυξάνει το ρυθμό μεταβολισμού του σώματος έως και 25 φορές υψηλότερο από τον κανονικό ρυθμό. Αυτό επιταχύνει τον ρυθμό με τον οποίο καίγονται οι θερμίδες από το σώμα.
  • Το εκχύλισμα φρούτων κάκτου λειτουργεί ως αντιοξειδωτικό και επίσης βοηθά στην αποτροπή της κατακράτησης νερού. Το τελικό αποτέλεσμα είναι ένα λεπτότερο σώμα σε λίγες μόνο εβδομάδες καθώς ο χρήστης θα έχει χάσει ένα σημαντικό ποσό του βάρους του νερού.
  • Το καφέ εκχύλισμα φυκιών περιέχει μια ένωση γνωστή ως φουκοξανθίνη. Αυτή η ένωση είναι γνωστό ότι μειώνει τη συσσώρευση λίπους που λειτουργεί για τη μείωση του συνολικού σωματικού βάρους μακροπρόθεσμα.
  • Το εκχύλισμα φραγκοσυκιών περιέχει πολλές ίνες και έχει χρησιμοποιηθεί για χρόνια στη διαχείριση του διαβήτη και την υψηλή χοληστερόλη. Η ίνα σε αυτό το εκχύλισμα είναι αποτελεσματική στη μείωση της όρεξης των χρηστών, και βοηθά επίσης το σώμα στην διάσπαση και την απέκκριση του λίπους.
  • Η καφεΐνη είναι ένα γνωστό προϊόν που βοηθάει στην τόνωση του κεντρικού νευρικού συστήματος δίνοντας στον χρήστη την απαραίτητη ενέργεια.
  • Alfafa – ένα προϊόν με υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες και με λίγες θερμίδες. Βοηθά στη μείωση της χοληστερόλης του σώματος, στη ρύθμιση της γυναικείας ορμόνης και στην επιτάχυνση του ρυθμού πέψης.

Τα τελευταία πράγματα που πρέπει να λάβετε υπόψη

Όπως με κάθε άλλο συμπλήρωμα που επηρεάζει τον τρόπο λειτουργίας του σώματός σας, είναι σημαντικό να δείτε έναν γιατρό προτού δοκιμάσετε έναν αποκλεισμό καρβιδίου. Εάν παίρνετε ινσουλίνη ή άλλη μορφή φαρμάκου για το διαβήτη, είναι ιδιαίτερα σημαντικό να μιλήσετε με το γιατρό σας πριν πάρετε έναν αποκλεισμό καρβιδίων. Η χρήση αποκλειστών υδατανθράκων σε συνδυασμό με διαβητικά φάρμακα μπορεί να μειώσει το σάκχαρο του αίματός σας σε κακά επίπεδα. Κάντε κλικ στο παρακάτω έμβλημα για να μάθετε περισσότερα σχετικά με τη χρήση του αποκλεισμού καρβιδίου για δίαιτα κετο.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>